Tunneturvallinen työilmapiiri voi olla parasta, mitä johtaja voi saada aikaan – Miten johtaa kohti inhimillisyyttä?

Rakas johtaja, onko sinulla joskus haastavien tilanteiden edessä jokseenkin tukalalta tuntuva olo osaamattomuutesi kanssa? Onko epävarmuus nostanut välillä häpeän punaa poskillesi? Oletko kenties tuntenut soluissasi huijarisyndrooman oireiden aiheuttamaa pelkoa asiantuntemattomuutesi paljastumisesta?

Ei ihme, jos näin on, onhan ajatuksiimme ja uskomuksiimme vahvasti vaikuttaneisiin ehkä hieman iäkkäämpiin ihmisiin ja siten väistämättä myös meihin pitkään ja hartaudella juurrutettu rajoittavaa uskomusta aivojemme muuttumattomuudesta sekä geeniemme ylivallasta kyvykkyyteemme. uskomus siitä, että älykkyyttä, lahjakkuutta, etevyyttä ja pystyvyyttä on joko annettu tai sitten ei.

Tätä vanhentuneeseen tietoon perustuvaa muuttumattomuuden asennetta ollaan onneksemme rytinällä romuttamassa ja uskon, että sinä uuden ajan johtajana olet mukana etujoukoissa. Tiedämmehän nykyisen aivotutkimuksen ansiosta, että aivoillamme on uskomaton kyky muovautua, muuttua ja kasvaa oppimisen ja ponnistelun myötä. Tiedämme myös, että voimme mielemme mielettömän voiman avulla vaikuttaa jopa geeneihimme.

Meillä on päissämme upeat neuroplastiset aivot ja mahdollisuutenamme rajaton mieli.

Meitä on myös ohjattu pitkälti välttelemään riskejä ja virheitä, perustuuhan koulusysteemimmekin valitettavasti edelleen pitkälti siihen, että virheistä rangaistaan, jokainen virhe alentaa arvosanaa. Romuttamolle on rahdattavaa, sillä juuri virheet ja epäonnistumiset yhdistettynä ponnisteluun oppimiseen aktivoivat ja kasvattavat aivojamme kaikkein eniten. Aivoihin syntyy virheiden ja niistä oppimisen myötä uusia hermoratoja, -liitoksia ja -verkostoja. Mitä monimuotoisemmin tavoin lähestymme haasteita ja ongelmia, sen aktiivisemmin myös eri aivoalueiden keskinäinen yhteistyö toimii. Aivoverkostoissakin on voimaa!

Romutetuksi joutaa myös rippeetkin harhaluulosta, että johtajan pitäisi olla kaikkitietävä ja kaiken osaava superasiantuntija ja että epävarmuuden näyttäminen olisi osoitus hänen heikkoudestaan. Epävarmuus on luonnollinen ja tärkeä osa johtajuutta, etenkin haastavien aikojen ja tilanteiden keskellä. Kun kukaan ei oikein tiedä, mikä olisi paras tapa mennä eteenpäin.

Sen lisäksi, että oman haavoittuvuuden, epävarmuuden ja pelkojen näyttäminen on valtava huojennus ja vapautus kaikkivoipaisuuden illuusion kahleista, se parantaa vuorovaikutusta johtajan ja hänen ihmistensä välillä. Ihmistenvälisyyttä. Johtajan esimerkin seurauksena muutkin uskaltavat tehdä virheitä ja näyttää oman epävarmuutensa. Keskinäinen luottamus kasvaa, kun syntyy kaikenlaiset ihmisyyteen, tekemiseen ja elämään kuuluvat tunteet salliva ilmapiiri. Tunneturvallinen työympäristö, joka mahdollistaa haasteiden osalta moniulotteisia lähestymistapoja ja luovia ratkaisuja.

Sinä voit johtajana parantaa johtamiesi ihmisten, tiimien ja organisaatiosi hyvinvointia ja menestystä jakamalla ja vahvistamalla rohkeaa ponnistelun ja virheistä oppimisen kulttuuria, sillä virheiden pelko sekä kaikkinainen kontrolli kutistavat ajattelua ja johtavat itseluottamuksen vähenemiseen ja niiden myötä myös alisuoriutumiseen.

Kasvun asenteen omaava arvostaa ponnistelun tuoksinassa tapahtuvia virheitä ja näkee takaiskut tilaisuuksina oppia ja onnistua.

Asenne tarttuu ja sinä voit johtajana tartuttaa omaa asennettasi ympärillesi. Voit jakaa rohkaisevaa ajatusta, että tässä ja nyt ei voi ennustaa, mihin ihminen yltää intohimon, sitoutumisen ja ahkeran harjoittelun avulla. Kasvun asenteisessa organisaatiossa jokaisen motto voisikin olla asennetutkimukselle omistautuneen Carol S. Dweckin mukaisesti, että en osaa vielä, paino sanalla vielä.

Sinä voit jakaa tietoa, että jokainen voi oppia halutessaan ja ponnistellessaan mitä vaan ja, että parhaat harjoittelevat eniten. Siksi he ovat parhaita. Voit haastaa itseäsi ja muita hakeutumaan kokemuksiin, joissa joudutte venymään, sillä venymisalueella tapahtuu eniten oppimista. Sinä voit mahdollistaa sekä ihmistesi henkilökohtaisen että ammatillisen kasvun ja kukoistuksen.

Useat tutkimukset osoittavat menestyksen johtuvan jopa 90-prosenttisesti kasvun asenteesta.
Keskinkertaiset synnynnäiset ominaisuudet omaava ihminen voi yltää huippuonnistumisiin, jos hänellä on erittäin myönteinen asenne itseensä, mahdollisuuksiinsa ja onnistumiseensa. Kun ihminen uskoo pystyvyyteensä, hänen aivonsa ovat joustavammat ja otollisemmat korkeammalle ajattelulle ja luovalle ongelmanratkaisulle.

Todellisella johtamisen mestarilla on ikuisen oppipojan asenne. Osaamattomuus ei ole suinkaan hänelle häpeän, vaan inspiraation lähde.

Kasvun asenne vapauttaa jokaisen ihmisen piilossa olevan potentiaalin ja mahdollistaa menestyksen. Se vapauttaa energiat virtaamaan vahvana ja vapaana. Se vapauttaa sinut olemaan sellainen johtaja kuin voit olla ja myös muut ympärilläsi ja organisaatiossasi olemaan sellaisia kuin he voivat olla. Olemaan enemmän. Palavalla sydämellä.


Voit lukea lisää kasvun asenteesta kirjastani Muuta asenteesi, muuta elämäsi. Voit ostaa kirjan tästä. 


Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image