Myötätunto on avain kaikkiin oviin – miten opetan lapselle arvostusta muita ja maailmaa kohtaan?

Lapselle myötätunnosta voi puhua ystävällisyytenä. Myötätunto tarkoittaa, että tahtoo toiselle hyvää. Iloitsee, suree ja innostuu toisen kanssa. Myötätuntoa on helpompi kokea, jos tykkää toisesta, mutta voimme valita olla myötätuntoisia myös sellaisia ihmisiä kohtaan, joita emme tunne. On tärkeää muistaa olla kiltti myös itseään kohtaan. -Marika Rosenborg, terapeutti ja tietokirjailija

Aivan pikkunaperoina nostelimme veljeni kanssa kesämökin pihalta erilaisia koppakuoriaisia lasimaljaan. Teimme niille nurmikosta pedit ja tikuista kiipeilytelineet. Ihastelimme ötököitä lasin läpi kuin elämän ihmeitä ja esittelimme niitä ylpeinä vanhemmillemme. Yhdellä kuoriaisella oli sinisävyinen kilpi ja toisella punareunainen ja pitkulainen. Suru oli suuri, kun aamulla kuoriaiset olivat kiivenneet uudesta kodistaan ulos ja ystävämme kadonneet iäksi. Kai jossain sisällämme ajattelimme, että sinne ne kuuluvat, vapauteen. Ihan niin kuin mekin.

Se oli ehkä ensimmäisiä muistojani siitä, että aivan pienillä lapsilla on uskomaton taito ja ilo kohdata kaikki elävät olennot ihmeellisinä ja arvokkaina. Myöhemmin koulussa aletaan vertailla ja osoitella erilaisuutta vähän arvostellen. Ajattelemaan, että parempi olisi, jos kaikilla olisi samanlainen kilpi, joko sininen tai punareunainen, niin ei ainakaan tuijotettaisi. 

Ainakin minulle kokemus läpi kouluajan oli vähän sellainen. Ehkä tänä päivänä lapset ovat jo vähän valveutuneempia.

Miten toivoisinkaan, että tämän sukupolven lapsista kasvaisi vähän myötätuntoisempia kuin meistä, erilaisuutta arvostavia uniikkeja yksilöitä.

Hidasta elämää -kirjaperheen ensimmäinen lasten satukirja, Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit on kuvaus erilaisuuden voimasta ja myötätunnon tärkeydestä. Kirjan avulla haluan auttaa lapsia ymmärtämään erilaisuuden arvon ja jokaisen elävän olennon merkityksen maailmassa. Uskon nimittäin, että jokaista elävää olentoa arvostamalla ja ottamalla huomioon jokaisen ihmisen erityispiirteet, maailmasta tulisi sopuisampi ja rauhallisempi paikka.

Arvostus muita eläimiä ja heidän erilaisuuttaan kohtaan on avain kaikkeen.

-Ellinoora Elefantti, Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit

P.S. Myötätunto voi olla eriskummalliselta vaikuttavan tyypin ottamista mukaan leikkeihin. Ja toisen kuuntelemista.

HE-kirjaperheen ensimmäinen lasten satukirja Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit kertoo myötätunnon tärkeydestä ja erilaisuuden arvostamisesta. Tarina rohkaisee samalla erilaisten tunteiden käsittelyyn.  Lämminhenkinen satukirja on suunnattu yli 5-vuotiaille lapsille.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image