Aikuisuus ei olekaan sitä, että olen valmis – 6 tapaa, jotka tukevat jatkuvaa kasvua

Nuorena lohduttauduin vaikeuksieni keskellä sillä, että aikuisuus kyllä toisi mukanaan rauhaa. Tietäisin, kuka olen ja osaisin kunnioittaa sitä joka hetkessä. Aikuisuus olisi varmuutta, vapautta ja rohkeutta. Ja niinhän se tietysti osittain onkin. Mutta se, mitä en tiennyt, oli se että aikuisuus ei ole mikään tila, johon hyppäämme, ja jossa ongelmamme sulavat pois.

Aikuisuus – kyky hyväksyä?

Epävarmuus, persoonallisuuden haastavat piirteet, tunnepuolen säröt eivät katoa mihinkään vain siksi, että ihminen on aikuinen. Ne tulevat paketin mukana, jos emme työstä niitä. Ja se on kovaa työtä, jossa onnistumisia tulee toki paljon, mutta epäonnistumisia edelleen rasittavan paljon.

Aikuisuus onkin ehkäpä alati lisääntyvää kykyä hyväksyä elämän ja itsemme epätäydellisyys. Kuinka jalon kuuloista – ja kuinka ihmeellisen hankalaa!

Vaikka eikö itsen ja maailman hyväksyminen ole oikeastaan loogiselta kannalta ainoa ratkaisu? Muutoksia voi toki aina toivoa ja masinoida, mutta se on toinen tarina, josta voit lukea tästä.

Olisi helpompaa hyväksyä asiat ja itse sitten, kun ne ovat salonkikelpoisempia. Mutta vaikeiden asioiden hyväksyminen nostaa meissä esiin rakkautta, lempeyttä ja myötätuntoa. Luottamusta tulevaan ja kykyä rauhoittua tähän hetkeen. Nämä ovat ihmisyyden, ja ehkäpä myös aikuisuuden, tärkeimpiä piirteitä.

6 tapaa tukea kasvua – jatkuvasti ja joka päivä

1. Tiedosta

Tiedosta, mitä sinussa ja ympärilläsi tapahtuu. Silloin et ajaudu ajatusten ja tunteiden mukana. Vastaan tulee toisinaan hetkiä, joissa tämä ei onnistu. Koeta päästä niistä yli mahdollisimman lempeästi. Mokasit, mutta se ei tarkoita sitä, että olisit surkea. Se tarkoittaa, että epäonnistuit yhtenä hetkenä. Meditaatio on yksi hyvä työkalu tiedostamisen lisäämiseen. Mikä auttaa sinua tiedostamaan?

2. Hae tukea

Meditaatio auttaa ottamaan etäisyyttä ajatuksiin, hyvä ruokavalio taas jaksamaan paremmin. Mitä työkaluja tarvitset tueksesi?

3. Ota vastuu

Tämä neuvo on toisinaan tympeää nieltävää. Vaikka toiset tekivätkin jotain tylsää, on minulla silti vastuu omista reaktioistani. Kukaan ei osaa toimia aina täydellisesti, mutta pääset pitkälle, kun pyrit muuttamaan omaa reaktiotasi etkä odota, että toinen muuttuu. Mitä sinä voit tehdä, jotta elämäsi olisi parempi?

4. Suhtaudu maltillisesti

Varo tulkitsemista. Älä toitota, että sinä sanoit näin tai että tuo viesti tarkoittaa taatusti tätä. Älä tulkitse, vaan kysy: Mitä tarkoitit? Mitä tuo tarkoittaa? Mistä lauseista voisit tehdä kysymyksiä?

5. Ota etäisyyttä

Tiedostaminen auttaa sinua tässä. Kuuntele sekä omia että toisten ajatuksia ja tunteita tietoisesti aina, kun mahdollista. Näe toinen ihminen peilaamassa omia kehityskohtiaan ja juhlistamassa omia voittojaan.

6. Avaa sydämesi

Aikuisuus ei ole rooli, jossa esitämme, että meillä on asiat hallussa, vaan sitä että uskallamme avata sydämemme ja kokea maailman ihmeellisyyden. ❤️


Osta Mitran supersuositut kirjat Seksi ja läsnäolo sekä Sisäisen rauhan käsikirja tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image