Juuri nyt pysähdy kuuntelemaan itseäsi – Se on itsensä arvostamista

Juuri nyt pysähdy kuuntelemaan itseäsi. Ehkä ensimmäiseksi huomaat mielesi sisäisen pölinän. Mielemme on kuin soppakattila täynnä erilaisia aineosia: ajatuksia, tulkintoja, mielipiteitä, muistoja, mielleyhtymiä, pitäisi tehdä -listoja, valintoja, päätöksiä, mielikuvia, tunteita, korvamatoja ja niin edelleen.

Jos ajattelulla tarkoitetaan loogista ajatusketjua alkupisteestä johonkin punnittuun lopputulokseen, minimaalinen osuus mielemme toiminnasta on ajattelua. Pääosin se on kaikkea muuta, eräänlaista mielen hälyä.

Mutta kun arvostelematta, hyväksyvästi ja lempeästi tarkkailee kaikkea tuota mielen toimintaa lähtemättä siihen mukaan, mieli vähitellen rauhoittuu ja hiljenee niin, että pystyy huomaamaan erilliset ajatukset ja mielikuvat kuin poutapilvet taivaalla.

Anna ajatusten tulla ja mennä ihan omaan tahtiinsa takertumatta niihin. Salli itsesi pysähtyä ja anna mielellesi aikaa hiljentyä.

Mielenrauhassa asustavan todellisen minuutemme hiljaiset viestit voi kuulla, kun vain hiljentyy, kysyy ja malttaa odottaa hiljaisuudessa vastauksia.

Hyviä kysymyksiä todelliselle minuudelle

  • Mitä minulle kuuluu juuri nyt?
  • Mistä olen kiitollinen tai mihin tyytyväinen?
  • Mitä juuri nyt tarvitsen, kaipaan tai haluan?
  • Mistä haluan luopua?
  • Mitä voisin tehdä itseni hyväksi juuri nyt?

Varsinkin elämän haasteissa tai isoja päätöksiä tehdessäsi luota siihen, että todellinen minuutesi tietää ja osaa vastata sinulle. Se on sinun paras ystäväsi. Kukaan muu ei tunne meitä yhtä hyvin kuin todellinen minuutemme. Kukaan muu ei tiedä niin hyvin, miten meidän olisi hyvä toimia.

Mielemme yrittää esiintyä fiksuna ja analyyttisenä, mutta se on niin täynnä mielleyhtymiä, vanhoja tunteita ja tulkintoja, väärinymmärryksiä ja mielipahaa, että sen on ihan mahdotonta tietää, mikä tunne tai tulkinta liittyy mihinkin. Sen sijaan todellinen minuutemme on vapaa kaikesta mielen hälystä ja siellä asuu suuri ja avara viisaus, jota kannattaa kuunnella.

Itsensä kanssa pysähtyminen ja itsensä kuunteleminen on oleellisen tärkeää. Sillä se on itsensä arvostamista.

Teksti on lainaus kirjasta Olet kaiken hyvän arvoinen – Lue lisää kaikesta siitä hyvästä, joka meissä jo on.


Tutustu koulutus- tai valmennustarjontaani tai tilaa onnellisuusluento TÄSTÄ

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image