3 askelta, joiden avulla voit kohdata pelkosi

Olen viime vuodet pyrkinyt hahmottamaan elämäni pelkoja ja sitä, kuinka niiden aiheuttamasta tunnejäljestä voi parantua. Olen tullut siihen tulokseen, ettei niistä voi – eikä tarvitse.

Pelkoa ei ole pakko voittaa, riittää että kulkee sitä kohti. Pelkoa ei tarvitse pyyhkiä elämästä pois. Loppupeleissä on oma valinta, suuntaako sitä kohti vai loittoneeko kauemmas.

Pelko pienenee kohti kuljettaessa

Pelko ja rakkaus ovat valintoja. On paradoksaalista, että valitsemalla toisen, saat samalla molemmat. Kulkiessasi kohti pelkoja, lähestyt myös rakkautta. Samoin kulkiessasi kohti rakkautta, kohtaat myös pahimmat pelkosi.

Ero piilee siinä, että lähestyessäsi rakkautta, se kasvaa. Kun taas kuljet kohti pelkojasi, ne pienenevät.

Pelko lepää vankimmin sisälläsi olevassa lapsessa, joka mitä ilmeisemmin ei ole aikoinaan kyennyt kohtaamaan sitä. Kehoon on lukkiutunut energiaa, joka myllää siellä vielä aikuisena. Ellei tuota energiaa pura, ei sen aiheuttamasta pelosta voi myöskään toipua. Tällöin tahattomasti satuttavat sanat ja teot saavat meidät yhä häpeämään pelkäämistä ja tuntemaan olomme pieneksi.

Pelon kohtaamisen kolme tärkeintä asiaa

Ensimmäinen iso harppaus pelon kohtaamiseen lähtee kolmesta pienestä askeleesta. Ne täydentävät toisiaan ja ovat yhtä yksinkertaisia kuin puolueiden vaalilupauksen ennen varsinaista äänestyspäivää.

Oletko valmis?

Hyväksy.
Päästä irti.
Anna olla.

Joku saattaa pöyristyä kehotuksesta, että vallitsevassa maailmantilanteessa pitäisi päästää irti. Loppupeleissä se on silti parasta, mitä voimme tehdä, sekä itsellemme että ympäristölle.

Useat meistä on kasvatettu ihailemaan periksiantamattomuutta ja hampaat irvessä suorittamista. Silti usein vasta irtipäästäminen mahdollistaa todellisen ihmeen. Sen, että voi todella antautua elämälle.

Se, että hyväksyy asioiden tolan ei tarkoita, että hyväksyisi itse asiaa. Minkä itsessään hyväksyy, sitä voi kehittää. Mutta mitä ei hyväksy, se muuttuu ajan saatossa möröksi.

Kirjailija ja terapeutti Tommy Hellsten kiteytti saman ajatuksen seuraavanlaisesti: “Jos haluat parantaa maailmaa, mene itseesi. Siellä tapahtuvat muutokset heijastuvat hetken päästä ympäristöön. Silloin muutat maailmaa. Et sillä mitä teet, vaan sillä mitä olet.”

Pelkoa ei tarvitse voittaa, sen kanssa voi oppia elämään. Kun pelkoa siedättää, se pienenee. Samalla rakkaus sisälläsi saa tilaa kasvaa. Asetelma elää ja hengittää läpi ihmisen ainutlaatuisen elämän.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image