Tyytymättömyys omaan elämään voi johtua heikentyneestä yhteydestä sisimpääsi – Miten olla itsesi puolella silloinkin, kun on vaikeaa?

Mielikin on kuin lihas; kun sitä käyttää, se vahvistuu. Etenkin silloin, kun on huono vaihe elämässä, tarvitaan henkistä lujuutta – ajatusta siitä, että kävi, miten kävi, olen itseni puolella.

Kun valjastat mielesi itsesi puolelle, voit sen avulla vaikuttaa elämääsi ja päättää, että tästä päivästä tulee hyvä, vaikka haasteita olisikin. Omalla asenteellasi ja mielen valinnoilla on suuri vaikutus. Niiden avulla voit muokata sitä, miten maailman näet sekä koet. Sinulla on mahdollisuus valita lempeys itseäsi kohtaan synkkyyden sijaan.

Mitä voi tapahtua, jos et ole itsesi puolella?

Kun kadottaa yhteyden itseen ja keskittyy vain esimerkiksi selviytymiseen tai suorittamiseen, on vaikea ottaa vastuuta omista tunteista tai elämästä. Sitä saattaa saavuttaa kyllä tavoitteita ja menestyä – vaikka opiskelussa, työelämässä tai urheilussa, mutta ne eivät lopulta tunnukaan enää miltään. Pahimmillaan sitä luovuttaa oman onnellisuuden toisten ihmisten käsiin.

Itsellänikin kävi juuri näin. Nousin vuosia jokaiseen päivään tiedostaen, että olin tyytymätön elämääni. Jokaisen pettymyksen myötä katkeroidun entistä enemmän ja syytin menneisyyttäni. Traumojani. Epäonneani. Enkä enää kokenut, että voisin itse vaikuttaa asioihin. Näin kaiken sumuisten ja mustien linssien läpi, mikä varjosti elämääni vuosien ajan. En ollut itseni puolella.

Sinulla on mahdollisuus valita lempeys itseäsi kohtaan synkkyyden sijaan.

Sillä on väliä, mitä mielesi valitsee?

On tutkittu, että meidän ihmisten negatiivinen asenne, rajoittavat uskomukset ja pessimistiset ajatukset heikentävät terveyttämme ja onnellisuuttamme. Kun taas myönteinen tapa suhtautua elämään taas tukee ja edistää hyvinvointiamme.

Olen itse viime vuosina sisäistänyt, kuinka itse voin vaikuttaa siihen, miten itseeni, elämääni ja sen tapahtumiin asennoidun. Minulla on vastuu omista tunteistani, mutta ei toki muiden tunteista tai käytöksestä. Voin kuitenkin aina valita olla itseni puolella.

Ikäviä tunteita saa toki edelleen nousta pintaan – se on vain inhimillistä. Eikä tunteita missään nimessä pidä tukahduttaa, vaan ne tulee kohdata ja käsitellä. Vastoinkäymisten ja syyllisten etsimisen sijaan nykyään keskityn niihin asioihin, mihin voin itse vaikuttaa tai mitkä asiat elämässäni ovat haasteista huolimatta hyvin. Keskitän ajatukseni siihen, miten voin selvitä tilanteesta ja päästään eteenpäin.

Mikä mielen avuksi?

Yksi asia, mikä on itseäni tässä muutoksessa auttanut eteenpäin ovat voimalauseet – ja se, miten puhun itselleni. Kun aloin vähitellen opettelemaan lempeämpää ja kannustavampaa sisäistä puhetta, elämänasenteeni alkoi myös muuttua ja kehittyä positiivisempaan suuntaan.

Utuiset linssit alkoivat kirkastua ja samoin myös suhtautumiseni elämääni muuttui valoisammaksi. Yleinen tyytyväisyys lisääntyi. Kun en enää jatkuvasti ruoskinut mielessäni itseäni, sinne alkoi vapautua tilaa myös kaikelle hyvälle – eteenpäin vievälle voimalle.

Voimalauseita tulee toistaa itselleen uudestaan ja uudestaan, jolloin pikkuhiljaa niihin alkaa itsekin uskoa. Toistamisessa merkityksellistä on se, että ne alkavat vaikuttaa suoraan aivoissamme kulkeviin ratoihin ja muuttamaan niitä. Sen myötä tunnetilamme muuttuvat ja alitajunnassa jumissa olevat virheelliset ja haitalliset uskomukset alkavat murtua. Mieli muuttuu!

Omaa mieltä voi kehittää monellakin tavalla, mutta itselleni parhaiten ovat toimineet voimalauseiden lisäksi erilaiset mielenharjoitukset kuten jooga ja meditointi. Myös hengitys- ja läsnäoloharjoitukset kehittävät mielen lujuutta ja joustavuutta. Tärkeää on myös ylläpitää kehomieliyhteyttä. Koen, että esimerkiksi luonnossa liikkuminen tai avantouinti ovat parhaimmillaan tällaisia lähes meditatiivisia harjoituksia.

Kun en enää jatkuvasti ruoskinut mielessäni itseäni, sinne alkoi vapautua tilaa myös kaikelle hyvälle – eteenpäin vievälle voimalle.

Miten valjastaa mieli itsesi puolelle?

Vaikka tällainen ajattelun- ja asenteenmuutos ei tapahdu yhdessä yössä, vaan vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä sekä paljon työtä itsesi kanssa, voin luvata, että se tulee olemaan kaiken sen uurastamisen arvoista. Elämänlaatusi parantuu huomattavasti, kun opit valjastamaan mielesi itsesi puolelle!

Se tarkoittaa sitä, että keskityt kuuntelemaan omaa kehoasi ja sen viestejä sekä valitset tehdä asioita, jotka tuntuvat itsestäsi hyvältä ja jotka ovat itsellesi tärkeitä sekä merkityksellisiä. Vedät terveitä rajoja. Itsesi valitseminen ei ole itsekkyyttä tai muiden huomioimatta jättämistä. Se ei ole välinpitämättömyyttä muita ihmisiä kohtaan eikä pelkkää itsesi ajattelua.

Se on suuria ja pieniä arjen valintoja sekä tekoja, jotka tukevat omaa jaksamistasi, herkkyyttäsi ja hyvinvointiasi. Usein saamme enemmän irti siitä, että teemme vähän vähemmän. Itse valitsen kuunnella kehoani enkä pakota itseäni enää mihinkään. Minulle on tärkeää valita hellittäminen suorittamisen sijaan ja kulkea omia voimavarojani kunnioittaen. Sama mahdollisuus on sinullakin.

Valintoja tekemällä meillä on valtava voima omissa käsissämme ja niillä valinnoillamme vaikutamme suoraan siihen, miten hyvin voimme. Omat valinnat vievät meitä parhaimmillaan kohti omaa voimaa – ja lempeyttä. Missä asioissa sinä voisit tänään valita itsesi?

Elämänlaatusi parantuu huomattavasti, kun opit valjastamaan mielesi itsesi puolelle!

Tässä muutama voimalause, joita voit kokeilla mielesi avuksi:

  1. Kävi, miten kävi – olen itseni puolella.
  2. Minä riitän.
  3. Kaikki järjestyy ajallaan.
  4. Olen oikeutettu hyvään.
  5. Elämälläni on tarkoitus.
  6. Luotan, että olen juuri nyt oikeassa paikassa.
  7. Olen tärkeä ja ainutlaatuinen.

Ja muistathan, että itsesi puolella olemisen ei ole keneltäkään pois – päinvastoin. Kun sinä huolehdit itsestäsi, myös lähelläsi olevat ihmiset saavat enemmän!


Tutustu Annukan ajatuksiin itsesi puolella olemisesta ja hänen Lempeämpi minä -palveluihin täältä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image