Fyysinen ja henkinen etäisyys ovat paras tapa irrottautua narsistisesta suhteesta – Näin onnistut pitämään nollakontaktin

Fyysinen ja henkinen etäisyys on yksi parhaimmista avuista päästä irti epäterveistä/narsistisista suhteista.

Nollakontaktin toteuttaminen voi olla aluksi hyvin haastavaa, erityisesti, jos kaltoinkohteleva ihminen on ollut aiemmin tiiviis osa jokapäiväistä elämää.

Yhteydenpidon nollaamiseen, nollakontaktiin voi totuttaa itsensä pikku hiljaa. Hitaasti ja varmasti. Ikään kuin se olisi vieroitusprosessi, jonka tavoitteena on saada aikaan elämä, jossa voi ihan oikeasti voida hyvin.

On myös erittäin tärkeä tiedostaa, että jos kyseessä on narsistisia piirteitä omaava henkilö, hän ei tule tukemaan tässä prosessissa, vaan päinvastoin.

Tämän vuoksi ystävien ja ammattilaisten tuki ja apu nollakontaktin toteutumiseksi on suositeltavaa.

Nollakontakin toteuttaminen käytännössä

1. Estä kaikki mahdollisuudet, joiden kautta hän voi saada sinuun yhteyttä (esim.sosiaalinen media, puhelin, sähköpostit jne…) ja vaihda salasanat kaikkiin niihin laitteisiin ja sovelluksiin joihin hänellä oli pääsy tai uskot, että hänellä oli pääsy.

2. Jos joudut olemaan hänen kanssa yhteydessä lasten tai muiden välttämättömien asioiden vuoksi, kerro että käyt kaikki keskustelut viestitse.

Voit valita myös viikosta 1-2 päivää, jolloin luet hänen viestit ja vastaat niihin. Tämä on todellakin sallittua ja täysin ok.

3. Lopeta tai aluksi ainakin vähennä hänen tekemisten seuraamista sosiaalisessa mediassa.

Sen sijaan keskity pohtimaan mitä itse nyt haluat ja tarvitset ja lisää kalenteriisi menoja tai lepoa vain itseäsi ja omaa hyvinvointiasi varten.

4. Lopeta tai aluksi ainakin vähennä hänen kuulumisten kyselyä esimerkiksi yhteisiltä ystäviltänne.

Kerro ystäville ja tutuille, että et enää halua kuulla hänen kuulumisia tai hänen tekemisistään suhteenne aikana tai sen jälkeen.

5. Älä hakeudu samoihin paikkoihin hänen kanssaan, ainakaan ennen kuin olet täysin toipunut tai huomaat, että et enää triggeröidy hänet nähdessäsi.

6. Älä päästä häntä kotiisi, vaikka hän olisi ovesi takana ja anelisi.

Soita herkästi yleiseen hätänumeroon: 112, jos hän ilmestyy kotiovellesi ja on uhkaava tai sinua pelottaa.

7. Jätä omaan arvoonsa huhut ja valheet, joita hän sinusta kertoo. Korjaa ja puutu vain sellaisiin, joilla todella on merkitystä.

Ihmiset, jotka tuntevat sinut ymmärtävät kyllä lopulta mikä oli totta ja mikä ei ja jos eivät, suosittelen rajaamaan heidät elämästäsi.

8. Huomioi, että ennen läheisen ihmisen poisrajaaminen elämästä tekee aluksi kipeää ja voi olla hyvin haastavaa. Tämä on normaalia ja kuin vieroitusprosessi, jossa tulee olle hyvin päämäärätietoinen, sekä sinnikäs. Ja sitä sinnikkyyttä sinussakin on. Luota itseesi!


Jenni Kiviniemen uusi tietokirja Toivu satuttavasta suhteesta kertoo epäterveistä parisuhteista ja antaa keinoja sellaisesta toipumiseen.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image