Koko muu maailma kaipaa jotain, mitä sinulla olisi antaa – Ole rohkea ja paljasta lahjasi!

Kaipaatko muutosta työelämääsi, oletko kenties jonkin uuden edessä? Mitä ajatuksia käsite unelmatyö herättää? Uskotko, että sellainen on sinullekin? Vai onko se joillekin, ja muut tekevät sitten niitä perushommia, jotka pitää myös tehdä? Minulta kysyttiin juuri podcastissa, no entäs esimerkiksi siivoustyö? Podcastissa keskustelemme tästä, voiko mikä tahansa työ olla unelmatyö.

Kyse ei olekaan työstä, vaan sinusta. Sinulla on selkeä syy, miksi olet täällä.

Sinut on luotu tekemään jotain, sinulle on annettu tietyt kyvyt, lahjat ja motivaatiot, jotta voit toteuttaa itseäsi luonnollisesti ja innostuneesti. Sinussa on niin paljon jotain, mitä muut vain ihailevat. Näen työssäni, miten paljon upeaa potentiaalia jää käyttämättä. Vain siksi, että ihminen ei itse usko itseensä. Ei uskalla olla sellainen, kun oikeasti ja aidosti on. Kenties elämässä on ollut läheisiä ihmisiä, jotka ovat yrittäneet muovata tiettyyn suuntaan.

Koko muu maailma kuitenkin kaipaa jotain, mitä sinulla olisi antaa. Odottavat malttamattomina, milloin Sinä itse uskallat hyödyntää omat lahjasi! Ole rohkea ja pysähdy hetkeksi.

Mikä sinua vetää puoleensa, mutta tukahdutat sitä, koska se on jotain liikaa, liian vähän, jonkun mielestä huono idea tai ei-järkevää? Olisiko aika katsoa peiliin ja kuunnella sitä ääntä, joka sinulle kuiskii?

Sinun unelmatyösi on se, jossa viihdyt, hymyilet, koet olevasi tärkeä, koet antavasi jollekin jotain ja jossa saat käyttää luontaisia vahvuuksiasi. Se yksinkertaisesti tuntuu oikealta. Se voi olla mikä tahansa tekeminen, josta joku muu saa lisäarvoa ja mikä parasta, joku haluaa maksaa sinulle siitä.

Jos jokin tuntuu hyvältä, se todennäköisesti on sinulle hyväksi. Jos jokin tuntuu pahalta, se todennäköisesti on sinulle väärä suunta.

Elämä antaa tästä sinulle merkkejä joka päivä. Kun teet itsellesi oikeita asioita, tie edessäsi järjestyy. Oikeat ihmiset sattuvat eteesi, keskustelut johtavat maagisesti oikeaan suuntaan, ihmeellisen vaivattomasti. Tällöin on aina läsnä suurempi hyvä. Sinulla on jotain, mistä joku muu hyötyy. Jotain, mikä auttaa muita. Jotain, minkä ansiosta muiden elämästä tulee jotain suurempaa. Voit tehdä aivan mitä vain, niin tämä toteutuu. Ainoa ehto on se, että sen täytyy tuntua Sinusta oikealta. Aidolta.

Tuleva työsi ei ehkä löydy MOL.fi:stä, mutta se löytyy varmasti sisältäsi.

Jos kaipaat konkreettisia työkaluja uuden työn löytämiseen piilotyömarkkinoilta, katso tämä video.

Ole rehellinen itsellesi

Vaikka olisit ollut johtaja, esimies ja vastannut miljoonien budjeteista, voit olla tällä hetkellä onnellisempi osa-aikaisessa työssä tehden käsilläsi jotain. Eräs asiakkaani alkoi kuuntelemaan itseään ja siirtyi 15 vuoden vaativan IT-uran jälkeen vähitellen korutaiteilijaksi ja yrittäjäksi – on kuulemma onnellisempi nyt kuin koskaan ”huippuvuosinaan”.

Vastaavasti toinen asiakkaani, joka on ollut 15 vuotta assistenttina melko stabiilissa ympäristössä, nauttii nyt vaativasta ja dynaamisesta työstään henkilöstöpäällikkönä rekrytointialalla. Joka hetki on mahdollisuus luoda jotain uutta. Me emme ole menneisyytemme vankeja, ellemme itse valitse niin.

Uralla eteneminen voi tapahtua mihin suuntaan vain. Sinun on tarkoitus edetä omassa elämässäsi. Olen todistanut kymmenien esimiesten siirtymistä takaisin asiantuntijatehtäviin, koska johtaminen ei ollutkaan se oma juttu. Jokainen meistä tietää esimiehiä, joiden ei pitäisi missään nimessä olla esimiestehtävissä.

Itsensä tuntemus on elämänmittainen, kiehtova matka kohti aitoa ja kestävää hyvää oloa itselle ja ihmisille ympärillään.

Reittejä unelmatyöhön on monia

Jollekin riittää, että on edes joku työ, toinen haluaa kiinnostavat tehtävät ja kolmas puhuu elämäntehtävästä. Kaikkien ei tarvitse nousta intoa puhkuen sängystä joka päivä ja ideoida mielettömissä flow-virroissa taukoamatta.

Jollain intohimoisesta harrastuksesta tulee vähitellen työ, toinen on tiennyt haluavansa lentäjäksi/lääkäriksi/kaupanmyyjäksi 2-vuotiaasta. Kolmas löytää oman juttunsa viiskymppisenä irtisanomisten jälkeen. Ja kyllä, lähipiirissäni on sähköyhtiöllä uransa tehnyt energinen 70-vuotias, joka löysi unelmatyönsä lastenhoitajana ja leikittäjänä vasta eläköidyttyään!

Sinullekin on olemassa tehtävä ja useampikin, joita rakastat.

Jokaisella meistä on ainutlaatuiset lahjamme tälle maailmalle. Kun tunnistat vahvuutesi ja intohimosi, löydät lahjasi. Miten tunnistaa omia vahvuuksiaan ja osaamistaan? Nappaa käytännön työkalut aiemmasta blogistani.

Keskity omiin vahvuuksiisi, älä negatiiviseen uutisointiin

Fokus, fokus, fokus! Sinun tehtäväsi on luoda sinulle onnellinen työelämä. Mitä enemmän keskityt lannistaviin tekijöihin, sitä enemmän lannistut unelmatyön löytämisessä. Älä seuraa uutisointia! Käytä se aika omien vahvuus- ja intohimokarttojen tekoon, oman unelmaelämäsi suunnitteluun ja toteuttamiseen. Sivuuta siis uutiset, joissa toitotetaan siitä, miten huono työmarkkinatilanne milloinkin on. Ne ihmiset, jotka näkevät asioiden myönteiset näkökulmat, ovat halutuimpia myös työnantajien mielestä. Asenne ja motivaatio ratkaisee, aiempi työkokemus ja osaaminen on tutkimuksen mukaan vasta viidenneksi tärkein valintakriteeri.

Kun keskityt vetovoimatekijöihin, kuten mikä sinua innostaa, mikä on osaamistasi, vahvuuksiasi ja arvomaailmasi mukaista työtä, sitä enemmän näet mahdollisuuksia toteuttaa itseäsi.

Kaikki työelämässäsi on valmistellut sinua tähän hetkeen

Ole huoleti, mikään ei ole mennyt väärin etkä ole tehnyt virheitä urasi suhteen.

Olet joka hetki juuri siellä, missä sinun kuuluukin olla, jotta oppisit asiat, jotka sinun kuuluu nyt oppia, jotta voisit olla koko ajan lähempänä aitoa itseäsi ja omaa totuuttasi.

Uskallatko nähdä oman valosi? Olisko jo vihdoin tullut sinun vuorosi loistaa?

Liittolaisesi unelmatyösi löytämisessä,

Riikka

Kuuntele maaliskuussa 2019 pitämäni FB-live: Urakriisistä unelmatyöhön – kohti omannäköistä työelämää tästä.


Tutustu Riikan valmennuksiin ja Montevistaan lisää tästä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image