Allergiaa voi helpottaa myös ilman lääkkeitä – Oletko kokeillut näitä keinoja?

Allergikot huomaavat kevään tulon aivastelusta, silmien kutinasta ja nenän vuotamisesta. Siitepölyallergiakausi alkaa Etelä-Suomessa leutoina talvina jo helmikuussa, kun pähkinäpuun kukinta alkaa. Pähkinäpuuta seuraavat kevään edetessä leppä ja koivu. Kesällä kausi jatkuu heinien ja viimeksi pujon kukinnalla.

Suomalaisista noin 20 prosenttia on siitepölyallergisia. Taipumus siitepölyallergiaan on perinnöllistä. Viime vuosikymmeninä allergiat ovat kuitenkin lisääntyneet kehittyneissä maissa huomattavasti. Siksi ympäristötekijöidenkin arvioidaan liittyvän allergian puhkeamiseen. Niin sanotun hygieniahypoteesin mukaan yleisen hygieniatason paraneminen jopa liialliselle tasolle saa elimistömme herkistymään ulkoisille ärsykkeille ja reagoimaan niitä vastaan liian rajusti.

Miten lievittää allergiaoireita lääkkeettömästi?

Allergian aiheuttajien välttäminen on hyvä keino rajoittaa allergiaoireita, joskaan se ei välttämättä aina ole mahdollista. Eläimille allergiset voivat pitää allergiaoireet kurissa välttämällä oleskelua samoissa tiloissa lemmikkien kanssa. Siitepölyallergisten lienee mahdotonta täysin välttää kontaktia allergeeneihin, mutta aina voi yrittää pitää kodin sisäilma niin puhtaana siitepölystä kuin mahdollista.

Tässä muutamia vinkkejä, joita kannattaa kokeilla oman olon parantamiseksi:

  • Asentamalla tuuletusikkunoihin ja tuloilmakanaviin rautakaupoista saatavat suodatinkankaat.
  • Kuivattamalla pyykki sisätiloissa. Näin vähennät ulkoilmassa olevien siitepölyhiukkasten tarttumista vaatteisiin.
  • Käymällä suihkussa ja pesemällä hiukset ennen nukkumaanmenoa. Näin saat huuhdeltua pois päivän aikana hiuksiin ja iholle jääneet siitepölyhiukkaset.
  • Hyvällä silmähygienialla ja säännöllisillä nenän suolavesihuuhteluilla (käyttämällä nenäkannua).
  • Myös suoliston kunto vaikuttaa siihen, kuinka kohtaamme ulkomaailmaa. Mitä paremmassa kunnossa ykköspuolustusjärjestelmämme suolisto on, sitä paremmin pystymme kohtaamaan ulkoisia haasteita. Yleisimpiä allergisoivia ruokia ovat hiiva, soija, gluteeni, maitotuotteet ja kananmunat. Voit kokeilla millainen vaikutus näiden välttämisellä on oireisiisi.
  • Lääkkeiden oheen on olemassa ravintolisiä, jotka sisältävät histamiinin eritystä vähentäviä ainesosia. Näitä ainesosia ovat ainakin perilla ja kversetiini. Ravintolisä kannattaa aloittaa ennen allergia-aikaa edistämään immuunijärjestelmän toimintaa. Ravintolisää voi käyttää myös antihistamiinikuurin yhteydessä ja sen jälkeen. AllerVEX-tabletti on hyvä vaihtoehto kun haluat tukea elimistön luonnollista puolustuskykyä.
  • Jos silmät vuotavat ja niitä kirveltää, kannattaa kokeilla lääkkeetöntä AllerVEX-silmäsuihketta. Nopeasti vaikuttava silmäsuihke on helpoin tapa hoitaa siite- ja eläinpölystä johtuvaa silmien ärsytystä ja punoitusta, sillä silmäsuihke voidaan annostella suljetulle silmäluomelle. Silmäsuihkeen sisältämissä PER-LIP® liposomimikrokapseleissa on histamiinin eritystä vähentävää perillaa. Lisäksi liposomit ja natriumhyaluronaatti kosteuttavat ja voitelevat silmiä.

Milloin lääkäriin?

  • Jos oireet pahenevat tai jatkuvat itsehoidosta huolimatta.
  • Jos hengitystieoireita tai astmatyyppistä oireita ilmaantuu.
  • Jos silmissä on kipua tai runsasta rähmimistä tai jos näkö heikkenee.

Yleensä allergisia oireita suositellaan hoitamaan paikallisesti ja tarvittaessa ottamaan rinnalle suun kautta otettavat antihistamiinitabletit. Oireiden vaikeudesta riippuen voidaan tarvita myös lääkärin apua esimerkiksi siedätyshoitoa harkittaessa tai jos tarvitaan esimerkiksi kortisonivalmisteita rauhoittamaan oireita.

Artikkeli on toteutettu mainosyhteistyönä Sabora Pharman kanssa. Tutustu AllexVEX tuotteisiin täällä.

Lähteet:

Hyvävointi.fi
Allergiat ja niiden luonnollinen hoito

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image