Mitä jos mitään vääriä valintoja tai epäonnistumista ei olekaan? – Vaan kokemuksia, joista voi oppia ja sydänvoimautua

Tietysti pelkäämme, kun olemme valitsemassa jotain uutta. Tai mietitmme, että miksi tähänkin on taas ryhdytty, kun muutoksen tuulet riehuvat hurjana. ⁠Pelkäämme uutta: sitä, että jos sattuukin. Mutta ihan pohjimmiltaan pelkäämme kenties eniten pelkoa ja turvattomuutta. Sitä, ettemme selviä ja pärjää, jos huttu iskee tuulettimeen.

Nuo pelot nousevat sieltä, missä emme ole “oppineet pelkäämään” vaan olemme jääneet pelkojemme kanssa yksin. Luultavasti vuorikiipeilijät eivät ole pelottomia, vaan he ovat oppineet pelkäämään “oikein” – ei jarruttavasti vaan juurruttavasti. Pelkoja voi oppia kohtaamaan niin, ettei oma perusturva järky. Niitä voi kannatella ja niiden viestin voi oppia kuulemaan – liikettä jarruttamatta. 

Epäonnistumisen tunteet tai häpeä tai syyllisyys omista valinnoista tai pelko siitä, että valinnat johtavat johonkin katastrofiin ovat turvattomuutta. Ei siis mitään huonoutta, vaan signaali siitä, että nyt tarvitaan turvaa, aikaa, hoivaa ja lempeyttä. 

Mitä jos ei tarvitsikaan pelätä epäonnistumista tai kipua (jota elämässä väistämättä joskus tulee, ellei ole bunkkeroinut itseään)? Mitä jos voisi oppia löytämään niin paljon sisäistä turvaa ja luottamusta elämään, että voisi elellä sen mukaan kuin sydämessä tuntuu – ja silloinkin kun ei tiedä, mitä pitäisi valita, voisi voida kohtuullisen hyvin niin kauan kunnes tietää? Ja samalla: ei elämässä ei tarvitse olla ihan varma. ”Varmuus” ei suojaa myrskyiltä ja kivuilta – ihmisyydeltä.


Ja mitä jos voisikin ajatella niin, että kaikki kokemukset potentiaalisesti avaavat meidän sydäntä ja voimauttavat – jos ja kun valitsemme katsoa itseämme lempeyden ja myötätunnon silmin ja opimme luomaan itsellemme turvaa?⁠


Olen katunut joitain valintojani, mutta lähinnä turvattomuuden hetkinä (joita väistämättä välillä tulee, kun laiffaa). Sydänvoiman kautta näen, että ihan jokainen valinta, sityseissöni ja kokemus on tarvittu, jotta voin olla nyt tässä, rakkaudessa itseni kanssa.

Aikuisena voi todella oppia olemaan turvassa kysymysten tiloissa, jänskäyksissä ja epävarmuuksissa. Ja silloin voikin olla ihan ok vaikka olisikin kujalla. Luottaen siihen, että kyllä elämä näyttää. Koska kyllä se näyttää.

Lämpimästi tervetuloa voimauttavan uutuuskirjani pariin. Sydänvoimaa muutokseen löytyy täältä


Voimauttavat kurssini ja terapeuttisen valmennukseni löydät TÄÄLTÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image