Terveellisempien leipomusteni sarja täydentyy tällä syntisen herkullisella juustokakulla.
Tätä kakkua voit tarjota huoletta ystävillesi, jotka eivät voi käyttää laktoosia tai gluteenia ja voitte nauttia sitä hyvillä mielin, sillä kakun ravintoarvot ovat suotuisat kehollesi.
Tämä herkku hellii sekä kehoasi, että mieltäsi.
JUUSTOKAKKU OHJE
POHJA:
150 g gluteenittomia keksejä tai valmista terveellisempi pohja itse esimerkiksi näistä kekseistä:
40 g laktoositonta voita
ripaus suolaa
TÄYTE:
600 g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
noin 0,5 dl luomu hunajaa
1 rkl perunajauhoja
3 rkl puristettua sitruunanmehua
(1 sitruunan raastettu kuori)
1 vaniljatanko
ripaus suolaa
3 kananmunaa
200 g laktoositonta ranskankermaa
VAIHE 1) Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan pohja sekä reunat leivinpaperilla. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä kaikki pohjan aineet, sekoita hyvin ja kaada seos irtopohjavuoan pohjalle. Painele pohja tasaiseksi.
VAIHE 2) Raaputa vaniljan siemenet vaniljatangosta sekä raasta sitruunan kuoren keltainen osa. Yhdistä sitten kaikki pohjan aineet ja sekoita hyvin. Tarkasta maku. Mikäli tykkäät makeammasta täytteestä, lisää vielä hunajaa, kunnes maku miellyttää sinua.
VAIHE 3) Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa, noin 10 minuuttia. Tiputa sen jälkeen uunin lämpötila 100 asteeseen ja paista vielä noin 40-60 minuuttia, kunnes kakun reunat ovat alkaneet kauniisti paahtua ja täyte ei enää heilu keskeltä.