9 syytä hakea hyvää oloa ja energiaa kiinalaisesta voimistelusta – Nollaa työpäivän rasitukset ja herkistä intuitiotasi

Chi kungia (qigong) voi kutsua kiinalaiseksi voimisteluksi. Termin tarkka käännös tarkoittaa hengitysharjoitusta tai elämänenergian harjoitusta. Tuhansia vuosia vanhasta menetelmästä on lukemattomia tyylejä ja tekniikoita.

Useimmille chi kung on ennen kaikkea tärkeä hyvinvoinnin menetelmä. Se on hyvä menetelmä rentouteen, stressinhallintaan ja terveyteen. Taistelukyvykkyys ja sisäinen voima ovat monien kung fu- ja tai chi-harjoittajien päämäärinä, kun he tekevät erityisiä chi kung-tekniikoitaan. Taolaisten ja buddhalaisten chi kung-harjoitusten tarkoituksena on taas tukea istumameditaatiota sekä edistää sisäistä kultivaatiota että luoda maaperää valaistumiselle.

1. Saat rentoutta, energiaa ja sisäistä selkeyttä

Chi kung harjoituksen jälkeen koet yleensä koko kehosi ja olemuksesi rennoksi. Sisäinen hiljaisuus ja tyyneys valitsevat. Ajatukset vierailevat harvemmin. Olet vahvemmin läsnä. Samalla myös energiatasosi nousee. Koet vitaalisuutta ja olet valmiimpi kaikkeen.

2. Yhdistät liikkeen ja meditaation

Liike ja oleminen yhdistyvät kauniisti chi kungin virtaavissa tekniikoissa. Tällöin voit kutsua chi kungia liikemeditaatioksi. Liikemeditaatio on mitä parhain askel istumameditaation ja arjen läsnäolon välillä. Potentiaalisesti koko elämäsi voi olla rentoa liikemeditaatiota. Chi kung on hyvä apu tähän oivallukseen ja taitoon.

3. Seisomameditaatiossa löydät uusia olemisen sävyjä

Ehkä olet tehnyt meditaatiota istuen meditaatiotyynyllä tai tuolissa. Chi kungissa on rikas seisomameditaatioiden traditio. Voit löytää meditaatioosi uusia sävyjä, kun seisot ja koet kiinalaisille tärkeät taivaan ja maan uudella tavalla. Tunne taivaan hienovaraisuus ja keveys ylläsi ja maan kiinteys ja pysyvyys jalkojesi alla. Anna käsiesi levätä erilaisissa asennoissa – kokeile vaikka puun halaamista tai taivaan kannattelua!

4. Kehotietoisuutesi ja havainnointikykysi lisääntyy

Pysähtymällä yksittäisten chi kung -liikkeiden välissä voit huomata selkeitä muutoksia kehollisessa ja sisäisessä tilassa. Muutokset vaihtelevat tekemistäsi tekniikoista riippuen. Harjoitellessasi erottelukykysi lisääntyy ja erotat yhä hienovaraisempia vivahteita.

5. Sisäinen kompassisi tuntuu selkeämmin

“Gut feeling” käy ilmeisemmäksi lisääntyneen kehotietoisuuden seurauksena. Voit käyttää herkistynyttä kehotietoisuuttasi yhtenä uutena informaation lähteenä, kun teet isoja tai pieniä valintoja elämässäsi. Miltä tämä ratkaisu tuntuu vatsan ja rinnan alueella tai koko kehossa? Saatko uusia näkökulmia?

6. Johtamistaitosi kehittyvät ja esiintyminen käy sinulle mukavammaksi

Esimiesasemassa ollut pariskunta koki chi kung -harjoitusten lisänneen heidän itsetuntemusta, avoimuutta ja sosiaalisuutta. Samoin he kokivat harjoitusten lisänneen heidän rohkeutta ja johtajuutta. Eräälle muusikolle taas chi kung oli voimallinen keino vapautua esiintymisjännityksestä.

7. Lisäät hyvän chi:n latausta

Chi tarkoittaa elämänenergiaa. Joogit puhuvat pranasta. Pidempään harjoittaneet ovat usein kokeneet voimallisia aistimuksia käsissä ja muualla kehossaan. Chi kungia voi kutsua myös energiakultivaatioksi. Tekemällä chi kungia lisäät elämänenergian latausta, joka tuntuu myös vahvempana hereillä olemisen tilana. Aivan kuin kytkisit lampusi 220v sijaan 300v tai 600v virtalähteeseen. Mutta älä usko muiden kokemuksiin, vaan harjoittele itse, koe itse ja anna lamppusi palaa kirkkaasti!

8. Edistät henkistä heräämistäsi

Uusi Maa kirjassaan oivaltanut opettaja Eckhart Tolle sanoo, että henkisillä harjoituksilla, joissa on kehollinen ulottuvuus mukana, on tärkeä rooli globaalissa heräämisessä. Hän mainitsee yhtenä tällaisena menetelmänä chi kungin.

9 Pyyhit menneet tapahtumat ja kokemukset pois

Kun teet hyvä chi kung -harjoituksen työpäiväsi jälkeen, nollaat kaiken ja päiväsi tuntuu alkavan uudestaan. Oikein hyvän, erityisesti luonnossa tehdyn, harjoituksen jälkeen läsnäolosi ja elävyyden kokemus voi vahvistua niin paljon, että tuntuu kuin koko elämä alkaisi uudestaan. Näin se on aina – nyt on elämäsi ainoa hetki! Menneisyys on vain tässä hetkessä luotu kuvitelma mielessäsi. Hyvä chi kung -harjoitus vain tekee tämän hyvin ilmeiseksi.

*tämä teksti on aikaisemmin julkaistu Oivallusten blogissa.

 

Jos haluat heti kokeilla chi kungia, niin ohjeen pieneen chi kungin liikemeditaatioon löydät täältä aikaisemmasta tekstistä.

Chi kungia on hyvä tehdä luonnossa. Chi kungin seisomameditaatioharjoituksia löytyy myös Metsässä – uppoudu metsään, itseesi ja elämään -kirjasta.


 

 

Unsplash kuvat: Mohamed Nohassi / John Towner


Katso täältä seuraavat metsäkoulutukseni – lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image