Älä anna pelon tehdä valintoja puolestasi – Sydämesi kertoo sinulle, mikä on oikea päätös

Onko sinulle tuttua, että tiedät ja tunnet jotain itsellesi oikeaksi ja hyväksi? Jotain, jota et kuitenkaan pysty mitenkään sanoillasi selittämään, saati järjelläsi perustelemaan? Ja siksi pelkäät luottaa tuntemukseesi?

Kyse on sydämesi tiedosta. Tiedosta, joka toimii alitajuntaasi kaiken elämäsi aikana kertyneen suuren viisauden ohjauksessa. Kattavimpaan ja hyväntahtoisimpaan tietoon, joka sinulla on käytettävissäsi. Äläkä ihmettele, jos et pysty sitä selittämään, ei pysty kukaan tai mikään muukaan, ei tiedekään. Ainakaan vielä.

Se, että jotain ei pysty järjellä selittämään, ei kuitenkaan poista sitä, etteikö kyseistä asia olisi olemassa.

Tarvitset sydämen tietoa tehdessäsi valintoja ja valintoja teet koko ajan. Pieniä ja isoja. Valitset ajatuksesikin. Valtaosin huomaamattasi.

Sydämen tieto, jota usein sydämen puheeksi nimitän, on hyvin hienovaraista. Siksi se jää usein pelon, järjen, egon tai muiden puheiden jalkoihin ja siten valitettavasti usein hyödyntämättä. Sanon valitettavasti, koska  sydän on aina puolellasi ja auttaa sinua tekemään itsellesi oikeita ja hyvää tekeviä valintoja.

Vapautesi on valinnoissasi. Siinä, että koet voivasi vaikuttaa omilla valinnoillasi oman elämäsi laatuun. Siihen, miten ja millaiseksi koet elämäsi. Mutta vapautesi on valintojen lisäksi myös vastuussa. Valinnanvastuussa.

Ja sepä pelottaa. Varsinkin vastuu mahdollisesta väärästä valinnasta. Olisihan sen kohdalla niin paljon helpompaa vierittää vastuu jollekin muulle. Paeta jonkun selän taakse osoittelemaan syyttävällä sormella tuota typerää ja järjetöntä, joka on noin kertakaikkisen päättömiä päätöksiä mennyt tekemään.

Mutta kun välttelet vastuuta, luovut samalla omasta voimastasi ja viisaudestasi. Sinusta tulee uhri, jolle vain sattuu ja tapahtuu, jota joku muu jossain muualla määrää, jonka puolesta joku muu päättää, jota elämä epäoikeudenmukaisesti riepottelee ja joka ei voi millekään yhtään mitään.

Meillä jokaisella on kuitenkin monenlaisia toiveita, odotuksia ja tarpeita, jotka jäävät uhrina täyttymättä. Kun pakenet vastuuta ja uhriudut, koet ajan mittaan pahoja pettymyksiä, jotka aiheuttavat sisälläsi salakavalasti epäilyä, kaunaa, katkeruutta ja jopa vihaa.

Vapauden sijaan oletkin helposti vastuuttomuuden vankilassa.

Ja niinkin voi käydä, että pelko tappaa. Nimittäin unelmasi ja oman näköisen elämäsi. Pelko kaventaa muun lisäksi ajatteluasi ja estää sinua näkemästä vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia.

Pelkoa ei kuitenkaan pidä suorittaa eikä pakottaa pois. Se ei toimi.

Keinoja vastuun ja väärien valintojen pelkäämisen vähentämiseksi

1. Anna itsellesi lupa pelätä. Älä anna pelon kuitenkaan tehdä valintoja tai päätöksiä puolestasi. Sinä päätät. Aina. Piste.

2. Muistuta itseäsi siitä, että sinunkaan pelkosi ei ole totta. Se on vain omien ajatustesi ja mielikuvituksesi tuotos.

3. Huomaa myös, että pelkosi kohdistuu melkein aina johonkin tulevaan ja tulevasta et kuitenkaan voi tietää. Et oikeastaan mitään, kuten ei meistä kukaan.

4. Koska vilkas mielikuvituksesi voi tuottaa hyvinkin värikkäitä ja mielenkiintoisia pelkoja, niin suhtaudu niihin lempeän uteliaasti. Kun otat niihin tutkijan tai salapoliisin asenteen, pelon voima vähenee. Ehkä tämä asenne saa sinut jopa hymyilemään pelollesi.

5. Kohdista ajatuksesi pelossa vellomisen sijaan siihen, mitä tahdot elämääsi ja miten voisit saada tahtomasi.

6. Korvaa pelokkaita ajatuksiasi mahdollisimman paljon rakkaudellisilla ajatuksilla. Kun ajattelet rakastavia ajatuksia, hellit samalla itseäsi myös viisaan kehosi tuottamilla, elinvoimaasi ylläpitävillä kemikaaleilla.


Voit lukea lisää pelosta ja sen korvaamisesta uudesta kirjastani Muuta asenteesi, muuta elämäsi. Voit ostaa kirjan tästä. 


Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image