3 asiaa, joita mies kaipaa rakastelulta

Mitra Vasara kirjoitti artikkelin “Mies – 3 asiaa, joita nainen kaipaa rakastelulta”. Tähän pyydettiin minulta miesnäkökulmaa, joten ajattelin tarttua haasteeseen. En lukenut Mitran tekstiä ennen kirjoitusta, jotta saisin enemmän omaa näkökulmaani tuotua tähän.

Tässä tulee, oletko valmis? Puhun miehestä ja naisesta, mutta nämä teemat voitaisiin pukea myös maskuliini/feminiini -teemoihin, jolloin ei ole niin suoria viittauksia sukupuoleen. Mutta ymmärrettävyyden takia, puhun miehestä ja naisesta tehden välillä yksinkertaisuuksia monimutkaisista teemoista.

1. Ymmärrä, että miehen seksuaalisuus on huomattavasti laajempi, kuin annetaan ymmärtää

Miestä ja miehen piirteitä usein kuvataan yksipuolisesti, jopa väheksyvästi. Sama koskee myös seksuaalisuutta, se nähdään kapeasti kulmasta. Stereotypia menee jokseenkin näin:

 

Mies haluaa ainoastaan panna.

Mies haluaa ainoastaan seksiä.

Mies on aina innoissaan seksistä.

Mies on vähemmän romanttinen ja ajattelee vain alapäällään.

 

Vaikka nämä on kärjistettyjä esimerkkejä, alitajuntaisesti monet näistä elävät edelleen vahvana.

Me elämme erikoista aikaa, ja miesten avautuminen on vahvasti myös käynnissä. Vedän itse nykyään miehille suunnattuja viikonloppuja ja näissä käytyjen keskustelujen anti on korvaamatonta. Miehet uskaltavat puhua entistä enemmän omasta itsestään, myös seksuaalisessa mielessä. Tässä muutamia esimerkkejä mitä mies kaipaa.

1. Mies kaipaa rakastelussa hyväksyntää. Hän kaipaa lämpöä, toisen ihmisen läheisyyttä. Hän toivoo vahvasti, että hänen rakkauden kielensä tulisi nähdyksi, ymmärretyksi ja arvostetuksi. Mies kaipaa pysähtymistä arjen keskellä, paikkaa, jonne mennä rakkaan ihmisen kanssa.

Usein hän myös haluaisi ottaa kumppaninsa, mutta pelkää tai ei tiedä, kuinka se tehdään. Toki on miehiä, jotka kaipaavat enemmän seksiä, kuin rakastelua, mutta toivovat silti, että tämä tarve tulisi ymmärretyksi. Nykyisin se tarve tulee usein väheksytyksi, aivan kuin jokin toinen tapa olisi enemmän hyväksytty. Usein ihminen, joka kaipaa rakastelua, ei välttämättä pysty hyväksymään toisen tarvetta harrastaa seksiä. Ilman hyväksyntää on vaikea löytää yhteistä.

Tässä vasta pintaraapaisu, mutta hyvä olisi ymmärtää, että miehen seksuaalisuus on usein paljon laajempi kuin sterotyyppinen ajattelu. Mitä se kunkin miehen kohdalla on, on mahdotonta määrittää. Sen takia suosittelen kommunikaatiota, laajempaa hyväksyntää ja rohkaisua myös erilaisten tarpeiden näkemiseen. Mikäli itse tykkäämme punaisesta (rakastelu) ja toinen tykkää sinisestä (seksi), niin saatamme väheksyä toisen värivalintaa. Väheksyntä ei juuri paranna ihmisten välistä yhteyttä.

Kysymys kuuluu: Hyväksytkö toisen ihmisen seksuaalisuuden, jos se eroaa omastasi?
Harjoitus: Ymmärrä, että on olemassa useita erilaisia tapoja nähdä ja kokea omaa seksuaalisuuttaan. Kokeile laajentaa hyväksyntääsi myös toisten ihmisten tapoihin.

2. Mies haluaa palvella.

Mies (tässä yhteydessä tarkemmin sanottuna maskuliininen henkilö. Voi olla joko mies tai nainen) haluaa palvella. Hän saa suurimman nautinnonsa, kun hän pääsee antamaan suurimman lahjansa, rakkautensa jollekin toiselle. Tämä ilmenee miehellä (tai pojalla – lue lisää) epäkypsästi haluna miellyttää. Koska taustalla on usein halu palvella, mutta oman itsensä arvo voi olla vielä hakusessa, niin palvelu tulee enemmän miellyttämisenä, kuin todellisena haluna palvella.

Miellyttämisen takana on pieni poika, joka yrittää miellyttää kumppaniaan myös seksuaalisessa mielessä. Sängyssä tämä ilmenee epävarmuutena ja jatkuvana varmisteluna. Mikäli poika on kypsä, eli mies, hän silti palvelee, mutta ei ainoastaan miellyttäen vaan toista. Hän saa palvelemisesta suurimman nautinnonsa.

Voit miettiä kohtaamisia miesten kanssa. Kuinka usein mies on ollut valmis tekemään nautintosi eteen töitä? Toki on olemassa myös emotionaalisesti jumissa olevia miehiä, jotka eivät mieti kuin omaa itseään. Tämäkin tila on mielestäni muuttuva, kun miehen jumi lähtee aukeamaan. Aukinainen mies on hereillä myös emotionaalisesti. Mutta mikäli hän on oppinut kasvatuksessa ainoastaan kiinniolemisen, ei hän pysty myöskään rakastelussa olemaan auki. Näitä miehiä pitäisi kannustaa hyväksyvästi harjoittelemaan aukinaista tilaa, ei mollata tai väheksyä heidän oppimatonta taitoaan. Se (hyväksyntä) on monille vaikeaa ja näin ollen kierre on valmis. Hyväksymättömyys ei lisää halukkuutta opetella taitoa, joka muutenkin on vaikeaa.

Kun mies on auki, hän haluaa palvella, hän haluaa rakastaa ja rakastella kumppaniaan, jotta hän täyttyisi rakkaudesta. Tämä ei ole mitään mystiikkaa, vaan yksinkertaisesti sitä miten meidät on ”rakennettu”, palvelemaan ja suojelamaan ”heimoamme” (kylää, yhteisöä ja rakkaitamme).

Sen sijaan että miettisit itse jatkuvasti, että kuinka voit miellyttää miestäsi, niin kokeile mitä tapahtuu, kun alat keskittyä omaan nautintoosi, vastaanottamaan miehen luontaista halua palvella. Sinun nautintosi on (kypsän) miehen suurin nautinto.

Kysymys: Oletko antanut koskaan miehen palvella sinua, toisin sanoen oletko koskaan kyennyt vastaanottamaan miehen antamaa rakkautta täysin siemauksin?

Harjoitus: Kerro mitä kaipaat ja miten haluat sitä vastaanottaa. Mikäli oletat, että miehesi tietää, mitä oletat, todennäköisesti miehellä ei ole siitä hajuakaan. Kommunikoida voi monella tapaa. Keskustelut eivät välttämättä sovi tietenkään spontaaniin yhteiseen ”leikkihetkeen”, mutta sanallistaminen voi olla tärkeää miehelle, jotta hän saa oletuksista jotain konkreettista. Keholla voi taas kommunikoida rakastelussa hyvinkin ilman sanoja.
Kokeile maksimoida oma nautintosi (joka ei tarkoita pelkästään seksuaalista nautintoa, vaan myös emotinaalista täyttymystä). Muista, että lahjan vastaanottaessa, mahdollistat lahjan antamisen toiselle.

3. Ymmärrä, että miehilläkin on paljon haavoja omassa seksuaalisuudessaan.

Miesten suurimpia haasteita seksissä on suorittaminen. Myös vallalla oleva kulttuuri mielestäni pitää tätä yllä. ”kuinka annat orgasmin” ”7 askelta räjähtävään nautintoon” otsikot antavat ymmärtää, että päätepiste on tavoite. Kuinka päästä a) sänkyyn b) orgasmiin c) seuraavaan kumppaniin – on hyvin kapea katsaus koko seksuaalisuuteen.

Mutta silti monet meistä miehistä ovat omaksuneet suorittamisen, joka sekoittuu vielä tähän palveluaspektiin. Olen palvelemassa – kuinka annan kokemuksen a:sta b:hen. Mikäli pystyt omalla esimerkilläsi antamaan kokemuksen siitä, että ei ole kiire mihinkään, hereillä oleva mies voi saada ensimmäistä kertaa kokemuksen siitä, että ei tarvitse suorittaa. <3

Tässä kun on saanut juteltua useiden tuhansien ihmisten kanssa, niin nostaisin nämä haavat miesten seksuaalisuudessa esille:

  • Tarve suorittaa.
  • Pelko siitä, että ei riitä (peniksen koko, rakastelun pituus, naisen anatomian vähäinen tuntemus yms.).
  • Osaamattomuus – Kun oppi on haettu nuorena poikana isän pornoleffoista, niin tulos on myös sen mukainen. Tämä osaamattomuus tulee nopeasti esille tosielämän seksuaalisissa kohtaamisissa.
  • Kyvyttömyys rentoutua – Mies jäykistyy, mies kovettaa, miehet näyttävät lihaksiaan. Tätä opetellaan koko ajan. Sen takia sängyssä mies menee usein automaattisesti tähän tilaan. Kuka opetti relaamaan, hengittämään palleihin ja luottamaan elämään? Ei kukaan, sen takia useat miehet ovat kyvyttömiä relaamaan. Juuri rentouneesta tilasta myös rakastelu olisi toisenlaista. Myös kyvyttömyys puhua haasteista on suuri monella.
  • Häpeää – TOSI TÄRKEÄ teema, joka on alkanut nostamaan päätään on miesten avautumisen jälkeen tuleva oivallus siitä, että mitä he todella haluavat. Seksuaalisessa mielessä nämä ”mitä todella kaipaan” ovat usein yhteiskunnallista ajatusta vastaan. Ne ovat tabuja, niinpä monet pitävät niitä ”väärinä ajatuksina”. Tämä valtava ristiriita: Mitä pitäisi olla – Mitä todella olen, sekoittaa monia. Sen takia omasta seksuaalisuudesta koetaan suurtakin häpeää. Koska näistä ei olla osattu puhua, monet ajattelevat, että nämä häpeän kokemukset ovat ainoastaan naisilla. Ei ole, se on jo selvää, että meillä miehilläkin on paljon häpeää. Ja tässä vasta muutamia esimerkkejä.

No mitä sitten voi tehdä naisena?

Hyväksyntä, ymmärrys, vähättelyn lopettaminen ja läsnäolo ovat ihmeellisiä asioita. Miestä voi tukea myös välillä menemään miesten keskuuteen. Salliminen toimii paremmin kuin pakottaminen. Loistava paikka eheytymiseen on itsessään rakastelu. Tämä on vasta pintaraapaisu, mutta toivottavasti tämä artikkeli nostaa keskustelua parisuhteissa ja myös antaa helpotusta miesten keskuudessa näihin asioihin.

Minä itse olen kokenut jokaisen näistä teemoista omassa seksuaalisuudessani. Minua on auttanut nämä asiat:

  • Toiset miehet, joilla näistä haavoista kertominen on helpottanut suunnattomasti.
  •  Itselle haasteiden myöntäminen – esim. libidon puuttuminen.
  • Syvähengityksen opettelu – kyky rentoutua.
  • Stressin hallinta – Auttoi liian nopeassa tulemisessa ja muutti seksin paineet iloisiksi asioiksi.
  • Yhteensopiva kumppani, jonka kanssa voi turvallisesti tutkia omaa seksuaalisuuttaan. Kiitos tuoreelle vaimolleni, olet ehettänyt minua suunnattomasti <3

Toivottavasti ymmärrät, että sinussa ei ole mitään vikaa, vaikka sinulla olisi haasteita. Ne ovat vain tiloja opituista asioista. Aina voit opetella uutta ja mennä toiseen suuntaan, mikäli tämänhetkinen tila ei miellytä. Muista, että ihmisarvoasi ei mitata sillä, kuinka taitava olet pedissä. Hyväksy itsesi ja muut hyväksyvät sinut. Voimia veljet ja ymmärrystä naiset <3

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image