Elämännälkä valtaa minut joka kesä – käykö sinullekin niin?

Valoisaa, lämmintä ja kaunista – nyt voi tehdä mitä tahansa! Elämännälkä tuntuu ylitsevuotavalta, ja tiedän että tulossa on vielä vapaata töistä ja muista rutiineista.

Puutarha, ranta, pyöräily, kaupunkiretki, mökkeily, piknik ystävien kanssa, lojuminen riippumatossa… Miten ihmeessä löydän aikaa kaikkeen tähän tekemiseen? Entä olemiseen? 

Elämännälkä on ilontäyteinen voima, mutta se voi myös kuluttaa

Elämännälkä tuo minulle iloisen tunteen. Koen, että maailma on täynnä mahdollisuuksia. Tekemistä tuntuu olevan kesällä paljon. Oleilu ja pelailu takapihalla on hauskaa, kun on lämmin. Reissaaminen on mukavaa ja helppoa, kun voi pakata kevyesti ja ulkona jaksaa olla kauemmin.

Luontokin kirjaimellisesti kukkii ilosta, mikä sekin tuntuu juhlistavan elämän ihanuutta. Vesi on lämmintä, illat valoisia ja lämpimiä, ihmiset hyväntuulisia. Voin pitää kevyitä vaatteita, joissa minulla on helppo ja mukava olla.

Joskus minun on silti vaikea pysyä letkeän rauhallisena kesällä. Pitäisikö mennä metsään vai rannalle? Tai rannan jälkeen kävelylle, kyläilemään tai jäätelökioskille?

En halua menettää arvokkaan kesän ihania hetkiä, koska en tajunnut käyttää mahdollisuuksia hyväkseni. Mutta en myöskään halua menettää noita hetkiä yrittämällä optimoida niitä. Tai pohtia jossakin ihanassa hetkessä seuraavaa hetkeä!

Siksi minun pitää todellakin rauhoittua hetkeen, niin vaikeaa kuin se toisinaan onkin. Silloin koen, että juuri nyt rannalla on hyvä. Kyläily tai jäätelökioski tulevat myöhemmin, jos tulevat. Keskityn maisemaan, iloisiin ääniin ja ihanaan seuraan, jossa saan viettää aikaani. Kiitollisuus auttaa minua ymmärtämään jokaisen hetken arvon.

Sisäisen rauhan taika

Mitä enemmän sisäistä rauhaa koen, sen vähemmän ulkoiset olosuhteet vaikuttavat olooni. Noin 10-20 vuotta asiaa ajateltuani alan vähitellen todellakin oivaltaa tämän. Olosuhteet muuttuvat, mutta sisäinen rauha pysyy.

Olen aina kotona sisäisessä tyyneydessäni, olipa ulkona sitten sadetta tai paistetta. Tosin, mitä enemmän koen sisäistä rauhaa, sen paremmat ulkoiset olosuhteet osaan ja uskallan järjestää itselleni.

Se, että sisäisen rauhan kokemus välillä häilyy, on silti oikeastaan jopa arvokas osa ihmiskokemusta. Olisi oikeastaan tylsää elää niin, että kaikki asiat olisivat aina täysin zen.

Elämään kuuluu monta väriä: kesän kirkkas ilottelu, syksyn maanläheinen tummuus, talven kuulaat kontrastit ja kevään orastavat kimallukset. Miten upeaa onkaan saada kokea elämän ihmeellisyyttä!


Inspiraation kipinöitä löydät myös Mitran upeasta kirjasta Sydämen seksi – Laajenna nautintoasi!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image