Näin teet joulun sydämeesi ja rakennat onnelle pesän – 5 vinkkiä

Joulunaika. Aika hidastamisen, jouluun laskeutumisen. Ylisuorittaminen meinaa koputtaa olalle, mutta tällä kertaa olet valppaana. Ehei, Joulu, sinä et ole kärsimyksen vaan onnen aikaa!

Haluat keskittyä olennaiseen. Jättää riidat, täydellisyydentavoittelun ja kaiken sen. Ihanaa, sillä silloin tämä kirjoitus on juuri sinulle! Luonnostelin nimittäin viisi asiaa, joita pidän tietoisen hitaamman jouluni kulmakivinä ja haluan nyt jakaa ne kanssasi:

 

1. Listaa ylös kaikki se, mikä on hyvin

Tämä lista on paljon tärkeämpi kuin toivelista Joulupukille. Se nimittäin luo runsautta jo nyt, mikä puolestaan voi houkutella entistä enemmän runsautta luoksesi. Jos sinun on vaikea keksiä asioita, käytä mielikuvitustasi. Katso ympärillesi ja huomaa, missä kaikessa sinua on siunattu. Huomaa lopuksi muuttunut mielentilasi. ❤️

2. Venyttele, hengitä

Repivän liikunnan aika ei ole nyt, eikä välttämättä enää koskaan (ellet nauti siitä). Sen sijaan puuhastelu, kävely, venyttely ja syväänhengitys tuntuvat ihanilta ja aktivoivat kehoasi hyvällä tapaa. Ainoat vaihtoehdot eivät ole himoliikunta ja sohvanpohjalle jääminen. Onnellinen ihminen on tarkoitettu liikuskelemaan. Riittävästi, sopivasti, mukavasti ja antoisasti. Tunne kehossasi lämpö ja tanssahtelevat energiat. Kun sinulla on hyvä olla kehossasi, juuri mitään muuta ei tarvita! ❤️

3. Siivoa tila joululle

On tärkeää luoda selkeyttä ja tunnelmaa sinne, missä aiot hiljentyä oleellisen äärelle ja juhlistaa joulua. Se voi olla paikka, johon muut eivät välttämättä edes näe. Mutta näkivätpä tai ei, siivoa itseäsi varten, älä muita. Kenties raikkaat lakanat ja tuoksukynttilä luomaan taikaa. Jotain pientä spesiaalia itseäsi varten. Siinä se. Olet sen arvoinen! ❤️

4. Herkkujen kultainen keskitie

Jouluna ei lasketa kaloreita! Toisaalta toisella puolella piilee vaara ähkystä ja huonosta olosta liian sokerin jäljiltä. Joka toistuu… ja toistuu. Nautiskele tällä kertaa tietoisemmin, intuitiivisemmin. Kenties suklaarasian aika on vasta pienen kävelyn jälkeen. Tai ehkä salaatti voi olla hyvä lounas, kun aamiainen ja illallinen ovat raskaat. Ruoan ei ole tarkoitus masentaa, vaan nostattaa. Älä tee kuten on aina tehty tai kuten muut tekevät. Kuuntele itseäsi. Kehosi tietää paremmin. Rakasta itseäsi. ❤️

5. Ota itsellesi laatuaikaa

Mietiskele. Haaveile. Luonnostele. Ota aikaa omalle itsellesi. Jaa vastuuta niin, että sinäkin ehdit saunaan tai ottamaan päiväunet. Sinun elämäsi on nyt eikä sitten, kun olet ensin suorittanut kaiken kaikille muille niin kauan kunnes he ovat … täysin omillaan tai kuolleet? Kun olet onnellinen, onnelliset asiat kertyvät. Yhtäkkiä lapsetkin viihtyvät ja pikkulinnut laskeutuvat ikkunalaudallesi.

Kun olet onnellinen, koko maailma hymyilee. Hyväksy se, ettei kaikki mene kuin elokuvassa. Sinun elämäsi on vielä parempaa, koska se on totta. ❤️

 

Ihanaa joulunaikaa toivottaen,

❤️:lla Riikka

Lisää minusta, taideterapiasta ja taiteestani löydät täältä.

 

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image