Nainen, tiedätkö mitkä asiat kiihdyttävät tai jarruttavat seksihalujasi?

Mieheni katsoo minua sillä silmällä. Hän haluaa seksiä. Käännän nopeasti katseeni pois. Alan puhua kiivaasti tekemättömistä asioista tai lasten tarpeista. Olisihan se teoriassa ihan kivaa ja tekisi hyvää parisuhteelle mutta juuri nyt minulla ei todellakaan ole halua ja aikaa.

Jokaisen naisen seksuaalisuus ja halu on erilaista. Ei ole menestysreseptiä joka sopisi kaikille. Lääkeyhtiöt ovat vuosia yrittäneet kehittää ”pinkkiä viagraa” koska se olisi valtava rahasampo, mutta lääkettä ei ole löydetty. Lääkkeet eivät toimi naisilla. Tiede ei ole pystynyt ratkaisemaan naisen halun mysteeriä.

Yksi mielenkiintoinen näkökulma tähän aiheeseen on se että meillä kaikilla on sisäänrakennettuna sekä kaasupoljin että jarrut jotka säätelevät seksuaalista halukkuuttamme. Nämä ovat kaksi toisistaan riippumatonta systeemiä. Lisäksi meillä jokaisella on niissä erilainen herkkyysaste.

Kaasu

Kaasupoljin eli ”seksuaalinen kiihotussysteemi” kerää koko ajan tietoa ympäristöstä aistiesi kautta, näkyykö tai kuuluuko jotain kiihottavaa. Tunnetko tunteita jotka kiihottavat sinua? Kiihotutko siitä mille kohtaamasi ihminen tai partnerisi tuoksuu? Tai siitä kun näet hänen tekevän jotain missä hän on taitava ja suvereeni? Kiihotutko uusista tilanteista tai fantasioista?

Halun voimistumiseen voi vaikuttaa myös kuukautiskierron vaiheet tai se että näet jonkun selvästi haluavan sinua, olet halun kohde.

Jarrut

Samaan aikaan jarrut tutkivat samaa ympäristöä, onko siellä jotain vaarallista tai hämmentävää. Onko tämä turvallinen paikka tai voiko joku tulla yhtäkkiä yllättämään, astua huoneeseen juuri kun olen harrastamassa seksiä? Luotanko tarpeeksi kumppaniini?

Jarrut voivat tulla päälle myös sisäisistä ajatuksista ja suorituspaineista: ”olen liian lihava, rintani roikkuvat, hävettää” tai ”pystynkö saamaan orgasmin.”

Lisää halua

Kiihottuminen ja halukkuus on kaksisuuntainen prosessi jossa haluamme aktivoida kaasua ja vähentää jarrutusta. Kun ymmärrät miten nämä mekanismit toimivat itsessäsi voit alkaa luomaan olosuhteita jotka sopivat sinulle. Voit tuoda intiimiin hetkeen enemmän turvaa tai lisätä sinua kiihottavia elementtejä. Sytyttääkö sinut kiihkeä kohtaaminen yökerhon vessassa, kynttilöiden valossa väreilevässä makuuhuoneessa vai harjateltassa vuorenrinteellä?

Kun olemme haluttomia usein ajattelemme että emme saa tarpeeksi oikeanalaista kiihotusta  kun haaste voikin olla siinä että jarruja on likaa: kiire, stressi ja tekemättömät työt painavat mieltä, lapset häiritsevät, en luota partneriini.

Vähennä stressiä, ole hellä kehollesi, päästä irti ideoista minkälaista seksin pitäisi olla, luo tilaa sille minkä tiedät toimivan hyvin seksielämässäsi.

Seksi on numero yksi

Useimmiten se tarkoittaa että todella otamme aikaa seksille. Entäpä jos se olisi prioriteetti listallamme ykkösenä? Ja miksi sen pitäisi olla? Koska se on elinvoimamme ydin, se saa meidät kukoistamaan, se tuo luottamusta elämään, onnellisuutta intiimeihin suhteisiin ja parisuhteisiin. ”Ain laulain työtäs tee” – saa myös ihan uuden ulottuvuuden kun kehräät tyytyväisyydestä.

Kaikki edellä mainitut asiat pätevät myös sooloseksiin ja halukkuuteesi harrastaa sitä.

Alun perin sana halu (de sidere, desire) tarkoittaa ”tulla tähdistä”. Silloin kun haluat, seuraat tähteäsi, joka näyttää sinulle maailman täynnä mahdollisuuksia, nautintoa ja rakkautta.

Photo: Pixabay/ Mskathrynne

Kurkkaa Kirstin kirja:

 


Lämpimästi tervetuloa nautinnollisille ja voimauttaville kursseilleni sekä valmennukseen. Lisätiedot löydät nettisivuiltani täältä

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image