Nautinto kumpuaa siitä, että tuntee itsensä – Uskalla luottaa omaan intuitioosi

Nautinnon kumppani on rohkeus

Kehollisten kokemusten syventäminen on ollut yksi tärkeimpiä asioita matkallani nauttivaan naiseuteen. Joogapolkuni olen aloittanut perinteisen ja aikalailla patriarkaalisen joogan parissa, mutta irtauduin siitä, kun aloin huomata, mitä kehoni todella haluaa.

Alkusysäys tutkivaan ja sallivaan kehollisuuteen tapahtui, kun usean rankan harjoitusvuoden ja ainaisten migreenien jälkeen tajusin muuttaa harjoitustani ja oikeastaan koko elämänasennetta. Aloin kuuntelemaan vatsani pohjasta – kohdustani – nousevaa ääntä joka aluksi sopersi hiljaisena mutta pian alkoi voimistumaan niin suureksi etten enää voinut laiminlyödä itseäni. Ymmärsin, että lantioni haluaakin keinua, vatsani haluaakin pehmentyä ja hengittää, selkärankani muodostaa spiraalin…

Ja kun sisäinen ohjaukseni vahvistui, huusi se minua tanssimaan ja rikkomaan kaikki opitut muodot. Oman mehukkaan liikkeen muotokielen löytäminen on ollut tärkeimpiä suunnanmuutoksia matkalla omaan nautintoon. Nautinnosta saan voimaa arkeen, uskallusta toteuttaa itseäni ja siten pysyn yhteydessä oman tahtotilani kanssa.

Kun tunnet itsesi, tunnet nautintosi

Oma voima on myös sitä, että kyseenalaistaa totutut toimintatavat. Meidän ei tarvitse seurata jotain tiettyä traditiota – oli se sitten uskonto, veriheimon käytänteet tai seksuaalisuuden ilmenemismuoto – vain sen takia, että muut kokevat sen sopivaksi.

Nautinnon löytäminen on autenttisempaa kun nainen on sisäisesti motivoitunut eikä ulkoa päin ohjattu. Tätä varten on tietenkin rohkeasti uskallettava luottaa omaan sisäiseen intuitiiviseen ääneensä (joka ei ole itsestäänselvyys). Sekä pysyä myötätuntoisena ympäristöämme ja muita, jopa toisin ajattelevia kohtaan.

Oma voima asuu kaikissa ihmisyyden kerroksissa. Kehollisuus on niistä yksi tuntuvimmista ja turvallisesti itsekseen tutustuttavissa. Omassa voimassa eläminen edellyttää omien terveiden halujen tunnistamista. Kun tulemme ystäviksi kehotemppelimme kanssa, aistimme avautuvat ja herkistymme kokemaan kaikki elämän maut, sävyt ja värit, pysymme omassa voimassamme myös arjen keskellä, eikä meidän tarvitse lähteä erityisesti etsimään nautintoa tai pakenemaan omaa arkeamme.

Seitsemän tapaa nousta Omaan voimaan:

  1. Rakasta itseäsi kuten toivot sinua rakastettavan.
  2. Selvitä millaisesta kosketuksesta pidät.
  3. Puhu kehostasi kauniisti.
  4. Sukella suin päin omaan nautintoosi, ja nauti mehukkuudestasi. (Vaikka se aluksi tuntuisikin oudolta ja jännittävältä).
  5. Anna itsesi kokeilla jotain aivan uutta, saatat yllättyä!
  6. Ole itseäsi kohtaan armollinen. Siten voit olla myötätuntoisempi myös muita kohtaan.
  7. Keskity, älä kiirehdi.

<<<<<<<<     >>>>>>>>

Lue lisää naiseuden eri vaiheista kirjastani Lumoava nainen – Tunne villi voimasi. Nautinto on yksi teemoista myös uutuuskirjassa Joogaa raskausaikaan – Ihme sisälläsi.

Teksti on osittain lainausta kirjoituksestani “Omassa voimassa”-kirjaan (Basam Books, 2019)

Valokuva: Petri Leppänen

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image