Hidasta tahtia, poikkea polulta ja haahuile – 3 tapaa kokea luonnon hoitava voima

Luonto pysäyttää minut uudestaan ja uudestaan sen äärelle miten paljon lohtua onkaan saatavilla, kun vain maltan ottaa sitä vastaan. Sen sijaan, että suihkisin aina menemään lenkkarit loimuten, olen huomannut miten luonnon helmaan rauhoittuminen – vaikka vain hetkeksi – helpottaa ja tasapainottaa oloa. Näillä vinkeillä sinäkin pääset helposti kokemaan luonnon hoivaa.

  1. Hidasta tahtia, poikkea polulta, pysähdy ja haahuile. Tahtimme on usein vauhdikas, myös luonnossa liikkuessa. Hidasta siis ja koita tunnustella kehossasi mahdollisuutta edetä päämäärättä ja kiireettömästi. Näin saat kehollisesti viestitettyä itsellesi, että on aika rauhoittua ja rentoutua. Samalla annat myös luonnon viisauden löytää tiensä luoksesi. Tahdin rauhoittaminen antaa mahdollisuuden havahtua kokemuksellisesti myös siihen, että kaikella on aikansa. Kasvu, kukoistus ja luopuminen ovat läsnä luonnossa jatkuvasti eri tavoin. Jokaisella vaiheella on oma tärkeä tarkoituksensa, eikä mitään ole tarpeen kiirehtiä.
  2. Kiinnitä katseesi ympäröiviin väreihin. Ihastele luonnon monimuotoisuutta. Anna itsesi nähdä tutun lenkkipolun varrella sijaitseva sammaloitunut kivi tai puun runko kuin näkisit sen ensimmäistä kertaa. Nimeä sitten värejä ja muotoja joko ääneen tai mielessäsi rauhallisesti. Katse, keskittyminen ja lausuminen ovat yhdessä voimallinen työkalu oman olon tasapainottamiseen ja läsnä olemisen harjoittamiseen tässä hetkessä. Tässä hetkessä oleminen puolestaan auttaa vähitelleen lempeästi kesyttämään esimerkiksi hankalina vellovia ajatuksia.
  3. Anna aistien herätä ja keskity niiden kautta vastaanottamaan luonnon voimaa. Tunnustele käsin kalliota, puun runkoa, käpyjä. Jos sää sallii, ota kengät jalasta ja tunne maa jalkojen alla. Sulje silmät ja keskity aistimaan tuuli, aurinko tai sade kasvoillasi. Päästä luonnon kauneus sydämeesi ja anna sen koskettaa. Luonnossa ei ole arvojärjestyksiä eikä vaatimuksia, joten tuntemalla kiitollisuutta luonnon kauneudesta annat samalla itsellesi kokemuksen siitä, että myös sinä olet tärkeä osanen luonnon suurta kiertokulkua.

Luonnon rakkaus ja hellä hoiva ei vaadi sinulta mitään. Rauhoittumalla luontoon voit saada syviä oivalluksia siitä miten eri asioita voisi omassa elämässä tarkastella. Ja ennen muuta saat kokemuksen siitä, että luonto rakastaa ja kannattelee sinua – juuri sellaisena kuin olet.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image