Määrittääkö menneisyytesi sen, minne voit tulevaisuudessa päästä?

Elämästä puhutaan usein matkana tai polkuna. Olet tulossa jostain ja menossa jonnekin. Ajallinen tarina kuvaa elämää tapahtumien sarjana: jatkumona menneisyydestä nykyhetken kautta kohti tulevaa. Syyt, seuraukset ja tämän hetken olosuhteet vaikuttavat siihen, minne tarina voi tästä eteenpäin jatkua.

Se, kuinka paljon vaihtoehtoja tunnet elämässäsi olevan, riippuu paljolti siitä, millaisia uskomuksia sinulla on erilaisista elämänpoluista. Millaisia asioita pidät tulevaisuudessasi mahdollisena? Jos uskot, että vaikeista, rajoittavista lähtökohdista ei voi vapautua, uskomuksestasi tulee luultavasti totta.

Uskomuksesi avaavat ja sulkevat mielessäsi ovia sen mukaan, mitä pidät mahdollisena ja mitä et. Uskomukset saattavat asettaa elämänkaaresi lokeroon, jossa menneisyys ja nykyisyys määrittävät sen, mihin suuntiin voit jatkaa.

”Jos on lähtenyt surkeista oloista, ei voi päätyä kovin pitkälle.”
”En saanut itsetunnolleni kovin kummoisia eväitä. Siksi olen edelleen tällainen ressukka.”
”Nuoruuden trauma kulkee väistämättä mukanani aina.”
”En minä enää tässä iässä opi uutta. Olen liian vanha muuttumaan.”

Määrittääkö menneisyytesi tai nykyhetkesi sen, mihin voit tästä eteenpäin jatkaa? Jossain määrin luonnollisesti määrittää. 60-vuotias entinen pääministeri on elämässään erilaisessa pisteessä kuin 8-vuotias musiikkikoulun pääsykokeissa. Aivan kaikki ei ole mahdollista kenelle tahansa eikä tarvitsekaan olla. On selvää, että yhteiskunnalliset rakenteet ja sosiaaliset tilanteet vaikuttavat elämän kulkuun. Samalla kun opettelemme purkamaan mielen esteitä, meidän tuleekin tiedostaa ja purkaa myös yhteiskunnassa ja kulttuurissa vallitsevia näkymättömiä rakenteita, jotka estävät monilta elämässä etenemisen.

Tarinasi saattaa tuntua umpikujalta, josta on mahdotonta löytää ulos. Kannattaa silti opetella uskomaan, että sisäinen maailmasi auttaa luomaan uusia mahdollisuuksia. Kun uskallat avata mielesi ovet ja leikkiä uusilla ajatuksilla, teet tilaa ratkaisuille ja uudenlaiselle tarinalle.

”Elämä ei ole ollut helppoa, mutta nyt haluan ottaa vastaan keveyttä ja nautintoa.”
”Opettelen olemaan sinut sen kanssa, mitä olen kokenut. En halua menneisyyteni kahlitsevan minua. Aion luoda loppuelämästäni itseni näköisen.”
”Monet asiat ovat mahdollisia, kun päätän olla itseni puolella.”

Miten olet tähän asti uskonut ja ajatellut, että tarinasi voi jatkua? Vaihtoehtoja on todellisuudessa enemmän kuin kuvittelet. Kun tietoisesti lähdet purkamaan tarinaasi, se alkaa kannatella sinua ja toimia ponnahduslautana kohti uusia seikkailuja.

Haluaisitko oppia hellittämään vanhasta? TULOSSA la 15.10.22 Kasva kirjoittajaksi -etäretriitti: Hoida itseäsi kirjoittamalla. Luvassa hoitavia harjoituksia keholle ja mielelle. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan. (Tallenteet saatavilla + ihana bonus!)

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image