Eroviha ja erosuru ovat tärkeimmät työvälineet ex-kumppanista irrottautumiseen

Parisuhteen päättyessä yksi tärkeimmistä eteenpäin vievistä asioista on irrottautuminen entisestä kumppanista. Samalla, kun irrottautuminen on päämäärä, on se myös väline. Sinulla on paljon mahdollisuuksia käytössäsi, joilla edistää irrottautumista, mutta ennen kaikkea, se on vastustamisesta luopumista ja antautumista ajan hoitavalle voimalle. Jotta irrottautuminen entisestä kumppanistasi ei estyisi tai pitkittyisi liikaa, on sinun hyvä pyrkiä olemaan tietoinen prosessistasi ja auki tunteillesi.

Tunteet ovat tietoa itsestäsi ja niitä tarkkailemalla voit havainnoida prosessiasi. Sinun ei tarvitse samastua tunteisiisi, mutta sinun olisi tärkeää ilmaista niitä.

Tietoisuus taas edellyttää läsnäoloa elämässäsi, kuluvassa hetkessä. Tällaista taitoa voi harjoitella palauttamalla mielen lempeästi nykyhetkeen harhailemasta menneisyydestä tai tulevaisuudesta.

Viha ja suru ovat irrottautumisessa tärkeimmät työvälineesi, siksi ne on tärkeä huomioida silloinkin, kun et niihin heti löydä yhteyttä. Viha ja suru vaihtelevat paikkaa eroprosessin aikana ja molemmat tunteet voivat suuntautua niin itseesi, entiseen puolisoosi kuin johonkin muuhun henkilöön. Erosuru ja eroviha ovat sitä suurempia, mitä merkityksellisempi päättynyt ihmissuhde on sinulle ollut. Muista kuitenkin, että osa kriisiemme keskellä kokemistamme tunteista voi olla kotoisin aiemmista pettymyksistämme, eronne ei ole ainoa syy tuskaasi jota koet tällä hetkellä elämässäsi.

Tunteiden huomioimiseen ja kokemiseen voit käyttää erilaisia työkaluja. Voit ottaa avuksesi vaikka aiheesta kirjoittamisen tai tietoisen tunnetyöpajan luomisen, jossa annat itsesi olla rauhassa tunteen kanssa, sitä kutsuen ja sitä prosessoiden. Musiikki, valokuvat ja muut yhteiseen historiaanne liittyvät esineet ovat tässä avuksi. Älä jää tunteen kanssa kuitenkaan liian pitkäksi aikaa yksin, paras apu löytyy saman kokeneiden seurasta. Hakeudu siis rohkeasti eroseminaariin tai muuhun vertaisryhmään jakamaan ajatuksia muiden saman kokeneiden kanssa.

Irrottautumisen etenemisen paras mittari on kokemukseni mukaan se, että oma elämä alkaa kiinnostaa enemmän kuin entisen puolison tekemiset. Toinen selvä merkki on se, ettei entinen kumppani herätä enää tunnekuohuntaa, vaan alat nähdä hänet erillisenä ihmisenä, jolla on omat kasvuhaasteensa. Kun alat huomata eron antamat mahdollisuudet ja alat kiinnostua uudesta elämästäsi, olet jo pitkällä. Ero on aina samalla myös uusi alku.


Katso erohehkukortit:

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image