10 lempeää ajatusta itsekriittisyyden keskelle

Koskaan ei ole yksiselitteisesti oikeita tai vääriä tapoja toimia. Riittää, että yrität parhaasi ja tiedät sydämessäsi tehneesi oikein, muita kunnioittaen.

Epäonnistumiset ovat osa jokaisen elämää. Voit myöntää virheen ja pudottaa sen matkalle, kun itse siirryt eteenpäin. Huomaat, että mitään pahaa ei tapahtunutkaan. Itse asiassa, jokaisen virheen edessä saat aina harjoitella armollisuutta itseäsi kohtaan. Ilman virheitä koko elämäsi voi mennä ohi peläten epäonnistumista, turhaan.

Voit itse valita, syytätkö itseäsi vai nauratko itsellesi yhdessä muiden kanssa. Itsensä syyttely on helpompi valita, mutta vaikeampaa sietää. Itselleen nauraminen taas tuo iloa epäonnistumisen keskelle. Itselleen hymyileminen ja nauraminen on aina sallittua.

Mokailu antaa muille voimaa. Seuraavan kerran, kun koet häpeää tehdystä virheestä, muista, että arvostelun sijaan suurin osa ihmisistä saa muistutuksen ja vahvistuksen sille, että mokia sattuu kaikille ja se on ok.

Se, kuinka paljon saat aikaan ei ole merkittävää. Merkittävää on se, että kuuntelet itseäsi ja tarpeitasi. Itseäsi kuuntelemalla saat usein huomaamatta aikaiseksi aika paljon kaikenlaista.

Olet sopiva ja hyvä juuri tuollaisena — persoonalliset piirteesi tekevät sinusta kiinnostavan sen sijaan, että olisit kopio jostakusta toisesta.

Jos et tänään jaksa, sinun ei tarvitse. Päiviä tulee ja menee, jokaisen niistä ei tarvitse olla työntäyteisiä. Eteen tulee vielä lukuisia päiviä, jolloin saat antaa kaikkesi.

Kukaan muu ei tiedä rajojasi. Sinun täytyy tunnistaa ja asettaa omat rajasi, jotta voit elää tyytyväisenä. Kaikkeen ei tarvitse eikä voi suostua. Omalla esimerkilläsi inspiroit myös muita avoimuuteen.

Jos asiat eivät mene niin kuin olet suunnitellut, se ei haittaa. Improvisoitu uusi toimintatapa voi tuoda uusia oivalluksia ja onnistumisia.

Jos et jaksa siivota, liikkua, laittaa ruokaa, keskustella ja tavata ystäviä yhtä usein kuin joku toinen, et ole huonompi ihminen. Sinun ei tarvitse verrata itseäsi muihin, sinun ei tarvitse jaksaa samoin kuin joku toinen. Meillä jokaisella on omat taustamme, arkemme ja tavoitteemme. Jos eläisit elämää jonkun muun sääntöjen ja standardien mukaan, olisitko onnellinen?

 

Mikä ajatus auttaa sinua itsekriittisyyden keskellä?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image