Liian empaattinen myötäelää muiden murheita voimakkaasti ja on vaarassa uupua itse

Mikäli olet överiempaattinen eli sekä aistit voimakkaasti että otat liikaa vastuuta toisten tunteista, käytät empatiakykyäsi itseäsi kuormittavasti.

Sinun ei kuitenkaan tarvitsee jatkaa näin, vaan saat nauttia herkkyydestäsi ja käyttää empatiakykyäsi myös itsesi hyväksi.

Tunnistatko itseäsi näistä?

  • Koet, että muut purkavat raskaita tunne-energioitaan sinuun
  • Tunnet syyllisyyttä ja syyllistät itseäsi toisten tunteista
  • Koet, että sinun täytyy tuntea toisten tunteita heidän puolestaan
  • Tunnet toistuvaa turvattomuutta ja ahdistusta
  • Olet jännittynyt, ylivirttynyt ja väsynyt
  • Sinun on vaikeaa tuntea omia tunteitasi ja tarpeitasi
  • Koet olevasi pois omasta keskuksestasi
  • Et tunnista rajojasi ja osaa asettaa niitä selkeästi
  • Tunnet olosi voimattomaksi, koska jumitat tilassa, jos et pääse pois
  • Sinulle ei jää voimavaroja luoda elämää,  joka tuntuisi aidosti hyvältä, totuudelliselta ja omaltasi

Jos vedät empatian toistuvasti yli, aistit toisten tunteita kuin ne olisivat omiasi. Sen lisäksi uskot, että on sinun vastuullasi helpottaa niitä. Täsmäät olotilasi toisten raskaisiin tunne-energioihin ja otat niitä kantaaksesi, jotta ne hälvenisivät.

Kun sopeutat itseäsi jatkuvasti toisten tunteisiin, sivuutat omat tunteesi ja tarpeesi eikä sinulle jää tilaa palautua. Tästä syntyy uuvuttava kierre, jossa odotat, milloin saisit vihdoin muilta takaisin sitä, mitä annat heille. Näin ei kuitenkaan tapahdu.

Koet jatkuvaa riittämättömyyttä ja mietit, oletko vääränlainen, koska et pysty korjaamaan toisten hankalaa oloa, vaikka miten yrittäisit. Yhteytesi itseesi heikkenee ja voi katketa kokonaan.

Sinä saat nauttia herkkyydestäsi

Kun vedät empatian överiksi, ajattelet, että jos toinen kärsii, sinun täytyy ottaa hänen kärsimyksensä kantaaksesi, jotta toimit myötätuntoisesti.

Tämä ei kuitenkaan ole totta. Voit käyttää empaattisia kykyjäsi muiden auttamiseen niin, että ne eivät kuluta sinua toistuvasti loppuun.

Jotta voit toimia uudella tavalla, on ratkaisevaa, että opit ohjaamaan empaattista energiaasi myös itsesi hoitamiseen.

Koska överiempaattisen toimintamallin syntyminen ei ole älyllinen prosessi, myöskään mallista ulos kasvaminen ei tapahdu vain järjen avulla. Se edellyttää sinua kuormittavassa kierteessä kiinni pitävien tunnelatausten hoitamista myös kehollisesti ja energeettisesti.

Kun sinun omat tunnetason kipupisteesi helpottavat, et enää koe tarvetta täsmätä olotilaasi autopilotilla toisten raskaisiin tunne-energioihin, jotta ne hälvenisivät. Voit palata itsessäsi voimaan, turvaan ja rakkauteen, jotka olet kadottanut. Samalla myös empatiakykysi tasapainottuu kuin itsestään.

Kun empatiakykysi tasapainottuu, osaat tehdä turvallista tilaa muille tuntea kaikkia tunteitaan ilman, että yrität helpottaa niitä tuntemalla niitä heidän puolestaan.

Näin voit tulla myötäelämisen mestariksi, joka on kotonaan koko ihmisyyden tunneskaalan kanssa, muttei kuitenkaan ota enää kaikkia maailman murheita vain omille harteilleen.


Kurkkaa uutuuskirja:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image