Alkuhuumassa rakkauden kohdetta ei aina näe täysin realistisesti – Jos uskot vain toisen potentiaaliin, saatat ohittaa varoitusmerkit

Rakastumisen tunne on huumaava ja yleensä vasta sen haalistuttua näemme tarkemmin kumppanimme sellaisena kuin hän on. Joskus voi olla niinkin, että tahtomme nähdä toinen omien toiveidemme kautta on niin voimakas, että  halu nähdä toinen idealisoituna jatkuu tämän jälkeenkin. Voi olla että ihminen oikeuttaa puolisonsa huonon käytöksen tai kaltoinkohtelevat tavat sillä että ymmärtää liikaa ja antaa loputtomasti aikaa muutokselle. Tämä johtuu siitä, että itselle voi olla vaikeaa katsoa totuutta rehellisesti silmiin ja tunnistaa todellisuus sellaisena kuin mitä se on. Tällaisen joustavuuden juuret ovat usein ihmisen omassa menneisyydessä. Jos on oppinut ohittamaan omat tarpeensa, voi kokea olonsa tutuksi ja varmaksi kun oma paikka on pedattu valmiiksi.

En tarkoita sitä että ihmiselle ei saisi antaa muutoksen mahdollisuutta. Ymmärrän myös hyvin että menneisyyden tapahtumat vaikuttavat meissä kaikissa, mutta vastuu omasta käyttäytymisestä ja muutoksesta on aina ihmisellä itsellään. Kumppanin rakkaus on tässä tärkeä tuki, mutta se ei riitä jos ihminen ei valitse itse kasvaa ja alkaa elää tietoisempaa elämää. Ajattelen, että jokainen ihminen ansaitsee toisen mahdollisuuden, mutta sitä pitää arvostaa niin paljon, että tekee parhaansa uudella kierroksella. Avoimuus ja rehellisyys on tässä erityisen tärkeää. Addiktiosairauksiin liittyy aina retkahdukset, silloin voi olla että anteeksiantamista tarvitaan useamman kerran. Jos rakkaus riittää, voit valita niin. Ethän kuitenkaan hylkää itseäsi toisen kulkemisen rinnalla.

Rakkaus on arvokas asia. On toisen kunnioittamista nähdä hänet kaikkine puolineen. Harva viihtyy jalustalle nostettuna. On valitettavasti kuitenkin olemassa ihmisiä jotka käyttävät toisia hyväkseen ja nauttivat siitä, että toinen alistuu. Usein he myös ovat taitavia löytämään kohteensa herkistä ja sensitiivisistä ihmisistä. Voi olla että kyseessä on ihminen, jolla on persoonallisuushäiriö tai menneisyyden taakkaa, jota ei ole käsitelty. Lopulta merkitystä on kuitenkin vain sillä, onko hän valmis kasvamaan ja hakemaan apua. Sinä et voi ruveta kumppanisi pelastajaksi.  Jos huomaat että yhä useammin ihmeissäsi mietit kumppanisi huonon käytöksen motiiveja, niin pysähdy pohtimaan tilannetta. Läheisissä ihmissuhteissa on tärkeää näyttää kaikki puolensa, mutta omasta käytöksestään pitää ottaa itse vastuu.  Kuinka vuorovaikutamme on aina ihmisen omalla vastuulla, silloinkin kun sen juuret ovat menneisyydessä. Aidossa rakkaussuhteessa ihminen tunnistaa omat ja toisen rajat eikä rupea huseeraamaan toisen tontilla. Läheisyys onnistuu vain siellä missä on tarpeeksi erillisyyttä.

Kurkkaa Puhutaan tunteista -kortit:

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
Saat -30% alennuksen korttipakoista etukoodilla KORTIT30 
PUOTIIN
close-image