5 vaativaa tosiasiaa, joiden hyväksyminen auttaa irtaantumaan traumakiintymyssuhteesta

Näiden vaativien asioiden ymmärtäminen auttaa traumakiintymyssuhteesta irtaantumisessa

Jos olet katsonut aiempia videoitani ja lukenut juttujani traumakiintymyssuhteista ja varsinkin jos olet itse tällaisessa suhteessa, tiedät jo liiankin hyvin että irtaantuminen ei ole helppoa. Se ei vaan ole, eikä sitä sokerikuorrutteellakaan saa muuksi. 

Monesti ihminen käy irtaantumisen prosessia aaltomaisesti ja monia kertoja. Näiden 5 vaativan tosiasian realisoituminen usein auttaa irtaantumisen prodessissa.

1️⃣ Rakastuin fantasiaan. Se ihminen johon rakastuin, on vähän karusti sanottuna: enemmän fantasiaa kuin totta. Tämä kohta nostaa usein esiin surua, pettymystä ja kenties vihaankin. Voi olla että oli tuntuu hieman huijatulta. 

2️⃣Intensiivinen- jalat alta rakastuminen ja nopea toisen jalustalle nosto, ei ole hyvä merkki. Moni traumakemia suhde alkaa huumaavalla rakastumisella ja hyvin usein suhteessa on jokin erityistä jännitettä tuova tekijä, toinen on kenties vielä suhteessa, eronnut ihan juuri tai muuta. Todellisuudessa emme opi tuntemaan ketään kahdessa viikossa, ja kovin vaihtelevat intensiiviset tunteet ovat usein epävarmuuden tuomaa jännitettä. Rakkauden ei kuulu olla draamaa.

3️⃣Lähipiirisi ei välttämättä ymmärrä mitä olet kokenut. Tämä on kyllä vaikeaa! Voi olla, että ihmisen joka ei ole koskaan kokenut vastaavaa, voi olla äärimmäisen vaikea ymmärtää traumakemia ilmiötä. Varsinkin jos toisella osapuolella on vahvoja narsistisia piirteitä, näyttäytyy kumppani muille usein erittäin hurmaavana ja voi olla hyvin vaikea uskoa kaikkea mitä suhteessa tapahtuu. Toisaalta moni ei edes uskalla kertoa rehellisesti sitä, mitä suhteessa tapahtuu, sillä sekin herättää häpeää. Miten olen antanut itseäni kohdella niin? Läheisten halu auttaa voi joskus valitettavasti kääntyä neuvomiseksi ja mielipiteiksi – jotka ovat lähtöisin heistä itsestään, ei tilanteen näkemisestä. Tästä syystä joskun apua ja tukea saa parhaiten ulkopuolelta. Yksin ei pidä jäädä.

4️⃣Toisen potentiaaliin uskominen loputtomiin teoista huolimatta ei ole aina viisasta. On todella arvokasta voida uskoa kasvuun, on mielettömän kaunis taito kyetä antamaan anteeksi. MUTTA sitten on se mutta. Ihminen, jonka on vaikea irtaantua traumakemia suhteesta on usein antanut lukuisia kertoja anteeksi, katsonut läpi valheiden ja kenties kaltoinkohtelun…ja vielä kerran. No vielä tämän kerran. No vielä tämän yhden kerran. Luota ennenkaikkea tekoihin, kuka vaan voi sanoa oikeastaan melkein mitä vaan, ja moni osaakin sanoa ”juuri ne oikeat sanat” – silloin kun on ensin itse jäänyt kiinni/kaltoinkohdellut, eikä kuitenkaan halua kantaa seurauksia tai vastuuta omista toimistaan. Älä menetä uskoa ihmisiin, mutta luota tekoihin. 

5️⃣ Vielä kerran, luota tekoihin. Syvä luottamus ei tule sanoista, vaan teoista ja siitä MITEN vaikeita asioita käsitellään.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image