Nautinto kumpuaa siitä, että tuntee itsensä – Uskalla luottaa omaan intuitioosi

Nautinnon kumppani on rohkeus

Kehollisten kokemusten syventäminen on ollut yksi tärkeimpiä asioita matkallani nauttivaan naiseuteen. Joogapolkuni olen aloittanut perinteisen ja aikalailla patriarkaalisen joogan parissa, mutta irtauduin siitä, kun aloin huomata, mitä kehoni todella haluaa.

Alkusysäys tutkivaan ja sallivaan kehollisuuteen tapahtui, kun usean rankan harjoitusvuoden ja ainaisten migreenien jälkeen tajusin muuttaa harjoitustani ja oikeastaan koko elämänasennetta. Aloin kuuntelemaan vatsani pohjasta – kohdustani – nousevaa ääntä joka aluksi sopersi hiljaisena mutta pian alkoi voimistumaan niin suureksi etten enää voinut laiminlyödä itseäni. Ymmärsin, että lantioni haluaakin keinua, vatsani haluaakin pehmentyä ja hengittää, selkärankani muodostaa spiraalin…

Ja kun sisäinen ohjaukseni vahvistui, huusi se minua tanssimaan ja rikkomaan kaikki opitut muodot. Oman mehukkaan liikkeen muotokielen löytäminen on ollut tärkeimpiä suunnanmuutoksia matkalla omaan nautintoon. Nautinnosta saan voimaa arkeen, uskallusta toteuttaa itseäni ja siten pysyn yhteydessä oman tahtotilani kanssa.

Kun tunnet itsesi, tunnet nautintosi

Oma voima on myös sitä, että kyseenalaistaa totutut toimintatavat. Meidän ei tarvitse seurata jotain tiettyä traditiota – oli se sitten uskonto, veriheimon käytänteet tai seksuaalisuuden ilmenemismuoto – vain sen takia, että muut kokevat sen sopivaksi.

Nautinnon löytäminen on autenttisempaa kun nainen on sisäisesti motivoitunut eikä ulkoa päin ohjattu. Tätä varten on tietenkin rohkeasti uskallettava luottaa omaan sisäiseen intuitiiviseen ääneensä (joka ei ole itsestäänselvyys). Sekä pysyä myötätuntoisena ympäristöämme ja muita, jopa toisin ajattelevia kohtaan.

Oma voima asuu kaikissa ihmisyyden kerroksissa. Kehollisuus on niistä yksi tuntuvimmista ja turvallisesti itsekseen tutustuttavissa. Omassa voimassa eläminen edellyttää omien terveiden halujen tunnistamista. Kun tulemme ystäviksi kehotemppelimme kanssa, aistimme avautuvat ja herkistymme kokemaan kaikki elämän maut, sävyt ja värit, pysymme omassa voimassamme myös arjen keskellä, eikä meidän tarvitse lähteä erityisesti etsimään nautintoa tai pakenemaan omaa arkeamme.

Seitsemän tapaa nousta Omaan voimaan:

  1. Rakasta itseäsi kuten toivot sinua rakastettavan.
  2. Selvitä millaisesta kosketuksesta pidät.
  3. Puhu kehostasi kauniisti.
  4. Sukella suin päin omaan nautintoosi, ja nauti mehukkuudestasi. (Vaikka se aluksi tuntuisikin oudolta ja jännittävältä).
  5. Anna itsesi kokeilla jotain aivan uutta, saatat yllättyä!
  6. Ole itseäsi kohtaan armollinen. Siten voit olla myötätuntoisempi myös muita kohtaan.
  7. Keskity, älä kiirehdi.

<<<<<<<<     >>>>>>>>

Lue lisää naiseuden eri vaiheista kirjastani Lumoava nainen – Tunne villi voimasi. Nautinto on yksi teemoista myös uutuuskirjassa Joogaa raskausaikaan – Ihme sisälläsi.

Teksti on osittain lainausta kirjoituksestani ”Omassa voimassa”-kirjaan (Basam Books, 2019)

Valokuva: Petri Leppänen

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image