Luulitko, että herkullinen leivos tarvitsee jauhoja? – Nämä täyteläiset browniet sopivat myös viljattomaan ruokavalioon!

Tykkään leipoa leipomuksia, joiden valmistamiseen ei kulu runsaasti aikaa. Usein saan leivonta inspiraation yhtäkkisesti ja silloin haluan päästä nauttimaan herkkutuotoksista mahdollisimman pian.

Inspiraation vallatessa hyödynnän leivonnassa kaapissa jo valmiina olevia raaka-aineita. Nämä browniet syntyivät juuri sellaisella hetkellä.

Bataatti, taatelit ja banaani tuovat herkkuun luontaista makeutta sekä ihanasti purutuntumaa. Lopputulos on uskomattoman täyteläinen, ilman jauhon ripaustakaan. Herkku soveltuu sisältönsä ansiosta hyvin myös vaikkapa välipalaksi.

Koristele browniet haluamallasi tavalla. Itse vaahdotin niiden pintaan vaniljalla maustettua kookoskermaa.

Nämä maukkaat browniet sopivat loistavasti myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville sekä perheen ihan pienimmillekin herkkusuille.

BROWNIE-OHJE

1 dl bataattisosetta

15 kpl pehmeitä kivettömiä taateleita

1 dl raakakaakaojauhetta

1 banaani

4 kananmunaa

1 tl Vanilla bean pastea (eli vaniljatahnaa) 

(voit korvata vaniljatahnan myös vanilja-aromilla)

1 tl ceylon kanelia

1 tl leivinjauhetta

VAIHE 1Kuori sekä pilko bataatit ja keitä ne pehmeiksi. Soseuta kypsät bataattilohkot, banaani sekä pehmeät taatelit esimerkiksi sauvasekoittimella. (Taateleita voi tarvittaessa pehmittää liottamalla niitä hetken aikaa lämpimässä vedessä).

VAIHE 2) Vaahdota kananmunat ja yhdistä ne kaikkein muiden aineiden kanssa. Sekoita hyvin.

VAIHE 3) Lusikoi valmista taikinaa muffinivuokiin ja paista uunin keskiosassa, 180 asteessa noin 15 minuuttia.

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image