Lohdun sanoja sinulle, jota juuri nyt ahdistaa

Ahdistus on kokonaisvaltainen tunne, joka ottaa kehon ja mielen valtaansa. Samalla kun tunne on voimakas, se on myös epämääräinen. Tunne lamaannuttaa ja sulkee toivon tulevaisuudesta ja kyvyn toimia tässä hetkessä. Ahdistus maalaa kuvaa todellisuudesta, johon alamme tunteen pitkittyessä uskoa – ja tottahan se on: tunne on juureva ja maalaa koko kokemuksen.

Ahdistus saattaa leimahtaa kiireestä, yksinäisyydestä, maailmantuskasta tai vaikka toistuvista epäonnistumisista. Ahdistus on tunne, jonka juuret ovat eri ihmisillä erilaiset ja siksi ahdistus myös leimahtaa eri asioista.

Kun huomaa ahdistuksen tunteen, kannattaa pysähtyä. Ahdistuksen tunnetta on saattanut edeltää jokin trikkeri: Mikä se olisi voinut olla? Tapahtuiko jotain? Sanoiko joku jotain? Ovatko unet olleet vähäiset tai muuten kuormitus liian suurta suhteessa omiin voimavaroihin?

Huomaatko jokinlaisen ajatusketjun, joka on edeltänyt ahdistusta? Onko se ollut ehkä murehtimista selviytymisestä? Onko se ollut aiempaan kokemukseen pohjautuvaa huolta siitä, että entä jos asiat menevätkin pieleen? Onko se katastrofiajattelua eli mielen liulasta liikettä nähdä uhkakuvia?

Usein ahdistuksen alla on muita, pakattuja tai ohitettuja tunteita, jotka puskevat ulos epämääräisenä ahdistuksena. Kun pysähtyy, on helpompi tuntea, miltä kehossa tuntuu: Missä tunne tuntuu eniten? Löytyykö tuntemukselle jokin muukin tunnenimi kuin ahdistus? Onko se ehkä epätoivoa, jännittämistä, pelkoa, häpeää, surua? Ahdistuksen tunteelle kannattaa etsiä muitakin tunnenimivastineita, jotta tunne tarkentuu. Usein tunteet ovat kerroksina – kuin sipuli. 

Tässä 3 lohduttavaa ajatelmaa ja niihin liittyvät minfulness-harjoitukset uusista Kun tuntuu pahalta – Lohtukortit ahdistuneille -korttipakasta, joka sisältää 44 korttia, joista voi tunnistaa omaa olotilaa ja tehdä olotilaan sopivan mindfulness-harjoituksen kortin toiselta puolelta. Kun oppii jäsentelemään omaa kokemusta, tunne ei ole enää niin epämääräinen ja hallitseva.

1.Keskity niihin asioihin, joihin voit vaikuttaa

2. Olotila ei vastaa todellisuutta – vaikka se siltä tuntuukin

3. Anna itsellesi tilaa pysähtyä ja kuunnella itseäsi

Kun tuntuu pahalta -kortit sopivat hyvin nuorille ja aikuisille. Korttien avulla on helpompi löytää sanoja omille kokemuksille ja helpottavia harjoituksia olotilan parantamiseen. Tutustu kortteihin Hidasta elämää -puodissa TÄSTÄ.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image