Miten löydät tien huonosta itsetunnosta itsevarmuuteen ja nautintoon?

Oli aamu kun teatteriarvostelut tulivat. Oltiin ehkä valvottu ja juhlittu ensi- iltaa aamuyöhön saakka, lehden tuloon saakka. Jos arvostelu oli huono, siinä vähän aikaa uhottiin, haukuttiin kriitikkoa ja lopulta päätettiin jatkaa sinnikkäästi eteen päin. En minä.

Minusta tuntui kuin kaikki hajoaisi sisälläni, tärisin luihin ja ytimiin saakka vaikka yritin näyttää rennolta ja itsevarmalta. Jouduin traumatilaan, olin super ahdistunut ja itkeskelin kotona. Kaikki tuntui musertavalta.

Ei auttanut vaikka ystävät tsemppasivat eikä se, että mies oli kuuluisa ja menestynyt. Ei se kimalle tarttunut minuun. Ei auttanut vaikka tosi moni asia oli periaatteessa ihan hyvin. Julkinen arvostelu aktivoi minussa traumatilan.

Nykyään julkisesta arvostelusta, häpäisystä ja haukkumisesta on tullut arkipäivää meille kaikille somessa, osallistuimme siihen tai emme.

Itsetuntemuksen lahja

Itsetuntemus ja tutustuminen omiin haavoihin ja varjoihin sekä vastuun kantaminen niistä on tie hyvään itsetuntoon. Hoivaa hellyydellä herkkää sisäistä lastasi. Hän on jossain vaiheessa kokenut olevansa vääränlainen. Tämän lisäksi tarvitset nautintoa, jonka avulla uudelleen ohjelmoit hermostosi ja syvät osat aivoistasi.

Se ei tapahdu yhdessä yössä, mutta se on palkitseva ja motivoiva tie. Se on ehdottamasti auttanut minua karistamaan häpeän ja pelot, löytämään itsevarmuuteni. Elämään nautinnollista elämää.

Välillä tulee romahduksia ja putoan kuoppaan, mutta nyt minulla on työkalut millä nostan itseni ylös ja jatkan matkaa.

Mikä on ollut sinun matkasi itsetunnon kanssa? Onko sitä aina ollut vai oletko joskus menettänyt sen? Mikä on saanut sen kohoamaan?

 

Kuva: Milka Alanen Photography


Löydät lisää työkaluja ja vinkkejä matkalle hyvään itsetuntoon, itsevarmuuteen ja nautintoon kirjastani. 

Hehkuvan naisen salaisuuksia -kirja Hidasta elämää -verkkopuodissa!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image