3 askelta, joiden avulla voit kohdata pelkosi

Olen viime vuodet pyrkinyt hahmottamaan elämäni pelkoja ja sitä, kuinka niiden aiheuttamasta tunnejäljestä voi parantua. Olen tullut siihen tulokseen, ettei niistä voi – eikä tarvitse.

Pelkoa ei ole pakko voittaa, riittää että kulkee sitä kohti. Pelkoa ei tarvitse pyyhkiä elämästä pois. Loppupeleissä on oma valinta, suuntaako sitä kohti vai loittoneeko kauemmas.

Pelko pienenee kohti kuljettaessa

Pelko ja rakkaus ovat valintoja. On paradoksaalista, että valitsemalla toisen, saat samalla molemmat. Kulkiessasi kohti pelkoja, lähestyt myös rakkautta. Samoin kulkiessasi kohti rakkautta, kohtaat myös pahimmat pelkosi.

Ero piilee siinä, että lähestyessäsi rakkautta, se kasvaa. Kun taas kuljet kohti pelkojasi, ne pienenevät.

Pelko lepää vankimmin sisälläsi olevassa lapsessa, joka mitä ilmeisemmin ei ole aikoinaan kyennyt kohtaamaan sitä. Kehoon on lukkiutunut energiaa, joka myllää siellä vielä aikuisena. Ellei tuota energiaa pura, ei sen aiheuttamasta pelosta voi myöskään toipua. Tällöin tahattomasti satuttavat sanat ja teot saavat meidät yhä häpeämään pelkäämistä ja tuntemaan olomme pieneksi.

Pelon kohtaamisen kolme tärkeintä asiaa

Ensimmäinen iso harppaus pelon kohtaamiseen lähtee kolmesta pienestä askeleesta. Ne täydentävät toisiaan ja ovat yhtä yksinkertaisia kuin puolueiden vaalilupauksen ennen varsinaista äänestyspäivää.

Oletko valmis?

Hyväksy.
Päästä irti.
Anna olla.

Joku saattaa pöyristyä kehotuksesta, että vallitsevassa maailmantilanteessa pitäisi päästää irti. Loppupeleissä se on silti parasta, mitä voimme tehdä, sekä itsellemme että ympäristölle.

Useat meistä on kasvatettu ihailemaan periksiantamattomuutta ja hampaat irvessä suorittamista. Silti usein vasta irtipäästäminen mahdollistaa todellisen ihmeen. Sen, että voi todella antautua elämälle.

Se, että hyväksyy asioiden tolan ei tarkoita, että hyväksyisi itse asiaa. Minkä itsessään hyväksyy, sitä voi kehittää. Mutta mitä ei hyväksy, se muuttuu ajan saatossa möröksi.

Kirjailija ja terapeutti Tommy Hellsten kiteytti saman ajatuksen seuraavanlaisesti: “Jos haluat parantaa maailmaa, mene itseesi. Siellä tapahtuvat muutokset heijastuvat hetken päästä ympäristöön. Silloin muutat maailmaa. Et sillä mitä teet, vaan sillä mitä olet.”

Pelkoa ei tarvitse voittaa, sen kanssa voi oppia elämään. Kun pelkoa siedättää, se pienenee. Samalla rakkaus sisälläsi saa tilaa kasvaa. Asetelma elää ja hengittää läpi ihmisen ainutlaatuisen elämän.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image