Naisen luovuus kukkii ovulaation aikaan – Näin kuukautiset vaikuttavat kehoosi

 

On olemassa enemmän kuin silmämme näkevät

Kuukautiset ovat niin näkyvä osa naisen elämää, että useimmiten emme ole tietoisia sisäisen kiertomme kaikista osista, koska huomio kiinnittyy lähinnä vuotopäiviin ja niitä edeltäviin päiviin. Se on ymmärrettävää, koska vuotaminen on näkyvää, ja koemme sen siksi todellisemmaksi kuin muut kierron vaiheet. Vuotovaihe onkin tärkeä, sillä siinä piilee vapauttamisen ja syvän uudistumisen voima. Tämän lisäksi tiedostamme selkeämmin asiat, joita emme enää halua elämäämme. Kuukautisten aikana on mahdollisuus olla kosketuksissa syvempään viisauteen, joten irtipäästämisen kohteet ovat tarkemmat ja tiedämme intuitiivisesti paremmin, miten toimia.

Vuodon lisäksi on olemassa selkeät kolme muuta vaihetta, jotka ovat follikulaarinen vaihe, ovulaatiovaihe ja luteiininen vaihe ja ne tuovat erilaista energiaa elämään kierron kaikissa vaiheissa. Eri vaiheet tapahtuvat kohdun ihmeellisessä, alati muuttuvassa tilassa, jossa on voimaa pitää käynnissä kuukausittaista uudelleen syntymää ja luopumista. Unohdamme helposti, että kaikki kierron vaiheet ovat yhtä tärkeitä. Kuukautisvuoto on nimittäin vain heijastus siitä, mitä syklissämme on aiemmin tapahtunut.

Kohtaa itsevarmuutesi follikulaarisessa vaiheessa 

Heti vuodon jälkeen koemme kuukausittaisen henkiinheräämisen. Uusi sykli alkaa ja tuo muutosvoimaa tullessaan. Ilmassa on helpotusta ja valoa, kun raikas Nuoren neidon energia valtaa kehon. Sisäinen kevät alkaa uudelleen ja tuo avoimuuden ja vastaanottavaisuuden voiman. Kehoissamme koittaa taas kasvun aika ja hedelmät kypsyvät. Energiaa saattaa riittää vaikka muille jakaa ja meillä on taipumus olla fyysisesti aktiivisia ja meneviä. Olisi kuitenkin hyvä muistaa lepo – kehon pitäisi toipua vuodosta, joten syö ravitsevaa ruokaa ja ota aikaa myös hiljaisuudelle. Kohdun tila tuntuu vapaalta, mutta alkaa jo rakentua kohti syklin seuraavaa osaa.

Ovulaation aikana tuntuu, että mikä tahansa on mahdollista

Tämä on tasapainottavaa, silti voimakasta Aikuisen naisen ja Äiti-energian aikaa. Kaunis hormonaalinen tanssi sisällämme tekee meistä hedelmällisiä – ei ainoastaan luomaan uutta elämää, mutta myös tekemään elämästämme sellaista kuin haluaisimme sen olevan. Nyt on itsevarma, hedelmällinen aika myös ajatuksille, luomiselle ja rakentamiselle.

Ovulaatio on merkki vahvasta terveydestä ja sen aikana naisen kasvot näyttävät jopa symmetrisemmiltä. Estrogeeni lisää verenkiertoa kasvoilla ja luo luonnollisen hehkun iholle. Tämä on lahjojen ja siunauksien vastaanottamisen aikaa niiden monissa muodoissa. Jos et odota tulevasi raskaaksi, avaa ovesi muille lahjoille, joita elämä sinulle tarjoaa. On aika elää isommin! Ideoiden esittäminen töissä ja sosiaalisissa piireissäsi toimii hyvin ja projekteista voi tulla hedelmällisiä. Tuo luovuutesi ja kommunikointitaitosi esille.

Keho on liittolainen – tue ovulaatiotasi

Ovulaation tukeminen antaa sinulle sujuvamman matkan kohti vuotoa. Epätasapainoisuudet ja kivut (PMS), joita koemme ennen vuotoa ja sen aikana, eivät tule vuotovaiheesta. Meidän tulee pitää huolta itsestämme koko syklin ajan. Keho on liittolaisemme, eikä ulkoinen taakka, josta meidän tulisi olla jatkuvasti huolissamme. Kehomme on temppeli, josta käsin koemme maailman. Kun tuemme elämäämme tiedostamalla luonnollisen kierron, myös kehomme tukee luonnollisesti tavoitteitamme.

Miten siis tuoda lisää elinvoimaa ovulaatioomme? Vinkit eivät ole yllättäviä, mutta unohdamme ne helposti:

1. LEPO 
Follikulaarinen tila, eli aika kun kohtu alkaa jälleen täyttyä heti vuodon jälkeen on Nuoren neidon tila. Se on aktiivinen ja utelias, mutta oikeastaan se on vielä yin-aikaa eli lepoaikaa. Ota aikaa toipumiselle. Ajattele teini-ikäistä, jolla on paljon energiaa hyppiä harrastuksissa, mutta toisaalta nuori lepää syvästi ja nukkuu pitkään aina kun mahdollista. Ovulaation energia on samankaltainen.

2. RUOKA
Syö hyviä viljoja, papuja, siemeniä ja muita elämän voimaa antavia kasveja. Pureskele hyvin ja juo vasta aterian lopuksi. Vältä kylmiä ruokia ja lisää ruokaan laadukkaita kasviöljyjä.

3. LIIKE 
Fysiologisesta näkökulmasta ovulaatio on tasapainottava tekijä, jota ei kannata ylenkatsoa. Tue hedelmällistä aikaasi avaamalla kehosi etupuolta lempeillä taaksetaivutuksilla. Hengitä syvään munasarjoihin asti ja ole positiivisella tavalla tietoinen kohdustasi.

Bloggaus perustuu Dona Tumacder-Estebanin kanssa käytyyn keskusteluun Kreikassa keväällä 2018. Dona on filippiiniläinen integroidun hyvinvoinnin ja ravitsemuksen neuvoja St. Luke’s Medical Centerissä Manilassa, liike-elämän stressi- ja energianhallinnan konsultti Itä-Aasiassa, perinteisen kiinalaisen lääketieteen harjoittaja ja johtava Embodiment ja Yin Yogan opettaja Filippiineillä.

<<<<<<<<     >>>>>>>>

Lue lisää naisen sykleistä ja kuukautiskierrosta kirjastani Lumoava nainen – Tunne villi voimasi.

Rakkaudella tervetuloa workshoppeihini – naisten piirit, mandalan luomistyöpajat ja Vapauden joogaa löydät täältä!

Valokuvat: Jeremy Bishop, Haley Johnson

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image