Tässä on banaanikakku, joka suorastaan hemmottelee makunystyröitäsi. Paitsi, että kakku on superherkullinen, hellii se kehoa ja se on helppo valmistaa. Kakun koostumus on mehevän kostea ja sen pehmeän vaniljainen maku saa havittelemaan uutta palaa.
Kuten mainitsin, ohje on helppo. Sinun ei tarvitse kokea olevasi jauhopeukalo onnistuaksesi tässä leivontatuokiossa. Ainekset vain yhdistetään, sekoitetaan ja paistetaan. Banaanikakun toinen viehätys on siinä, että sitä voi nauttia hyvillä mielin koko perhe, vauvasta vaari-ikäisiin. Nimittäin ravinnerikkaista ainesosista valmistettu kakku sopii hyvin myös jo jopa sormiruokailuiässä oleville vauvoille.
Banaanikakku on gluteeniton, maidoton ja se on valmistettu ilman sokeria.
PEHMEÄ BANAANIKAKKU
3 kananmunaa
3 kypsää banaania
2 dl mantelijauhoja
1 dl mantelirouhetta
1 dl sulatettua kookosöljyä
1,5 tl ruokasoodaa
1 vaniljatanko
1 tl kardemummaa
pieni ripaus suolaa
VANILJA-KOOKOSKERMA
200 g kovaa kookoskermaa
1 vaniljatanko
VAIHE 1) Tee vaniljatankoon viilto pituussuunnasta ja rapsuta sisältä vaniljan siemenet esimerkiksi veitsen kärkeä apuna käyttäen.
Yhdistä kakkupohjan kaikki ainekset ja pyöräytä ne sekaisin tehosekoittimessa.
VAIHE 2) Voitele irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan.
Paista uunin keskiosassa 180 asteessa, noin 30 minuuttia, kunnes pinta on paahtunut kauniisti.
VAIHE 3) Anna kakun jäähtyä. Vatkaa jääkaappikylmä kookoskerma kovaksi vaahdoksi. Mausta valmis vaahto vaniljatangon siemenillä. Halutessasi kookoskermaan lisää makeutta lisää joukkoon esimerkiksi loraus hunajaa.