Tärkein matkatavara on oma asenteesi – palveleeko matkalaukkusi sisältö juuri sinua?

Pitkälle matkalle lähteminen vaatii aina valmisteluja. Kolmen kuukauden mittaisen karavaanireissumme valmisteluun meni enemmän tai vähemmän aktiivisesti noin yhdeksän kuukautta. Yksi tärkeimmistä matkan valmisteluun liittyvistä asioista on luonnollisesti mukaan otettavan ja matkasta jätettävän erilleen perkaaminen.

Joustavuutta, rohkeutta ja avoimuutta – millaista asennetta sinun unelmasi vaatii?

Kun reissu vihdoin lähestyi ja aloimme pakata laukkujamme, mietimme, mitä haluamme ottaa reissulle mukaan. Varauduimme hyvin. Autoon pakattiin ensiapupakkaukset, työkalut, sadetakit, makuupussit ja iso kasa kirjoja. Vaunu varusteltiin tarvittavilla astioilla ja käyttötavaroilla.
Viimeisenä iltana mietimme, puuttuuko meiltä vielä jotakin, mitä ilman emme pärjäisi. Pian oivalsimme, ettei tärkein matkatavara ollutkaan mikään konkreettinen esine vaan oma asenteemme.

Unelmien toteuttamiseen ei ole selkeää kaavaa, vaan se on riippuvainen sekä unelman laadusta että yksilön tavasta toimia. Kun lähtee toteuttamaan juuri sitä ikiomaa unelmaansa, oleellisin seikka on oikeanlainen asenne. Haasteilta ja takapakeilta harvoin välttyy täysin, varsinkaan isommissa projekteissa.
Meidän matkamme vaatii mieleltä joustavuutta, rohkeutta ja epävarmuuden sietämistä. Matkaan, kuten elämäänkin, liittyy aina epävarmuuksia. On inhimillistä haluta tietää, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Kuitenkin liiallisuuksiin mennessä ennakko-oletukset vievät kyvyn mukautua erilaisiin tilanteisiin.
Mieli pyrkii automaattisesti luomaan odotuksia, joista voi olla vaikea päästää irti suunnitelmien muuttuessa. Siksi on tärkeää opetella luottamaan siihen, että elämä kyllä kantaa eteenpäin myös ilman omia, ennalta määriteltyjä mielikuvia.

Kiitollisuus keventää kuormaasi

Vaikka jokainen onkin pääosin vastuussa omasta unelmastaan, myös ympärillä olevien ihmisten rooli on yllättävän suuri. Omin avuin on mahdollista päästä varmasti pitkällekin, mutta matka kohti unelmia taittuu huomattavasti mukavammin, kun saa ja vastaanottaa apua. Muut ihmiset voivat parhaimmassa tapauksessa pienilläkin teoilla, sanoilla tai pelkällä myönteisellä suhtautumisella antaa hurjan paljon lisäpotkua unelmoijalle.

Reissua suunnitellessamme saimme valtavan paljon kannustusta ja apua ihmisiltä. Siksi myös kiitollisuus pääsee matkalle mukaan. Ihmiset ympärillä ovat olleet vilpittömän iloisia, innostuneita ja avuliaita. Ympärillä olevien ihmisten asenne on pyyteetön, eikä siihen sisälly vertailua tai pahaa kateutta. Inspiroitumista kylläkin.
Koska matkassa on mukana niin paljon hyvää energiaa, huonot vibat on jätettävä pois. Pakkausvaiheessa lienee syytä pohtia, ovatko ympärillä olevat ihmiset oikeita juuri minun unelmani toteutumisen kannalta.
Jos vastassa on vastarannankiiskiä, voi olla hyvä tarkastella ihmissuhteitaan kriittisesti. Mikä on minulle kaikista tärkeintä? Millaisia unelmia tällä hetkellä priorisoin? Saanko ympärilläni olevilta ihmisiltä kannustusta ja lisäpotkua eteenpäin kulkemiseen vai jarruttavatko he matkaani?

Pakkaathan matkalaukkusi huolella

Matkalaukun pakkaamisvaiheessa laukkuun lenteli vanhasta tottumuksesta yllättävän paljon turhaa painolastia.
Kun kävimme toiseen kertaan laukkujen sisältöä läpi, huomasimme että osa tavaroista oli pakattu aivan vääristä syistä. Miksi ihmeessä tarvitsisimme mukaan esimerkiksi materiaaliltaan automatkailuun sopimattomia vaatteita? Onko meille oikeasti tarpeellista näyttää huolitelluilta karavaanareilta? Pohjimmiltaan kyse ei kuitenkaan ole vaatetuksesta, vaan siitä ketä varten valintoja teemme. Palveleeko matkalaukun sisältö juuri meidän tarpeitamme, vai pakkaammeko muita varten? Pyrimmekö valinnoillamme peittämään omia epävarmuuksiamme?

Vanhat haitalliset uskomukset saattavat raahautua perässä vuodesta toiseen, sillä ne on helppo sulloa laukkuun kyseenalaistamatta niiden tarpeellisuutta. Uskomuksia voivat olla esimerkiksi ajatus siitä etten ole tarpeeksi rohkea, kielitaitoinen, riittävä, itsenäinen tai en ansaitse onnistumisia. Vaikka uskomukset ovat usein syvään juurtuneita, niistä on onneksi mahdollista päästä eroon. Omien toimintatapojen kyseenalaistaminen ja rehellinen tarkastelu ovat hyvä alku painolastin vähentämiseksi.

Uudelle matkalle ei kannata lähteä edellisen reissun varustuksella, vaan matkalaukun sisältö on hyvä päivittää säännöllisesti. Matka on sinun, pakkaathan laukkusi harkiten.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image