Suurinta vapautta on mahdollisuus valita itse omat ajatuksensa – 5 tapaa oppia näkemään enemmän hyvää ympärillään

Auli Malimaa. Kuva Jonne Räsänen 2018.

Hektisessä kiireen ja vaatimusten täyttämässä elämässä aivomme takertuvat herkästi kielteisyyteen ja estävät meitä havaitsemasta ympärillämme olevaa hyvää. Voimme kuitenkin tietoisesti ohjata itseämme ottamaan enemmän hyvää vastaan ja elämään ilon, mielenrauhan ja rakkauden täyttämää elämää. Samalla saamme yhteyden aitoon, onnelliseen itseemme ja näemme kaiken sen hyvän, joka on jo meissä.

Onnellisuusvalmentaja Auli Malimaan uutuuskirja Olet kaiken hyvän arvoinen ohjaa sinua kulkemaan kohti myönteisempää ja hyvän täyttämää elämää. Samalla se on kirja itsensä puolella olemisesta – siitä, miten helppoa tai vaikeaa on olla onnellinen ja siitä, miten hyvin pienten asioiden huomaaminen ja muuttaminen voi tehdä elämästä paljon onnellisempaa, valoisampaa ja aiheuttaa suurta iloa ja tyytyväisyyttä.

Tässä Aulin 5 tapaa oppia näkemään enemmän hyvää ympärillään:

1. Pysähdy havaitsemaan, mitä hyvää ympärilläsi jo on. Ne voivat olla ihan tavanomaisia asioita. Lempiteemuki, tuoreen leivän tuoksu, lapsen piirrustus jääkaapin ovessa tai jalassasi mukavilta tuntuvat kengät. Huomaa ne ja anna niiden ilahduttaa. Tietoisesti voimista tunnettasi ja pidä siitä lempeästi kiinni mahdollisimman pitkään.

2. Ota aistisi avuksesi huomataksesi enemmän hyvää. Syö esimerkiksi marjoja tai hedelmiä käyttäen kaikkia aistejasi. Katsele ensin tarkasti ja huomioi erilaisia värisävyjä ja muotoja.  Nuuhkuttele sitten rauhassa tuoksua. Laittaessasi marjan tai hedelmänpalan suuhusi, tunne sen muoto, painavuus ja lämmön tai viileyden tuntu. Miltä se tuntuu kun puraiset sitä? Kuuluuko siitä jokin ääni. Lopuksi anna maun täyttää suusi kokonaan. Pysy mahdollisimman pitkään tietoisena mausta ja huomaa sen voimakkauus.

3. Ota käyttöösi ilovihko tai kiitollisuuspäiväkirja. Kirjaa joka ilta kolme kivaa tai ilahduttavaa, päivän aikana kokemaasi asiaa, joista voit olla kiitollinen. Voit myös pohtia, miksi kyseinen asia teki sinulle hyvän olon. Anna tunteen syventyä vahvaksi kiitollisuuden tunteeksi ja iloksi siitä, että kyseiset jutut ovat tai olivat osa elämääsi.

Kiitollisuuspäiväkirja on hyvä iltarutiini aina, mutta todellisen voimansa se näyttää haastavissa elämänvaiheissa. Juuri silloin, kun on vaikeinta huomata hyvää.

4. Valitse hyviä ajatuksia. Tule välillä tietoiseksi omista ajatuksistasi. Varsinkin jos uhka- tai huoliajatukset piinaavat sinua, liitä niihin pieni hälytyskello herättämään sinut. Kun havahdut huoleen, vaihda ajatus tai mielikuva myönteisempään. Kuvittele hyvä lopputulos mielessäsi mahdollisimman elävästi ja nauti sen tuottamasta keveämmästä olotilasta.

5. Pidä päivittäin arvosteluvapaavartti tai -tunti. Sinä aikana pysäytä joka kerta sisäisen pomosi puhe, jos kuulet sen moittivan tai mollaavan itseäsi. Sinun ei tarvitse jäädä sisäisen pomosi panttivangiksi, vaan voit itse päättää, että tästä eteenpäin kohtelet itseäsi hyvin. Sillä sinä olet kaiken hyvän arvoinen. Myös oman arvostuksesi arvoinen.

Tutustu uutuuskirjaan:

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image