Vastoinkäymisestä saattaa syntyä hyvää – jopa ratkaisu vaikeaan tilanteeseen

Kuinka monta kertaa olenkaan elämässäni vastustanut sitä, mitä elämässäni on tapahtunut – on sitten ollut kyseessä sairastuminen, ihmissuhdekonfliktit tai ihan arkiset asiat, kuten jonkin kodinkoneen rikkoutuminen. Kaikissa edellä mainituissa kyse on isommasta tai pienemmästä kriisistä, jonka vaiheisiin vastustus yhtenä osana kuuluu.

Sen vuoksi vastustamisen – tai jopa kieltämisen– vaihe kuuluu asiaan. Se muodostuu ongelmaksi vasta silloin, jos emme pääse hyväksymättömyyden tilasta eteenpäin. Tällöin jäämme elämään vahvojen, kärsimystä aiheuttavien ajatustemme kanssa, ja tämä taas aiheuttaa kehomielellemme valtavasti kuormitusta ja stressiä.

”Joskus ikävät asiat ovat lopulta siunaus elämässä. Kun otat vastaan elämäsi sellaisenaan ja antaudut tunteillesi ja kehollisille kokemuksillesi, antaudut elämän virtaan, joka puhtaimmillaan on pelkkää elämänenergiaa. Elämä alkaa sykkiä sinussa, etkä enää katso sitä arvostelevin silmin kiroten sitä, mitä sinulla on. Elämä kun on sitä mitä se on.” Ote kirjasta Elämää voi aina parantaa

Vastustaminen pysäyttää elämän virtaa, hyväksyminen ja muutoksen salliminen taas mahdollistavat elämän virtaavuuden. Tämä elämän virtaavuus on vahvasti myös tunnetason ja kehollinen kokemus. Itse asiassa elämän virta on ihmettä meissä kaikissa, ja siihen huomion suuntaaminen auttaa meitä sallimaan sen, mitä tapahtuu juuri nyt.

Olen elossa kaikkine tunteineni, vaikka ikäviä asioita sattuu. Voin sallia tunteeni virtaavan kehossani hetkestä toiseen, ja olen silti täysin turvassa kehossani, itsenäni, pienenä ihmeenä suuressa maailmankaikkeudessa.

Kun antautuu tähän tilaan, ei mene kauaa, kun huomaa tilanteessa piilevän viisauden, johdatuksen. Ikävä asia toi mukanaan hyvääkin, usein jopa uuden vastauksen tai ratkaisun juuri siihen elämäntilanteeseen, jota elää läpi.

Kehon viestejä kuuntelemalla saamme vastauksia, mutta myös elämä itsessään tuo niitä meidän eteemme, kun vain haluamme ne nähdä. Elämähän ei halua meille mitään pahaa. Elämä on vain elämää, kaikkine puolineen. Elämän virtaan ja elämän ihmettelyyn suuntautumalla näemme, koemme ja ymmärrämme enemmän.


Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image