Miksi seksuaalinen halu voi kadota vaihdevuosina? – 5 tärkeintä keinoa, millä saat seksuaalisuutesi kukoistamaan

 

Kun minulla alkoivat vaihdevuosien oireet, olin kauhuissani ja pelkäsin menettäväni seksuaalisen haluni. Olin  tutkinut muutaman vuoden tiiviisti omaa seksuaalisuuttani ja olin vihdoin alkanut nauttimaan siitä täysin siemauksin. Meille kerrotaan tarinaa, että vaihdevuodet ja menopaussi tarkoittavat automaattisesti seksuaalisen halun katoamista ja seksuaalisuuden näivettymistä, mutta näin ei tarvitse olla.

Seksuaalinen halu katoaa

En vähättele kokemusta, että seksuaaliset halut katoaisivat, sillä tiedän, että monet naiset kadottavat halunsa ja libidonsa. Seksuaalisen halun katoamiseen on monia syitä.

 • Alamme pienestä pitäen vastaanottamaan negatiivisia viestejä ja oppeja seksuaalisuudesta, nautinnosta ja kehostamme. Nämä muokkaavat meitä ja rajoittavat sitä, kuinka syvä yhteys meillä on seksuaalisuuteemme.
 • Elinvoimamme ja energiamme voivat keskittyä tukemaan muutoksia kehossa ja mielessä ja seksuaalisuus jää toiseksi.
 • Häpeä oman kehon muutoksista voi vähentää halukkuuttamme.
 • Vaihdevuosien aikana naisen seksihormonien tuotanto siirtyy yhä enemmän munasarjoista lisämunuaisiin.  Jos nainen elää stressitilassa, kuten useimmat meistä nykyään elävät, lisämunuaiset tuottavat enemmän kortisoli-nimistä stressihormonia, ja seksihormonien, kuten estrogeenin ja progesteronin, tuotannolle ei jää tilaa.
 • Parisuhteeseen liittyvät ongelmat vaikuttavat aina seksuaaliseen halukkuuteen. Jos parisuhde on riitainen, siinä on henkistä tai fyysistä väkivaltaa, alkoholiongelmia tai jos yhteys on hiipunut, haluttomuus on keino suojella itseä.
 • Jos olemme kroonisesti stressaantuneita, nukumme liian vähän, syömme ruokaa, joka aiheuttaa tulehduksia ja koemme, ettei meillä ole arvoa yhteiskunnassa vanhenevana naisena, seksihalumme voivat kadota.

Pidä yllä seksuaalista haluasi

Seksuaalisen halun tietoinen ylläpitäminen on todella tärkeää myös vaihdevuosien aikana. Seksuaalinen energia on elinvoimaa, jota emme halua kadottaa. Nämä 5 asiaa auttavat sinua pitämään huolta seksuaalisesta nautinnostasi ja kukoistuksestasi.

 1. Vaihdevuosi-ikäisen naisen on todella tärkeätä keskittyä tuomaan rauhaa hermostolleen, mielelleen ja keholleen niin, että keho voi taas keskittyä seksihormonien tuotantoon. Listaa pahimmat stressitekijät elämässäsi ja ala järjestelmällisesti vähentämään stressiäsi.
 2. Kirjoita muistiin, minkälaisia huonoja tai vääristyneitä uskomuksia olet oppinut tai omaksunut seksuaalisuudesta ja omasta seksuaalisuudestasi. Mistä ne ovat tulleet? Käännä uskomukset päinvastaisiksi ja positiivisiksi.
 3. Harrasta sooloseksiä. Opeta kehollesi ja hermostollesi oman rakastavan kosketuksesi avulla, että olet kaunis, ansaitset nautintoa ja että seksuaalisuutesi on sinua varten. Opettele sitä, minkälainen kosketus kiihottaa sinua ja missä ovat herkullisimmat erogeeniset alueesi.
 4. Pidä huolta kehostasi kaikin mahdollisin tavoin. Minkälaista hoivaa, ravintoa ja liikuntaa juuri sinun kehosi kaipaa? Löydä tasapaino aktiivisuuden ja levon välillä. Liian kova treenaaminen ei tue keski-ikäisen naisen hormoonitoimintaa. Liiku luonnossa, keskity salilla voimaharjoitteluun, syö hyvin ja nuku riittävästi. Käytä seksissä häpeämättömästi paljon liukuvoidetta ja hierontaöljyä.
 5. Selvitä parisuhteeseesi liittyvät haasteet. Hae apua pari- tai seksuaaliterapiasta. Ruoki kipinää parisuhteessasi nautinnollisilla yllätyksillä ja syvillä keskusteluilla.

Lisää tietoa vaihdevuosista ja keski-ikäisen naisen seksuaalisuudesta, terveydestä  ja kukoistuksesta voit lukea voimakirjastani Hehkuvan naisen voimavuodet (Bazar, 2023). Löydät sen TÄÄLTÄ.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image