Nämä tekijät voivat altistaa traumakiintymyssuhteelle

Saan usein kysymyksen: Miten estän sen, etten jatkossa löydä enää itseäni traumakiintymyssuhteesta? 

Kysymys on tärkeä ja tuo meidät oman itsetuntemuksen ytimen äärelle. On ihan todella sydäntä särkevää löytää itsensä suhteesta, joka oli epävakaa, ehkä valheellinen tai jopa kaltoinkohteleva. Ja toisen huono käytös tai kaltoinkohtelu ei ole koskaan uhrin syy. Ei ikinä. Ja silti meissä itsessä voi olla altistavia tekijöitä, miksi valitsemme, suostumme ja jäämme suhteeseen, joka on satuttava. 

Nämä tekijät eivät ole viallisuuksia. Näiden tunnistaminen mahdollistaa terveen itsetunnon vahvistamisen ja opettaa parhaimmillaan itsensä tervettä suojaamista. 

1️⃣Turvaton kiintymyssuhde ja alitajuinen käsitys rakkaudesta on se että rakkaus on epävakaata/intensiivistä draamaa. Ja eihän meistä kukaan tietoisesti ajattele, että rakkaus olisi draamaa. Alitajuinen rakkauskäsityksemme syntyy sen mallin pohjalta, minkä olemme nähneet ja sen miten meihin on oltu suhteessa. Se on tuttua, vaikkei ehkä lainkaan turvallista tai hyvää. Parasta vastalääkettä Traumakiintymyssuhteille on eheyttää omaa kiintymystyyliä kohti turvallista kiintymystä. Siihen kuuluu mm. Omista rajoista huolehtiminen 🙏

2️⃣Empatia ilman rajoja. Empaattisuus itsessään on valtavan kaunis ja tärkeä piirre, mutta ilman terveiden rajojen suojaa empatia altistaa yliymmärtämiselle, ylijoustamiselle ja mahdollisesti myös huonolle kohtelulle alistumisena. Empaattinen ihminen haluaa usein ymmärtää ja välttää konfliktia viimeiseen asti. Terveet rajat auttavat erottamaan mitä voi hyväksyä ja mitä ei. Toisen käytöstä voi ymmärtää, mutta se ei tee siitä oikeutettua. 

3️⃣Sinisilmäinen usko toisen potentiaaliin. Ja voi miten tärkeä taito tämäkin on! Tämä on myös ehdottomasti kaunis ja arvostettava piirre, johon hippunen realisimia ei kuitenkaan ole ollenkaan huonompi homma. Sillä valitettavasti, kaikki eivät lähde ottamaan vastuuta tai kasvamaan. Eivät, vaikka niin sanoisivat. Ja onhan se luonnollista että haluaa uskoa toisen sanoihin ja lupauksiin, varsinkin jos ne lupaavat parempaa. Ja voin kertoa, moni traumakiintymyssuhteessa ollut on yrittänyt uskoa, kymmeniä kertoja. Usko edelleen ihmisiin, mutta luota tekoihin. Kuka vaan voi sanoa oikeastaan mitä vaan.

________________________________

❤️‍🩹Kaipaatko tukea epäterveestä parisuhteesta toipumisen tueksi?

Verkkokurssi epäterveistä parisuhteista toipumisen tueksi alkaa 15.9 ja on 25.9 saakka tarjouksessa 79€ (norm. 119€)

Kurssilla saat tietoa, tukea ja konkreettisia harjoituksia toipumisen tueksi.

Lue lisää kurssista ja ilmoittaudu mukaan!

Verkkokurssi epäterveistä parisuhteista toipumisen tueksi

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image