Syyllisyys ja häpeä, nuo läheisyyden sinnikkäimmät blokkaajat – Miten vapautua näiden voimasta ja uskaltaa lähemmäs itseään ja toista?

Tänään, tässä kohtaa määrittelisin läheisyyden näin: saan olla kokonainen itseni tunteineni, tarpeineni, säröineni ja säkenöinteineni – ja tulla rakastetuksi turvassa. Syvää läheisyyttä voi olla sekä itsen että toisten kanssa. Suurin osa meistä joutuu opettelemaan läheisyyden taitoja eli rakkaudellisuuteen kasvamista / läheisriippuvuudesta eheytymistä aikuisina.

Monilla meistä on läheisyyden haavoja, jotka aiheuttavat syvää menettämisen ja riittämättömyyden ja hylätyksi tai torjutuksi tulemisen pelkoa. Se on turvattomalle kiintymystyylille tyypillistä: ei ole oppinut uskomaan, että jos olen ihan vain oma, autenttinen itseni, voin saada mitä tarvitsen ja toivon, ja kokea turvaa ja rakkautta hulluna ponnistelematta.

Onneksi kiintymystään voi oppia turvallistamaan, eli läheisyyden taitoja voi opetella aikuisena. Oman sisäisyytensä / arvonsa oppii löytämään, kun oppii hyvällä tavalla keskittymään itseensä ja vapautumaan himmaavasta syyllisyydestä. Toksinen syyllisyys aiheuttaa riittämättömyyden tunnetta ja oloa siitä, että omissa tunteissa ja tarpeissa on jotakin väärää ja että ne ovat toisilta pois (tämä on alitajuinen uskomus joka syntyy, kun on tunteissaan ja tarpeissaan jäänyt yksin / peilaamatta / tukematta).

Toinen juttu on alkaa vapautua himmaavasta häpeästä, eli opetella tekemään sisäistä maailmaansa näkyväksi itselleen ja toisille. Vain sen myötä alkaa syntyä korjaavasti kokemus, että olen tärkeä ja saan olla tunteilleni tosi. Voin tulla nähdyksi, kuulluksi ja rakastetuksi – ja rakastaa itsekin – juuri tällaisena. Siihen tarvitaan toisia – mutta ensimmäinen askel on otettava itse.

Jos läheisriippuvuus tarkoittaa, että aikuisuudessaankin vielä uskoo alitajuisesti, että omat tarpeet voivat tulla täytetyksi ulkopuolelta ja erinäisin ponnistelu- ja piiloutumistoimenpiteiden tuloksena, siitä eheytyminen tarkoittaa, että opettelee ponnistelemattomuutta ja näkyväksi tulemista.

Videolla lisää syyllisyydestä ja häpeästä vapautumisesta <3


Lähelle-rakkausverkkokurssini käytössäsi koko kesän. Voimauttavat kurssini ja terapeuttisen valmennukseni löydät TÄÄLTÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image