Mitä jos te molemmat elätte puutteessa suhteessanne?

Elää puutteessa, olla puutteessa ovat tapoja kuvata, kun joku kertoo ettei saa seksiä tarpeeksi suhteessaan. Jo puute sanassa on epämiellyttävä tuulahdus ja siksi tuota käytetäänkin usein tilanteessa, jossa on jouduttu, ajauduttu tilanteeseen, joka tuntuu epämiellyttävältä.

Työssäni seksuaaliterapeuttina tapaan pareja, joista toinen kuvaa elävänsä seksin puutteessa, koska toinen ei halua. Seksi on jäänyt arjen, lastenhoidon, työkiireiden, stressin, sairauden, menetysten jalkoihin. On ollut kaikkea muuta, joka on vienyt ajan ja energian.

Seksi on meille tärkeää, mutta tarvehierarkiassa seksi harvoin tulee ennen maittavia yöunia, lastenhoitoa tai työtä. Heräämme sen vähyyteen ja sen puutteeseen vasta kun etäisyys kumppanin kanssa on kasvanut liian pitkäksi.

Seksin puute voi johtaa siihen, että kommunikointi suhteessa vaikeutuu, pinna kiristyy, läheisyys vähenee ja kynnys koskettaa kumppania kasvaa. Pikkuhiljaa sitä katsoo kumppaniaan kuin vierasta. Miten tuo ennen niin tuttu tuntuu nyt vieraalta? Miten sitä tuntuukin vaikealta haluta tai koskettaa? Tekee mieli käpertyä kumppanin kainaloon, mutta jääkin istumaan sohvan toiseen laitaan. Tämä on hyvin yleistä suhteissa, joissa etäisyys on kumppanien välillä syystä tai toisesta kasvanut suureksi. Toinen kokee, että elää puutteessa ja toinen kokee syyllisyyttä kun ei halua. Kun keskustelut jatkuvat pidemmälle parin kanssa usein ilmenee, että molemmat itseasiassa elävät puutteessa suhteessaan.

Seksiä ovat kosketuksetkin

Usein näemme seksin hyvin suorituskeskeisenä tai pelkkänä ajatuksena yhdynnästä tai sarjana hyväilyjä, jotka päättyvät orgasmiin. Kuitenkin useimmat meistä kaipaamme suhteessamme katseita, kosketuksia, silittelyä, paijausta, halauksia, suudelmia. Kun jää vaille seksiä tai kosketuksia on puute. Elää toisen ihmisen puutteessa. Elää itsensä merkitykselliseksi kokemisen puutteessa. Elää huomion vähyyden puutteessa.

Osa kokee kykenevänsä antamaan kosketuksia, hellyyttä, huomiota, kun on saanut ensin seksiä alkuun mainitulla tavalla, joko orgasmin tai jonkun muun tyydytyksen kautta. Osa taas kykenee ”seksiin” kun saa ensin paljon lämmittelyä. Seksiä ovat ne kosketuksetkin, suudelmat, katseet, sivelyt, hyväilytkin! 

Molemmat siis voivat jäädä vaille ihoaikaa, silittelyä, katseita, huomionosoituksia, tarpeiden huomioimista. Tämän kautta molemmat elävätkin suhteessa puutteessa. Puutteessa kohtaamiseen, läheisyyteen. Siihen, että voi hengittää vain toisen ihoa ja olla lähellä.

Usein toiselle nousee kynnys intiimiyteen, seksiin, eroottisuuteen, jos hellyys häviää tai ei tule huomioiduksi muulla tavoin. Toiselle taas hellyys nousee, kun saa toteuttaa itseään eroottisesti. Joskus voi olla kuitenkin vaikea tunnistaa, että mihin sitä yhtymistä, orgasmia, hyväilyseksiä pohjimmiltaan kaipaa. On tärkeää tiedostaa miten itse ja miten kumppani toimii.

Mitä meidän suhteessamme tarkoittaa, jos toinen meistä sanoo elävänsä puutteessa?
Mitä jos me molemmat elämmekin puutteessa, kun asiaa tarkastelee laajemmin ja mitä voimme asialle tehdä?

Puutteessa eläminen voi olla siis molemminpuolista, kun asioita tarkastelee
syvemmin. Tärkeintä on tiedostaa seksin merkitys itselleen ja se mitä seksillä tarkoittaa. Lisäksi ymmärtää mikä merkitys itselle ja kumppanille on läheisyydellä, kosketuksilla, huomionosoituksilla, hellyydellä, pusuilla, sivelyillä, suudelmilla, halauksilla.

Puutteeseen voi vastata selvittämällä puutteen perimmäisen tarpeen. Mihin tarvitsen sinua? Mihin sinä tarvitset minua? Mitä seksi tarkoittaa välillämme?

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image