Näin sytytät sisäisen valosi

auli_blogi

Viime viikkoina valon kaipuuni on kasvanut lähes fyysiseksi tunteeksi. Pimeänä, vesisateisena aamuna ryhti tuntuu painuvan väkisinkin kasaan ja voimattomuus meinaa vallata mielen. Tarvitsemme todellakin lisää valoa. Varmaan moni meistä sytyttelee iltaisin kynttilöitä. Pihoille, parvekkeille ja ikkunoihin on syttynyt lukuisia jouluvaloja. Samalla voimme tietoisesti sytyttää sisäisen valomme loistamaan.

Meillä jokaisella on oma, ainutlaatuinen valomme. Eräänä iltana ryhdyimme puolisoni kanssa miettimään, minkälaista valoa ihmiset voivat levittää ympärilleen. Löysimme ystäväpiiristämme mm. tarkasti valaisevan taskulampun, lämpimällä liekillä palavan päreen, kodin ikkunoista pimeään iltaan loistavan turvallisen keittiövalon ja veden pinnalla välkehtivän auringonsäteen. Mutta tärkein oivallus oli, että jokaisella on oma valonsa.

anna-valosi-loistaa-lyhty-640

Hymy on meidän sisäinen valomme. Se voi hehkua lempeästi tai säteillä iloisesti. Se voi kutsua jo kaukaa tai loistaa kaikkialle. Hymy voi lohduttaa ja tyynnyttää tai houkutella ja innostaa. Ja ehdottomasti, hymy voi valaista pimeimmänkin nurkan. 

Hymy on yksi helpoimmista ja yksinkertaisimmista, mutta vahvimmista tavoista lisätä onnellisuuttaan.  Hymyllä on aivan uskomaton voima. Se tutkitusti saa meidät hengittämään syvemmin ja helpottaa stressiä. Se lievittää ahdistusta ja hätää sekä käynnistää selviytymiseen. Hymyilevää ihmistä lähestytään helpommin ja häneen otetaan mieluummin kontaktia. Ja hymy saa koko maailman hymyilemään kanssasi.*

Sen lisäksi, että hymyilemällä kohennat omaa oloasi, hymysi onnellistuttaa myös muita ympärillä olijoita ja näin ollen tartuttaa onnellisempaa oloa myös muihin.

anna-valosi-loistaa-tuikku

Näin sytytät sisäisen valosi

  • Aloita aamusi hymyilemällä peilikuvallesi. Sytytä tietoisesti hymylyhtysi, sisäinen valosi. Huomaa, miten hymy leviää silmiisi saakka ja miten se valaisee sinut sisältä käsin. Nauti hymystäsi, sen lämmöstä ja valosta.
  • Toivottaessasi hyvää huomenta perheenjäsenillesi, naapureillesi tai työkavereillesi hymyile tietoisesti jokaiselle. Anna hymysi valaista.
  • Hymyile myös vastaantulijoille tai kanssamatkustajille. Päätä tietoisesti valaista heidän päivää ja tehdä heille parempi olo. Levitä valoa myös hymyilemällä takaisin. Joku viisas on joskus sanonut:

Valoa voi levittää kahdella tavalla, olemalla kynttilä tai peili, joka heijastaa sitä.

  • Hymyile sisäisesti muistoille, unelmille, ajatuksille… Oletko huomannut, että ihmiset usein hymyilevät kännykälleen? Anna hymysi valaista myös some-kaveriesi postaukset.
  • Anna kynttilöiden, lyhtyjen ja jouluvalojen muistuttaa sinua hymysi valovoimasta. Ja sytyttää hymysi valaisemaan itseäsi ja maailmaa.
  • Ja illalla ennen nukahtamista hymyile vielä itsellesi. Ja kiitä hymyistä, jotka olet lähettänyt valona maailmaan ja jotka olet saanut takaisin.

Olipa valosi millaista tahansa, anna loistaa sen muille! Sillä sinä olet valo pimeässä!

*Lähde: Sonja Lyobomirsky, 2009, Kuinka onnelliseksi,

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image