Tämä aika opettaa kuuntelemaan omaa kehoa – Vihdoinkin meillä on mahdollisuus hellittää ajoissa hyvällä omallatunnolla


Minua oravastat flunssaoireet eivät ole koskaan pysäyttäneet. Olen tottunut porskuttamaan eteenpäin hieman puolikuntoisena ja tekemään töitä pää tukkoisena ja nessupaketti näppäimistön vieressä. Vuotava nenä tai öisin valvottava yskä eivät ole riittäneet itselleni syyksi jäädä kotiin lepäämään. Silloin olen doupannut kehoni muun muassa särkylääkkeillä, nenäsuihkeella, Finrexinillä ja kurkkupastilleilla.

Vasta kunnon kurkkukipu, kuumeinen olo tai sänkyyn kaatava mahatauti ovat olleet itselleni merkkejä jäädä kotiin, lopettaa kaikki ylimääräinen puuhastelu ja keskittyä huilaamiseen. Kuulostaako tutulta?

Tämä syksy on muuttanut suhtautumiseni flunssaoireisiin. Kyse ei ole pelkästään itsestäni ja omasta terveydestäni. Ei ole koskaan ollut, mutta vasta nyt sen todella ymmärrän. Kyse on myös muiden ihmisten terveydestä. 

En voita mitään sillä, että oman tunnollisuuteni vuoksi raahaudun puolikuntoisena toimistolle tai asiakastapaamisiin. Pahimmassa tapauksessa kaikki meistä häviävät.

Myös oma kehoni kiittää tästä oivalluksesta. Olen meinannut tulla syksyn aikana kahdesti flunssaan. Molemmilla kerroilla olen pysähtynyt heti ensimmäisistä oireista. Kun kurkku on tuntunut kipeältä, olen ilmoittanut olevani kipeä ja keskittynyt lepäämiseen.

Kun olen antanut itselleni mahdollisuuden lepoon, olen huomannut, miten väsynyt todellisuudessa olen.

Uni ja lepo ovat toimineet lääkkeen tavoin. Kun olen malttanut pysähtyä, oireeni ovat parantuneet päivässä tai kahdessa. Flunssa ei olekaan tullut niin sanotusti kunnolla päälle ja jatkunut toista viikkoa päättyen pahimmassa tapauksessa antibioottikuuriin.

Tämä aika on nostanut terveyden sille jalustalle, jolle se kuuluisi aina. Vihdoinkin meillä on mahdollisuus hellittää ajoissa hyvällä omallatunnolla. Kun annamme itsellemme ja kehollemme sen huomion, jota se tarvitsee emmekä lähde oireisena ihmisten ilmoille, pidämme samalla huolta myös muista.

Vaikka nykyinen tilanne tulee toivottavasti helpottamaan jossakin vaiheessa, flunssakausista emme koskaan pääse eroon. Toivon, että tämä kokemus kulkee mukanani vastaisuudessakin.

Kipeänä ei kuulu tehdä töitä. Silloin on lupa –  ja velvollisuus levätä. 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image