Vastoinkäymisestä saattaa syntyä hyvää – jopa ratkaisu vaikeaan tilanteeseen

Kuinka monta kertaa olenkaan elämässäni vastustanut sitä, mitä elämässäni on tapahtunut – on sitten ollut kyseessä sairastuminen, ihmissuhdekonfliktit tai ihan arkiset asiat, kuten jonkin kodinkoneen rikkoutuminen. Kaikissa edellä mainituissa kyse on isommasta tai pienemmästä kriisistä, jonka vaiheisiin vastustus yhtenä osana kuuluu.

Sen vuoksi vastustamisen – tai jopa kieltämisen– vaihe kuuluu asiaan. Se muodostuu ongelmaksi vasta silloin, jos emme pääse hyväksymättömyyden tilasta eteenpäin. Tällöin jäämme elämään vahvojen, kärsimystä aiheuttavien ajatustemme kanssa, ja tämä taas aiheuttaa kehomielellemme valtavasti kuormitusta ja stressiä.

”Joskus ikävät asiat ovat lopulta siunaus elämässä. Kun otat vastaan elämäsi sellaisenaan ja antaudut tunteillesi ja kehollisille kokemuksillesi, antaudut elämän virtaan, joka puhtaimmillaan on pelkkää elämänenergiaa. Elämä alkaa sykkiä sinussa, etkä enää katso sitä arvostelevin silmin kiroten sitä, mitä sinulla on. Elämä kun on sitä mitä se on.” Ote kirjasta Elämää voi aina parantaa

Vastustaminen pysäyttää elämän virtaa, hyväksyminen ja muutoksen salliminen taas mahdollistavat elämän virtaavuuden. Tämä elämän virtaavuus on vahvasti myös tunnetason ja kehollinen kokemus. Itse asiassa elämän virta on ihmettä meissä kaikissa, ja siihen huomion suuntaaminen auttaa meitä sallimaan sen, mitä tapahtuu juuri nyt.

Olen elossa kaikkine tunteineni, vaikka ikäviä asioita sattuu. Voin sallia tunteeni virtaavan kehossani hetkestä toiseen, ja olen silti täysin turvassa kehossani, itsenäni, pienenä ihmeenä suuressa maailmankaikkeudessa.

Kun antautuu tähän tilaan, ei mene kauaa, kun huomaa tilanteessa piilevän viisauden, johdatuksen. Ikävä asia toi mukanaan hyvääkin, usein jopa uuden vastauksen tai ratkaisun juuri siihen elämäntilanteeseen, jota elää läpi.

Kehon viestejä kuuntelemalla saamme vastauksia, mutta myös elämä itsessään tuo niitä meidän eteemme, kun vain haluamme ne nähdä. Elämähän ei halua meille mitään pahaa. Elämä on vain elämää, kaikkine puolineen. Elämän virtaan ja elämän ihmettelyyn suuntautumalla näemme, koemme ja ymmärrämme enemmän.


Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image