Muutoksen hyväksyminen on avain keveämpään elämään – Virrassa kulkemisen taito

Kiinalaisen taolaisuuden filosofian mukaan elämällä on virtaava luonne. Kaikki muuttuu kaiken aikaa ja siksi se, mikä toimii tänään, ei välttämättä toimi huomenna.

Elämän kulkuun ei voi aina vaikuttaa vaikka haluaisi. Joskus asiat ottavat oman suuntansa. Silloin on hyvä osata sopeutua muutokseen ja kääntää sen nostattamat tuulet eteenpäin vieväksi voimaksi.

Yrittämällä itsepäisesti pakottaa elämää oman tahtonsa uomiin silloin, kun siihen ei voi vaikuttaa, päätyy helposti vain tekemään siitä vaikeampaa, kuin mitä sen tarvitsee olla.

”Jos lähtee selvittämään sotkuista lankakerää hermostuneena, se menee usein vielä enemmän solmuun, kuin mitä se oli aloittaessa.”

Elämässä on äärettömästi liikkuvia osia ja niitä kaikkia on mahdoton ottaa huomioon tulevaa suunnitellessa. Ajatus pysyvyydestä luo turvaa, mutta mikään ei ole varmaa ja siksi asioiden hallitsemisen tarve johtaa ennemminkin stressiin, kuin mielenrauhaan.

Olet varmasti huomannut, että usein monimutkaisetkin ongelmat tuntuvat ratkeavan kuin itsestään, kun ne tekee rauhallisessa mielentilassa. Jos lähtee selvittämään sotkuista lankakerää hermostuneena, se menee usein vielä enemmän solmuun, kuin mitä se oli aloittaessa. Näin on myös mielen lankakerien laita.

Kun mieli on tyyni, asiat voi nähdä selkeästi.”

Hermostunut mieli tekee harvoin hyviä ja kauaskantoisia valintoja. Kun mieli on tyyni, asiat voi nähdä selkeästi. Tuon tyyneyden voi löytää sisältään, vaikka ympärillä myrskyäisi. Kun hyväksyy muutoksen, eikä asetu elämän virtaa vastaan, voi hyödyntää sen luomat virtaukset eteenpäin työntävänä voimana.

”Kuin lehti puron pinnalla, se kulkee vaivatta. Se löytää oikean tien ja etenee, mutta pakottamatta.”

Hetken ja olosuhteiden hyväksyminen tuo läsnäolevaan hetkeen. Kun päästää irti tarpeesta hallita asioiden kulkua, mieli rentoutuu ja ajatukset kirkastuvat. Silloin voi nähdä sellaisia mahdollisuuksia ja ratkaisuja, jotka olisivat muuten olleet löytämättömissä.

Läsnä oleva mieli on vailla odotuksia ja siksi se myös kykenee uppoutumaan hetken virtaan, sekä mukautumaan sen muutoksiin. Kuin lehti puron pinnalla, se kulkee vaivatta. Se löytää oikean tien ja etenee, mutta pakottamatta. Veden lailla.

Se joka soutaa venettä, näkee vaivaa, mutta joka nostaa purjeen, tekee taikoja – hän antaa luonnon hoitaa työn puolestaan.” – Alan Watts

On hyvä olla määrätietoisuutta ja mielen lujuutta, mutta on hyvä omata myös sopeutumiskykyä ja mielen notkeutta – virtaavuutta. Tasapaino niiden välillä tekee elämästä sujuvampaa. Aina ei tarvitse soutaa – silloin kun tuulee, voi nostaa purjeen ja seurata elämän hienoja virtauksia.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image