Muista tämä kun valitset hoitajaa tai henkisen alan koulutusta

Auttamistyötä tekevällä – oli hän sitten enkelikouluttaja tai lääkäri tai mitä tahansa siltä väliltä – on vastuu pysyä tietoisena oman toimintansa motiiveista ja siitä, kuinka hän vaikuttaa toisten ihmisten elämään. Hyvä auttaja muistaa inhimillisyytensä, tunnistaa kasvun paikkansa ja tekee työtä myös oman hyvinvointinsa ja tasapainonsa eteen. Näin esimerkiksi oma ja asiakkaan kokemusmaailma ei sekoitu, ja auttaja pystyy säilyttämään myötätuntoisen, mutta objektiivisen otteen asiakkaidensa asioihin.

Teen hoitotyötä ja kuulen asiakkailtani monenlaisia tarinoita siitä, kuinka he ovat tulleet kohdatuiksi ja kohdelluiksi vaikkapa lääkärin vastaanotolla, hierojalla, energiahoitajalla, tai terapeutin vastaanotolla. Hiljattain asiakkaani kertoi lääkärin kivahtaneen lapselle, jolla oli avomurtuma, että älä kitise kuin pikkuvauva. Jokainen ammattilainenkin on inhimillinen ihminen ja välillä pelko, stressi, kunnianhimo ja oman henkilökohtaisen elämän kriisit saavat tarkkavaisuuden herpaantumaan. Siinä paikkaa on hyvä ottaa aikalisä, ja muistaa se, kuinka tärkeiden asioiden kanssa ollaan tekemisissä, kun käsitellään ihmisten sielunelämää ja terveyttä. Auttamistyöhön ei kuulu epäystävällisyys, itsekeskeisyys, ahneus, vallanhimo, ihailun tarve, ylimielisyys tai kaikkivoipaisuuden tunne. Muiden auttamisesta ei myöskään tulisi tehdä välinettä itsensä terapioimiseen.

Hyvä ja vastuuntuntoinen auttaja osaa ja uskaltaa katsoa itseään rehellisesti ja työstää kipupisteitään niin, että voi toimia mahdollisimman vilpittömästi ja arvostavasti suhteessa asiakkaisiinsa. Rakkaudessa pysyminen ei aina ole helppoa, mutta elämä ojentaa aina auttavan kätensä sille, joka sitoutuu tekemään rakkauden työtä. 

Alla muutamia asioita, joista tunnistaa hyvän ja ammattitaitoisen auttajan, kun kyse on tänä päivänä kovin suosituista täydentävistä hoitomuodoista.

Hyvä auttaja:

 • kuuntelee, kysyy ja kannustaa
 • osaa hallita omat tunteensa hoitotilanteessa
 • ei latele ehdottomia totuuksia, vaan houkuttelee asiakkaansa viisauden esille esittämällä hyviä kysymyksiä
 • ei painosta asiakastaan käymään hoidoissaan tai koulutuksissaan
 • osaa luoda luottamuksen ilmapiirin ja on luottamuksen arvoinen
 • ei anna ymmärtää olevansa ainoa, joka voi jossain asiassa auttaa
 • auttaa asiakastaan löytämään itselle parhaat ratkaisut
 • kunnioittaa asiakkaansa valinnanvapautta
 • kunnioittaa asiakkaansa yksityisyyttä ja arvomaailmaa
 • kunnioittaa myös muita hoitajia ja hoitomuotoja
 • pyrkii tekemään itsestään mahdollisimman nopeasti tarpeettoman; auttaa siis asiakastaan löytämään oman voimansa sen sijaan, että rakentaisi riippuvuussuhdetta
 • on realistisen rehellinen sen suhteen miten hän osaa auttaa ja miten ei osaa auttaa
 • toimii eettisesti ja vastuullisesti myös palveluitaan mainostaessaan
 • panostaa omaan ammattitaitoonsa ja itsensä kanssa työskentelyyn aktiivisesti

Kuuntele intuitiotasi sen suhteen, kenen puoleen käännyt. Tunnustele millainen olo sinulla tulee kyseisestä ihmisestä ja hoitomuodosta ja tutustu asiakaspalautteisiin. Itse valitsen kaikki opettajani, hoitajani ja myös lääkärini sen perusteella, millainen olo kehooni tulee häntä ajatellessani tai hänen kuvaansa katsellessani: tunnenko oloni laajenevan ja rauhoittuvan, vai tunnenko epämääräistä oloa ja supistavaa tunnetta. Hyvä ja laajeneva tunne kertoo minulle siitä, että suunta on oikea.

Kun toimii rakkaudellisesti, vilpittömästi, kunnioittavasti ja rehellisesti, sekä muistaa nöyryyden ja kiitollisuuden, syntyy kaunista jälkeä. Hoitoon ja koulutuksiin hakeutuvalle koen tärkeäksi muistuttaa, että olet tasavertaisessa asemassa hoitajaasi ja opettajaasi nähden. Kukaan meistä ei ole toisen yläpuolella. Henkisten kykyjen, kuten selvänäköisyyden omaaminen, ei tarkoita automaattisesti korkeaa tietoisuuden tasoa ja sydämen viisautta. Korkein viisaus ja hyvää tekevä voima syntyy yhteydestä puhtaan rakkauden energiaan ja se yhteys on tasavertaisesti annettu kaikille, jotka sen haluavat löytää. Elämä antaa meille jokaisen päivän jokaisena hetkenä mahdollisuuden valita rakkaus.


Lämpimästi tervetuloa henkilökohtaiseen tapaamiseen ja koulutuksiin tästä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image