Kun kaikki on hyvin, mutta mikään ei tunnu miltään – Auttaisiko uusi alku?

Henriika_blogi

Kuuntelen asiakkaitani, ystäviäni, itseäni:

”En muista milloin olen todella ollut iloinen… Olen raatanut aina. Ihan kuin nousisin koko ajan väärälle vuorelle… Kaikki on periaatteessa hyvin, mutta mikään ei tunnu miltään… Haluan uuden alun. ”

Ihminen haluaa luonnostaan oppia uutta, seikkailla ja leikkiä. Ihmisen sisin on täynnä potentiaalia kasvaa. Enkä tarkoita tällä vain älyllistä kasvua vaan täysinäistä aistillista kapasiteettia tuntea, aistia, ihmetellä, ymmärtää, rakastaa ja innostua. Mikä meitä vaivaa? Minne katosi ihmettely, leikki, ilo ja nauru?

Tunteet ovat olemukseltaan virtaavia, veden kaltaisia. Vauvana uskalsimme tuntea. Itku ja nauru virtasivat vapaasti. Kunnes ulkoapäin tulevat ohjeet, rangaistukset, miellyttäminen ja sotkuinen elämä saivat aikaan sen, että aloimme rajoittaa itseämme.

Kokemukseni mukaan viha, seksuaalisuus ja elämänvoima kietoutuvat toisiinsa. Kun pelkäät tuntea, kokea ja ilmaista vihasi sekä sen alla olevan pelon, tukahdutat elämänvoimaasi. Päivien, viikkojen ja vuosien kuluessa keho tekee yhä enemmän työtä pitääkseen kaikki sinne padotut tunteet piilossa. Pikku hiljaa elämä muuttuu harmaaksi ja intohimo katoaa.

Epämukavat tunteet ovat tärkeitä. Ne ovat usein juuri niitä, joita sinun on hyvä tutkia lähemmin. Hankalat tunteet ovat kuin totuusantenni, jotka osoittavat suoraan niihin tapoihin ja ajatusrakennelmiin, joilla mielesi aiheuttaa kärsimystä. Harmaus ja tylsyys kertovat karua kieltään siitä voimasta, jolla rajoitamme todellista valoamme. Olemme fiksoituneet kapeisiin asenteisiin ja tapoihin. Lapsena jokainen päivä oli täynnä uutta. Teimme asioita päivittäin ensimmäistä kertaa. Olimme kiinnostuneita, uteliaita ja avoimia.

Mitä tapahtuisi, jos uskaltaisit tuntea koko voimasi uudelleen?

Uskaltautua tuntemaan, kohtaamaan pelkosi ja liikkumaan. Hengittämään täydesti ja sukeltamaan niin hulluuteen kuin ekstaasiinkin. Antamaan itsellesi luvan uuteen alkuun, ihmettelyyn ja uteliaisuuteen. Tänään. Jokainen ihminen voi olla onnellinen. Ihan jokainen. Jokainen voi vapautua, tulla laajemmaksi, moniulotteisemmaksi ja vapaammaksi. Eikä sen tarvitse olla vaikeaa tai raskasta.

Jos saisit tänään tehdä ihan mitä haluaisit, mitä se olisi? Lukisitko kirjaa vai tanssisitko. Menisitkö hierontaan, uimaan vai metsäretkelle. Rakastelisitko vai lämmittäisitkö saunan. Tee tänään vähintään puoli tuntia jotain mitä ihan oikeasti juuri nyt haluat. Tai ehkä vielä paremmin, ole tänään vähintään puoli tuntia juuri niin kuin haluat. Nauti itsestäsi ja aistivasta kehostasi.

* Henriika

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image