Näin luot yhdessä unelmapäivän sinulle tärkeän ihmisen kanssa

Läsnäolon, sydämellisyyden ja juurevan kehollisuuden lisäksi on myös yksi erityinen tärkeä kyky ihmisen elämässä. Se on kyky tietää mitä haluaa. Mitä syvällä sisällään kaipaa.

Tämä antaa elämälle ja toiminnalla suunnan. Tarvitsemme tätä tietoa, koska olemme kehollisia olentoja konkreettisessa universumissa. Emme ole vain valopalloja valosfääreissä, joille oleminen olisi tarpeeksi. Erilaista toimintaa tarvitaan jokaisena elämän päivänä.

Tämä ”mitä haluan” -kyky ei ole mikään erityinen taito elämän käännekohdissa, vaan hyvin arkinen taito. Kun sen kanssa herkistyy päivän pikkuasioissa, toimii se myös paremmin isoissa hetkissä.

Kirjoitin oikein loistavan tekstin tästä aiheesta, jossa on myös harjoitus. Lue täältä, jos kaipaat taustoja ja suuntaa elämääsi. Se myös auttaa ymmärtämään tätä tekstiä paremmin.

Harjoitus yhdessä toisen kanssa

Tässä tekstissä kerron, kuinka voit syventyä sydämen halujen ja syvien kaipuiden äärelle toisen kanssa. Saat erityisen harjoituksen, jonka voit tehdä kumppanin tai vaikka lapsesi kanssa. Miksei myös hyvän ystävän kanssa, jos asutte yhdessä tai hän on yövieraana.

Tämä harjoitus tehdään juuri ennen nukkumaanmenoa. Kokeile sitä. Hämmästy kuinka se voi antaa koko seuraavalle päivälle hyvät virrat ja tunnelmat. Aivan kuin siunaisit seuraavan päivän taikapölyllä.

Tiedetään myös tieteellisistä tutkimuksista, että ihminen, joka opiskelee juuri ennen nukkumaan menoa illalla tai ennen päiväunia, saa parempia oppimistuloksia. Joskus olen myös nähnyt suosituksia, että jo 45 minuuttia ennen nukkumaan menoa tulisi olla erityisen tarkka siitä, mitä sisältöjä tarjoaa aivoilleen.

Ehkä tämä harjoitus toimii juuri tämän aivojen vastaanottavaisuuden kautta, ehkä intention luomisen kautta tai ehkä jonkun muun mekanismin kautta. Tee oma tutkimuksesi asiasta. Tämän voi tehdä myös yksin. Otetaan tässä esimerkiksi kuitenkin kumppanin kanssa tehtävä versio.

1. Mitä haluatte huomenna yhdessä tehdä ja kokea?

Tehkää tämä juuri ennen nukkumaanmenoa, kun makaatte jo sängyssä. Nyt tulisi olla pehmeä, rentoutunut ja lempeä tunnelma. Hyvistä tunnelmista on helppo luoda lisää hyvää.

Jos tunnelma ei ole mukava, niin ehkä meditaatiota, sydämellä olevien asioiden jakamista tai jotakin muuta tulisi tehdä ensin, jotta päästään pehmeään rentoutuneeseen tunnelmaan.

Samoin voi olla hyvä pitää joitakin iltavaloja päällä, jotta vireystila olisi riittävän hyvä. Tämä tietenkin riippuu hetkestä ja ihmisistä. Huomaa myös, että tämän voi tehdä silloinkin, kun seuraava päivä on työpäivä tai muuten pitkälle suunniteltu.

2. Kysy toiselta ja kuuntele sydämellä

Sitten kysytään toiselta: ”Mitä haluat huomenna tehdä ja kokea kanssani?”. Toinen vastaa muutamia asioita. Ne voivat olla konkreettisia. Haluan mennä metsään kanssasi ja käydä järvellä uimassa. Haluan syödä herkullisen illallisen kanssasi. Tässä voi lisätä sanoja: inspiroiva, rauhoittava ja ravitseva metsäretki. Tai romanttinen illallinen kynttilän valossa kera klassisen musiikin.

On siis hyvä lisätä sävyjä heti mukaan. On tärkeää luoda kauniita herkullisia ja tunteita myönteisesti koskettavia visioita. Samoin voi myös haluta jotakin enemmän kokemuksellista ilman konkreettista muotoa. Haluan esimerkiksi kokea kanssasi syvää rakkautta, yhteyttä, iloa ja ekstaasia. Tärkeää on olla rehellinen ja autenttinen ja puhua syvältä sisimmästään.

Sitten on toisen vuoro.

Olisi hyvä, jos kumpikin saisi toivoa ainakin kaksi kertaa. Älä siis kerro kaikkea heti ensimmäisellä vuorollasi. Samoin toisen visiot voivat antaa omalle seuraavalle vuorolle uusia syviä inspiraatioita. Kun tämä on tehty, niin sitten on kiva kokoelma erilaista tekemistä ja kokemuksia.

3. Nähkää asiat konkreettisesti aikajanalla

Sitten voi yhdessä vähän visioida ja rennosti luoda konkreettista aikajanaa siitä, miten asiat voisivat soljua. Huomaa, että tarkoitus on toteuttaa mahdollisuuksien mukaan kummankin toiveet. Ideana on siis, että kumpikin pääsee laittamaan ”ihanan päivän smoothieen ” omat aineksensa. Jokainen syvältä sisältä kumpuava halu ja kaipaus on tärkeä ainesosa yhteisluomuksessa.

Toki, jos seuraavana päivänä on työpäivä, niin voi haluta itselleen, että päivä virtaa inspiraatiossa ja hyvässä flow’ssa. Sitten voi enemmänkin rakentaa iltaan tätä kummankin toivetodellisuutta.

Samoin, jos päivä on muuten täytetty erilaisilla ohjelmilla ja vastuilla, niin ehkä konkreettista toimintaa voi suunnitella vähemmän. Tällöin voi keskittyä sisäisiin laatuihin, joita haluaa toisen kanssa kokea esimerkiksi iloa, inspiraatiota, luovuutta, rakkautta ja yhteyttä. Löydätte kyllä sisältänne teille tärkeät sanat ja laadut, joita kaipaatte.

Samoin, jos tuntuu että tässä luovassa luomisen hetkessä tulee liikaakin asioita, niin osan voi jättää varastoon tuleville päiville.

4. Menkää nukkumaan

Tämän hyvän tunnelmoinnin ja visioinnin jälkeen mennään nukkumaan ja annetaan alitajunnan, ylitajunnan ja kaikenmoisten hyvien voimien muovata tulevaa päivää.

5. Yllättykää ja nauttikaa yhdessä

Kun herätään ja seuraava päivä tulee, on tarkoitus antaa kaiken tapahtua luovassa ja joustavassa flowssa. Ideana on, että päivästä ei tule mikään rastijuoksu vaan seikkailu, johon on etukäteen rakennettu ihania maisemia, toimintaa ja nähtävyyksiä.

Todennäköisesti kaikki ei menekään illalla luotujen visioiden mukaan, ja se on aivan OK. Elämä muuttuu, virtaa ja avautuu omalla logiikallansa ja välillä se haluaa tarjota taikapussistaan extraihmeitä ja välillä oppimiskokemuksia.

Samoin päivän aikana voi syvältä sisimmästä kummuta hetkessä uusia syviä kaipauksia, joiden seuraaminen muuttaa suunnitelmia kauniilla tavalla.
Kuitenkin edellisen illan toiveet ja visioinnit tuovat yleensä oman taikansa päivään.

Kokeilkaa ja ihastukaa yhdessä!

 

Unsplash kuvat: Casey Corner / Jarvardh / Kelly Sikkerma


Lisää elämään uppoutumisen aiheita löytyy uudelta Youtube-kanavaltani: Awakenings and Explorations.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image