Kun elämä uuvuttaa, pelastusrengas saattaa olla lähellä – näillä yksinkertaisilla tavoilla vahvistat jaksamistasi arjessa

Kun moni voi huonosti, tarvitsemme erilaisia tukimuotoja, kuten toimivia ja saavutettavia terapiapalveluita. Kuitenkin vähintään yhtä tärkeää olisi, että meillä kiinnitettäisiin enemmän huomiota ennaltaehkäisevään työhön ja hyvinvoinnin edistämiseen eikä vain tulipalojen sammuttamiseen.

Uupumuksesta toipuminen tai mielenterveysongelmien hoitaminen on aina ratkaisevasti hitaampaa ja työläämpää (ja yhteiskunnalle kalliimpaa) kuin hyvinvoinnin tukeminen arjessa.

Jokaisen kynnelle kykenevän on hyvä opetella luomaan pieniä ja silti pitkällä tähtäimellä tärkeitä tapoja, jotka pitävät terveyttä ja elinvoimaa yllä.

Kun olo on vetämätön tai kriisit painavat päälle, pelastusrengas saattaa olla hyvinkin lähellä. Yksinkertaisista rutiineista voi tulla tukipilareita, jotka kannattelevat vaikeina aikoina.

Ota arkeesi säännöllisesti jokin näistä – tai useampikin:

1. Mene tunniksi luontoon joka päivä. Jos et pääse luontoon, mene ainakin ulos. Jos et pääse tunniksi, mene puoleksi tunniksi – mikä tahansa on parempi kuin ei mitään. Jätä puhelin kotiin. Mene ja kävele vain. Hengitä raitista ilmaa.

2. Kirjoita intuitiivisesti 10–15 minuuttia päivittäin, esimerkiksi ensimmäisenä aamulla tai viimeisenä illalla. Unohda kirjoitussäännöt ja anna vain mennä. Kirjoita siitä, mitä mielen päällä on nyt ja miltä se tuntuu. Tyhjennä mielestäsi ylimääräistä kuormaa paperille.

3. Kokeile purkaa kehon jännityksiä ja stressiä vapaalla liikkeellä. Käy lattialle istumaan tai selinmakuulle. Laita taustalle sopivan rentoa (tai sinua juuri nyt houkuttelevaa) musiikkia. Unohda valmiit treeniohjelmat ja koreografiat: kytkeydy musiikin rytmiin ja anna kehon viedä. Tunnustele, millainen liike tuntuisi hyvältä. Loikoile rennosti, veny ja vanu, ravistele tai heilu villisti – kehosi löytää reitin kohti vapautta.

Näiden rutiinien avulla vahvistat ja palautat yhteyttä itseesi, kehoosi ja luontoon. Tunteet pääsevät purkautumaan luonnollisesti. Pienetkin annokset tekevät ihmeitä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image