Mikko Kuustonen: Yksin ei tarvitse pärjätä – 5 vinkkiä armollisuuteen

Valon pisaroita podcast

Muusikko ja mediapersoona Mikko Kuustonen kertoo Hidasta elämää – Valon pisaroita -podcastissa huomanneensa, että armollisuus kantaa elämän käänteissä. Näin hän sanoo armollisuudesta:

”Mä koen välillä et mun sielu on vinossa. Se ei ole rattaillaan, se ei ole kohdallaan, joku kampeaa kokoajan ja tuottaa kipua ja tuottaa sellasta epämääräistä oloa. Armollisuus on se ydinlääke siihen.”

Tässä Mikon 5 vinkkiä armollisempaan arkeen:

  1. Ole vain oma itsesi. ”Mä kelpaan ja riitän. Voin luottaa siihen, että voin olla sitä mitä olen. Oon huomannu monta kertaa että se oma balanssi katoaa juuri siinä kohtaa, kun yrittää olla jotakin, mitä haluaisi olla, mutta joka ei lopulta kuitenkaan ole omaa.”
  2. Mennyt ei määritä sinua, tämä hetki on tärkein. ”Tukeudun tosi usein yhteen Jungin lauseeseen, jossa hän toteaa: minä en ole se, mitä minulle on tapahtunut, vaan olen se, joksi päätän tulla. Tää on must tavattoman armollinen ja hieno lause. Et mä en tulkitsisi kokoajan elämää tapahtumien kautta vaan sen kautta, että saan olla tänään elossa.”

    Valon pisaroita -podcastissa vieraana Mikko Kuustonen.
    Valon pisaroita -podcastissa vieraana Mikko Kuustonen. Haastattelijana Pequ Nieminen.
  3. Nöyryys elämää ja sen katoavaisuutta kohtaan. ”Lempeys itseä kohtaan syntyy kuolemaa vasten, katoavaisuutta vasten. Jopa sanoisin niin rajusti, että uskoimmepa sitten sielumme kuolemattomuuteen tai emme, niin me ollaan tästä ajasta katoavaisia. Ei ole ketään, kuka voisi astua katoavaisuuden ulkopuolelle. Sellasta mammonaa et kerää, sellasta viisautta et kerää, jolla tän ylittäisit tai ohittaisit. Se tekee meistä oikealla tavalla pieniä ihmisiä.”
  4. Uskalla tukeutua muihin ihmisiin, ei tarvitse yrittää pärjätä yksin. ”Mä oon murehtijaihminen. Mun on hirveen helppo kadottaa valo ja vaipua synkkyyksiin. Mut semmosen asian oon mieltäny tärkeeksi, että mä en pärjää yksin. Se on mulle iso valontuoja.”
  5. Muista valo silloin, kun on pimeää. ”Puhumme paljon rakkaudesta ja ilosta silloin, kun asiat ovat hyvin. Niihin pitäis keskittyy entistä enemmän silloin, kun on pimeää.”

Millaisia ovat olleet Mikon elämän valot ja varjot? Millä tavoin kriisit ovat vaikuttaneet luovuuteen? Miten kuolema voi tuoda lähemmäs elämää? Kuuntele koko jakso Storytelistä.

Etu Hidasta elämää -lukijoille: 30 päivää ilmaista kuunteluaikaa uusille Storytelin käyttäjillä kun rekisteröidyt täältä.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image