Nämä 5 asiaa jokaisen parin kannattaa käydä yhdessä läpi – Ne vaikuttavat merkittävästi siihen, kuinka hyvä suhteessa on olla

”Turvallisuus ja luottamus ovat avain siihen, että suhteessa on tilaa myös haavoittuvaisille asioille.”

Näitä tutkailemalla voi myös mahdollisesti löytää kohtia, joiden inhimillinen kehittäminen lisäisi turvan kokemusta suhteessa.

  1. Turvalliset vuorovaikutustaidot. Mitä se sitten on? Se on tunneilmastoa, jossa saa nostaa myös vaativia ja herkkiä asioita esiin. Monesti tämä kohta ontuu siksi, että joko pelkäämme toisen reaktiota omasta historiastamme johtuen emmekä uskalla tuoda esiin itselle aidosti tärkeitä asioita. Turvallinen kommunikaatio on tutkivaa, se on sitä että pyritte olemaan samalla puolella VAIKKA olisitte eri mieltä ja pyritte viitseliäästi selvittämään mahdollisia tulkintoja ja oletuksia. Ei mikään helppo nakki, koska harvoin olemme nähneet tästä mallia. Turvallisia vuorovaikutus taitoja VOI onneksi harjoitella.

”Aina saa tuoda esiin asioita, jos jokin mietityttää. Tutkitaan yhdessä”.

”Ymmärsinköhän oikein että ________?”

”Voi olla että ymmärsin väärin, tarkoititko että _________?”

  1. Asenne siitä, että suhteessa esiin nousevat kipukohdat ovat mahdollisuus lisätä itsen ja toisen syvempää tuntemista. Voisi sanoa, että suhteessa joskus vääjäämättä aktivoituu jotkut omat selviytymismallit ja reaktiot. Onko se vetäytymistä, jähmettymistä, vänkäämistä, defensiivisyyttä, mitä kenelläkin. On viisautta opetella tunnistamaan itsessä, miten käyttäytyy suojautuneessa tilassa ja tutkimaan: Mikä kipukohta tässä takana oikeastaan onkaan? Jos suhteessa on turvallinen tila tuoda myös vaikeita asioita esiin, nämä kohdat voivat olla hyvin korjaavia. Vaikka tie sinne ainakin itselläni on kulkenut monesti häpeän kautta. Pelkäsin, että jos paljastan pelkoni ja tulkintani, että toinen syyttäisi minua niistä.  Uskallus kertoa peloista ja häpeästä huolimatta on kannattanut. Se on ollut minulle tärkeää niin oman kasvuni kannalta, mutta myös mahdollistanut suhteessani syvempää yhteyttä ja läheisyyttä.
  1. Balanssi läheisyyden ja erillisyyden välillä.  Kun suhteen turva on kunnossa, erillisyys ei ole uhka suhteelle. Turvallinen kiintymys itseasiassa usein lisää tervettä erillisyyttä: On tilaa keskittyä myös ihan oman elämän juttuihin. Jos suhteessa on turvaton olla, erillisyys voi tuntua toiselle uhalta ja toinen taas saattaa käyttää erillisyyttä alitajuisena vallankäytön välineenä. Toiseen taikka suhteeseen hukkuminen ei ole tarkoitus, eikä se tuo todellista turvaa sekään. Keskustelkaa hyväksyvässä hengessä tarpeistanne läheisyyden ja erillisyyden suhteen, ja päivittäkää keskustelua. Tarpeet ja toiveet elävät kanssamme, ja saattavat muuttua eri kohdissa.
  1. Suhteen pelisääntöjen sopiminen. Tämä voi tuntua joskus vähän tekniseltä ja epäromanttiselta. On kuitenkin hemmetin epärealistista odottaa, että ”kyllä se oikea vaan tietää”. Ei tiedä automaatiolla. Nyrkkisääntönä on se, että selkeys tuo turvaa, epäselkeys turvattomuutta. Sopikaa ja keskustelkaa, mitkä on teidän suhteenne pelisäännöt? Nämä keskustelut voivat jännittää. Moni pelkää olevansa nipo, jos haluaa keskustella pelisäännöistä. Kyse ei ole toisen rajoittamisesta, vaan nimenomaan reiluudesta ja avoimuudesta. On enemminkin kummallekin reilua, että sävelet ovat tietyiltä osin selvät.

Mikä on ok, mikä ei ole ok?

Mikä on juuri teidän tapauksessa suhteen puolella olemista?

  1. Kyky tukeutua ja antaa toiselle tukea suhteessa. Jos niskavillat nousi pystyyn, niin ei ihme. Aikamme tuntuu välillä ihannoivan itse pärjäämistä vähän liikaakin. Kyky tukeutua  toiseen ei tarkoita laisinkaan sitä, että olisi jotenkin takertuva taikka heikko. Toki on tärkeää, että emme jää epätoivoisena roikkumaan sellaisessa ihmisessä, joka ei joko pysty tai halua olla saatavilla. Vastavuoroinen tunnelma siitä että saa tukeutua ja saa olla tukena, tuo suhteeseen aitoa läheisyyttä ja turvaa.

Toimituksen vinkki yhteyden vahvistamiseen parisuhteessa

Yhteyden puute parisuhteessa johtaa usein puhumattomuuteen ja riitoihin – lopulta jopa suhteen päättymiseen. Mutta miten keskustella puolison kanssa suhteesta? Miten saada yhteys puolisoon tai parantaa yhteyttä, joka on päässyt katkeamaan?

Parisuhteen keskustelukortit auttavat rakentamaan yhteyttä uudelleen. Kortit sopivat hyvin sekä tutustumisvaiheeseen että pidempään suhteeseen.  Korttipakka sisältää 45 korttia ja nostattavat esiin teemoja menneisyyden opeista, tästä hetkestä sekä tulevaisuuden toiveista. Tutustu kortteihin sekä käyttökokemuksiin TÄÄLLÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image