Kesäkukkien aikaa

MAIJA_BLOGI_edited-1

Tänä keväänä on kesäkukkien istutusta siirretty ja siirretty parempien ilmojen toivossa. Alkoi uhkaavasti näyttää siltä, että ilmat ei ihan heti lämpene, joten istutuspuuhiin oli vain ryhdyttävä, jos tälle kesälle kukat on aikomus istuttaa. Säällä on ainakin Keltaisessa talossa suuri merkitys kaikenlaiseen innokkuuteen pihahommien suhteen. Kesäkukkien lisäksi viime keväänä laitetut kasvulavat vaativat myös keväthuoltoa. Kasvulavat olivat käytännössä oikein kätevät. Ainoastaan niiden välit ja reunat on vähän hankala pitää siistinä nurmikkoa ajaessa, joten päädyimme laittamaan väleihin ja reunoille laatat.

Kasvimaa

Vaikka säät ei ihan houkutelleet pihahommiin, oli puutarhoilla ja kukkamyymälöissä oikein mukava kierrellä ihastelemassa kukkaloistoa. Paljon ihania vanhoja luottokukkia tarttui matkaan ja lisäksi on aina kiva kokeilla myös jotain ihan uutta. Pelargoniat ovat ehdottomia suosikkejani ja niistä varsinkin vanhanajan Mårbacka on hempeydellään ihan ykkönen.

IMG_7453

Istutukset alkaa olla nyt istutettu ja nyt täytyy vai toivoa, että päästään nauttimaan kukkaloistosta eri puolilla pihaa. Toivotaan, että kukat saa riittävästi myös sitä kaivattua aurinkoa, veden ja ravinteiden lisäksi. Tänä keväänä kokeilin myös uusia kesäkukkien ravinnepalloja. Eipähän tarvitse niin muistella kastellessa lannoituspuolta.

istutus

Kaikissa istutus – ja puutarhatöissä Saga on ollut varsin innokas apuri. Valkoinen, pieni koira ei aina näytä ihan siltä, vaan suihkun kautta on saanut kaverin tuoda sisälle useamman kerran! Pääasia kuitenkin, että touhua riittää ja yksin ei tarvitse puutarhahommia tehdä.

saga

Tänä keväänä Keltaisen talon pihan eri puolille on tullut varsin paljon erilaisia uusimiskohteita. Syynä tähän on ilman muuta tuo meidän puutarhan pikku apuri. Sagan kanssa kun pihalla paljon kiertää, pistää silmään yhtä ja toista pienen fiksauksen tarpeessa olevaa kohdetta. Kesälomaansa Sagan kanssa toukokuussa viettänyt nuorempi tytär varsinkin on ollut hyvinkin kriittinen näkemäänsä ja työn alle on joutunut yhtä jos toista. Yksi uudistuksen kohde oli mm. kukkalaatikot kuistin kaiteessa, sekä kesähuoneen ikkunan alla. Niin sai vanhat rautakehikkolaatikot lähteä ja tilalle vaihdettiin valkoiset, yksinkertaiset puulaatikot.

kukkalaatikko

Kuvat: Emilia Perälampi

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image