5 + 1 vinkkiä erilaiseen matkaan Tallinnassa

Tallinnassa käydessään on helppo ajautua kulkemaan vanhoja tuttuja reittejä ja näkemään samoja paikkoja. Hidasta elämää -toimituksen inspiraatiopäivänä Tallinnassa toukokuun lopussa koitimme katsoa kaupunkia uusin silmin ja kartoitimme kiinnostavia kohteita, joihin ei välttämättä tule muuten eksyttyä.

Tähän artikkeliin on poimittu 5+1 vinkkiä hieman perinteisestä poikkeavaan ostoskierrokseen Tallinnan vanhankaupungin kupeessa. Jutussa olevia karttakuvia klikkaamalla avautuu Google Maps -kartta, jota voit lähentää ja lointontaa itse. Yksityiskohtaisempi karttakuva löytyy jutun lopusta.

1. Vanalinna ökopood -smoothiebaari

Pärnu mnt 4 (karttapiste A)
Aivan Viru-portin lähellä vanhan kaupungin muurin vieressä, pari askelmaa katutasosta kellarikerrokseen on pieni ja sympaattinen tila, jossa on tarjolla paitsi erilaisia smoothieita – superfoodeilla tai ilman – myös pieni valikoima superfoodeja, suklaata ja kahvia. Tilassa on vain muutama tuoli ja pieni pöytä, joten paikka ei varsinaisesti sovellu istuskeluun, mutta smoothien nappaaminen mukaan onnistuu vaivatta

tallinna1

2. Jansuki shop

Müürivahe 17 (karttapiste B)
Näyteikkunan ikkunatarrassa olevat kristallit ja meditoiva Buddha sekä siitä näkyvät luontaistuotteet houkuttelevat astumaan sisään sympaattiseen pieneen puotiin, jonka hyllyiltä löydät erilaisia kiviä, suitsukkeita, cd-levyjä, sekä muutamia superfood-tuotteita.

tallinna2

3. Loitsukeller

Müürivahe 17, sisäpihalla (karttapiste B)
Müürivahe-kadulta Jansuki shopin vierestä käännytään pienelle sisäpihalle, josta pääsee talon kellarikerroksen ”new age”-henkiseen kauppaan, jossa on myynnissä erilaisia kiviä, kauniita kivikoruja ja amuletteja, tarot-kortteja, Bach-kukkaterapiatippoja sekä mm. erilaisia kuivattuja kasveja ja yrttejä.

tallinna3

4. Biomarket Solaris

Estonia pst 9 (Solaris-kauppakeskuksessa, karttapiste C)
Estonia-teatteria vastapäätä olevan Solaris-kauppakeskuksen pohjakerroksessa sijaitsee luomukauppa Biomarket. Sen pienessä mutta avaran tuntuisessa myymälässä on tarjolla mm. luomukasviksia ja -lihaa, kosmetiikkatuotteita sekä myös pieni hyllyllinen luomuviinejä. Ketjulla on useita myymälöitä eri puolilla Tallinnaa, mm. Kaubamajan lähellä (osoitteessa Gonsiori 2).

tallinna4

5. Pillerkaar

Estonia pst 9 (Solaris-kauppakeskuksessa, karttapiste C)
Solaris-kauppakeskuksen katutasossa 1. kerroksessa olevan Pillerkaarin pienen myymälän hyllyt ovat täynnä virolaista luonnonkosmetiikkaa ja kymmeniä tuotemerkkejä, mm. Tarton yliopiston kanssa yhteistyössä kehitetty, hampunsiemenöljyyn perustuva Lumi-sarja. Tarjolla on paitsi vartalon-, hiusten- ja ihonhoitotuotteita, myös meikkejä, aurinkorasvoja ja hemmottelutuotteita.

tallinna5

+1: Kaubamajan luonnonkosmetiikkaosasto

Gonsiori 2 (karttapiste D)
Viru-keskuksen yhteydessä sijaitseva Kaubamaja lienee lähes kaikille Tallinnan kävijöille tuttu ostoskohde. Sen 1. kerroksen kauneusmaailmassa on myös pieni luonnonkosmetiikalle omistettu osasto. Tarjolla on kohtuullisen hyvä valikoima tuttujen valmistajien (Dr. Hauschka, Mádara, Weleda, Patyka…) tuotteita, mutta myös monille suomalaisille vieraampia, mm. virolaisia ja venäläisiä tuotemerkkejä, joita ei Suomesta välttämättä edes saa. Esim. laaja valikoima venäläisen Natura Siberican tuotteita.

tallinna-kartta-lähempää

 

Lisää Hidasta elämää -toimituksen vinkkejä Tallinnan löydät täältä.

Laivamatkoja Tallinnaan järjestää edullisesti esim. Eckerö line.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image