Tämä ihastuttavan täyteläinen raakasuklaa sopii täydellisesti arkipäivän herkuksi. Suklaan pehmeän kermainen koostumus suorastaan sulaa suuhun.. ja sormenpäihin. Ja koska suklaan maku on niin täyteläinen, et yksinkertaisesti voi hotkia näitä määräänsä enempää. Makeanhimo tulee tyydytetyksi vähemmälläkin.
Käytin tässä ohjeessa ensimmäistä kertaa koivusokeria eli ksylitolia. Koivusokerissa on matala glykeeminen indeksi eli verensokeria nostattava arvo. Koivusokerin glykeeminen indeksi on 7, kun taas tavallisen valkoisen sokerin arvo on jopa 68. Näin ollen näitä suklaaherkkua nautittuasi et kärsi normaali suklaaherkkujen jälkeisestä olotilasta väsymyksineen ja sokeriähkyineen.
Nautinnollisia hetkiä!
RAAKASUKLAA OHJE
(ohje on gluteeniton ja maidoton)
2,5 dl raakakaakaojauhetta
2,5 dl kaakaovoita
1 dl koivusokeria
2 tl vanilla pastea / tai 2 x raaputetut vaniljatangon siemenet
1 tl kanelia
ripaus suolaa
(koristeluun esim. pähkinöitä, kookoshiutaleita, pakkaskuivattuja marjoja jne..)
VAIHE 1) Sulata kaakaovoi vesihauteessa (huomio, että lämpötila ei saisi nousta yli 45:n asteen – vesihaude saa siis olla kuumaa, mutta ei kiehuvaa)
VAIHE 2) Lisää sulaneen kaakaovoin joukkoon kaikki loput aineet. Sekoittele suklaamassaa vesihauteessa, jotta saat koivusokerin kiteet hieman sulamaan. Tarkista maku ja lisäile makeutta tai mausteita tarvittaessa
VAIHE 3) Kaada taikina muotteihin ja anna jähmettyä jääkaapissa