Suru helpottuu yleensä ajan kanssa, vaikka ison surun keskellä sitä ei uskokaan

”Suru on kuin vanha, musta kissa. Se piiloutuu sängyn alle, nukkuu uuninpankolla, makaa vatsa paljastettuna auringon sillalla keskellä lattiaa, usein kissa nukkuu kerällä ja haluaa olla rauhassa. Välillä ei edes tiedä, onko kissa sisällä ja hengissä. Kissanomistajat tietävät kyllä, mistä puhun. Kissan perusolemuksesta. Se on, sen läsnäolon aistii, vaikkei se olisikaan ihan näkyvillä ja pyytämässä huomiota. Yhtäkkiä se ilmestyy piilosta esiin, puskee jalkaa, pyytää ruokaa ja silitystä. Kuten kissalla, tuntuu surullakin olevan monta elämää. Se tulee ja menee ja tulee taas. Ei kissakaan kysele, saako se tulla ja olla. Surukaan ei aina kysy lupaa saapuessaan. Joskus sille pitää antaa lupa… Suru on tunne, joka voi upottaa kauhean syvälle. Siinä on lohtua ja lohduttomuutta samaan aikaan, toivoa ja toivottomuutta, rumuutta ja kauneutta. Mutta se tuntuu aina. ” Näin kirjoitin kirjassani ”Lupa surra”.

Kun elää surun keskellä, on vaikea uskoa, että aika tekee tehtävänsä tai että surusta voi mitenkään selviytyä. Ja kuitenkin ihminen useimmin selviytyy kuin ei selviydy.

Poimin Toivon kortit-korttipakasta neljä korttia, joiden tekstien toivon tuovan vähän lohtua ja toivoa siihen, mitä saatat nyt käyt läpi.

1. Aika parantaa. Näin aika tekee, vaikkei siihen ehkä jaksa uskoa silloin, kun on vaikeaa.

2. Joskus saattaa tuntua siltä, ettei jaksa edes hengittää. Ja kuitenkin aina tulee uusi hengenveto. Se riittää juuri nyt.

3. Voimakkaat ja ikävältä tuntuvat tunteet voivat tehdä olon joskus toivottomaksi. Jos pystyt, anna tunteiden olla. Hengitys hengitykseltä voit hengittää itsesi tunteiden läpi.

4. Jonain päivänä tiedät, että selvisit tästäkin.

Toivon kortit saat omaksi tai lahjaksi Hidasta elämää -verkkopuodista:

Juuri nyt kaikki kortit Osta 3 maksa 2 -tarjouksessa (tarjous voimassa 21.11. asti)!

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Sinä ihana ❤ Etukoodilla joulu24 saat Hidasta elämää -puodin tilauksesi ilman toimituskuluja kun lisäät ostoskoriin Lempeiden sanojen joulukalenterin. Etu on voimassa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka.
Tilaa joulukalenteri
close-image